Н У Х Т

Знайомство майбутніх експертів з Оlkom

08 травня 2024

Знайомство майбутніх експертів з Оlkom

Академічна група ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали провідне харчове підприємство України – ПрАТ «Київський маргариновий завод» Оlkom.

Студенти на практиці побачили технологію виготовлення рафінованої олії, зміну органолептичних показників олії після кожної стадії рафінації, дізналися про способи використання та/або утилізації відходів продуктів рафінації олії.

Не менш цікаво було ознайомитися з технологією маргарину та почути про специфіку виготовлення кожного виду маргарину з асортименту підприємства. Здобувачі пригадали теоретичні основи технологічних процесів, зокрема, про пряму та зворотну емульсію – маргарин. Побачили способи пакування маргарину та етапи створення макету пакування.

Звісно, не обійшли увагою і технологію виробництва майонезу. Дізналися про умови маркування майонезу залежно від рецептури.

А ще побачили вплив війни на асортимент підприємства, адже нині ПрАТ «Київський маргариновий завод» виробляє соус ТМ «Чумак», оскільки виробництво розташовувалось у м. Каховка, де, на жаль, зазнало руйнування.

Викладачки та здобувачі освіти дуже вдячні за таке детальне ознайомлення з технологічними процесами директору з виробництва олієжирової продукції Сергію Дмитруку, який протягом усього відвідування наголошував студентам на необхідності набуття теоретичних знань із усіх навчальних дисциплін і зауважував на практичних аспектах майбутньої професійної діяльності здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Студенти також на практиці побачили, де встановлено ККТ та ОПП для кожної технологічної лінії, враховуючи, що підприємство сертифіковане за FSSC 22000, що суттєво полегшить їм виконання курсових і майбутньої кваліфікаційної роботи.

Пізнавальним також було відвідування виробничої лабораторії підприємства і ознайомлення з роботою хроматографа і ЯМР-спектрометра.

Кафедра експертизи харчових продуктів вельми вдячна операційному директору ПрАТ «Київський маргариновий завод» В’ячеславу Гончарову за організацію заняття на підприємстві.

Бажаємо подальшого розвитку Оlkom і завоювання нових ринків збуту для їх смачної і якісної продукції!

Опублікований: 08-05-2024
Читайте також:
Шлях до професії: магістрантки проходять практику на ФФ «Дарниця»

Переддипломна практика є одним із ключових етапів для здобувачів другого року навчання освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія». Вона не тільки завершує освітню підготовку, а і дає можливість отримати професійні навички та відчути реалії обраної спеціальності. Наприкінці серпня кожний м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шлях до професії: магістрантки проходять практику на ФФ «Дарниця» 27 вересня 2024

Плідна робота спеціалізованої вченої ради

23 і 24 вересня відбулися планові засідання спеціалізованої вченої ради Д25.058.03. Протягом двох днів роботи спеціалізованою вченою радою були заслухані чотири дисертаційні роботи здобувачів наукових ступенів. За результатами захистів і таємних голосувань спеціалізованою вченою радою присуджений науковий ступінь доктора технічних наук Ірині Роман...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна робота спеціалізованої вченої ради 25 вересня 2020

Розширюємо горизонти управління ресторанним бізнесом зі сертифікатною програмою факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Зустріч із неймовірним шеф-кухарем, лідером думок і учасником рейтингу «Топ-100 шеф-кухарів України» Андрієм Клюсом відбулася для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». Тема зустрічі була присвячена бізнес-плануванню у ресторанному бізнесі, моделі управляння та роботі з персоналом в умовах сьогодення. Харизма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо горизонти управління ресторанним бізнесом зі сертифікатною програмою факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 29 листопада 2021

Практичний підхід до теорії менеджменту

Бакалаври-першокурсники освітньої програми «Менеджмент» взяли участь у майстер-класі від сертифікованого консультанта Adizes Institute (США), міжнародного консультанта з трансформації бізнесу Бориса Шевельова. Тема майстер-класу «Чи оптимальна структура вашої компанії?» актуальна та пізнавальна для здобувачів, які розпочали опановувати обрану спеці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний підхід до теорії менеджменту 19 березня 2024