Н У Х Т

Знайомство майбутніх експертів з Оlkom

08 травня 2024

Знайомство майбутніх експертів з Оlkom

Академічна група ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали провідне харчове підприємство України – ПрАТ «Київський маргариновий завод» Оlkom.

Студенти на практиці побачили технологію виготовлення рафінованої олії, зміну органолептичних показників олії після кожної стадії рафінації, дізналися про способи використання та/або утилізації відходів продуктів рафінації олії.

Не менш цікаво було ознайомитися з технологією маргарину та почути про специфіку виготовлення кожного виду маргарину з асортименту підприємства. Здобувачі пригадали теоретичні основи технологічних процесів, зокрема, про пряму та зворотну емульсію – маргарин. Побачили способи пакування маргарину та етапи створення макету пакування.

Звісно, не обійшли увагою і технологію виробництва майонезу. Дізналися про умови маркування майонезу залежно від рецептури.

А ще побачили вплив війни на асортимент підприємства, адже нині ПрАТ «Київський маргариновий завод» виробляє соус ТМ «Чумак», оскільки виробництво розташовувалось у м. Каховка, де, на жаль, зазнало руйнування.

Викладачки та здобувачі освіти дуже вдячні за таке детальне ознайомлення з технологічними процесами директору з виробництва олієжирової продукції Сергію Дмитруку, який протягом усього відвідування наголошував студентам на необхідності набуття теоретичних знань із усіх навчальних дисциплін і зауважував на практичних аспектах майбутньої професійної діяльності здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Студенти також на практиці побачили, де встановлено ККТ та ОПП для кожної технологічної лінії, враховуючи, що підприємство сертифіковане за FSSC 22000, що суттєво полегшить їм виконання курсових і майбутньої кваліфікаційної роботи.

Пізнавальним також було відвідування виробничої лабораторії підприємства і ознайомлення з роботою хроматографа і ЯМР-спектрометра.

Кафедра експертизи харчових продуктів вельми вдячна операційному директору ПрАТ «Київський маргариновий завод» В’ячеславу Гончарову за організацію заняття на підприємстві.

Бажаємо подальшого розвитку Оlkom і завоювання нових ринків збуту для їх смачної і якісної продукції!

Опублікований: 08-05-2024
Читайте також:
Практичний досвід мережі ресторанів Argentina Grill у контексті виїзного лабораторного заняття

У реальних виробничих умовах мережі ресторанів Argentina Grill та фабрики-кухні компанії Moderza м. Києва свої практичні навички набували здобувачі 3-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» під час проведення виїзного лабораторного заняття з дисципліни «Сучасні ресторанні технології». З особливостями роботи фабрики-кухні та техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід мережі ресторанів Argentina Grill у контексті виїзного лабораторного заняття 07 травня 2025

Круті освітні програми НУХТ для магістрів!

Гей, майбутні магістри! У вас є унікальний шанс здобути омріяний освітній ступінь за стратегічними інженерними спеціальностями! Маємо круті освітні програми: - Управління інформацією та аналітика даних (спеціальність F3 Комп’ютерні науки) - Прикладна механіка (спеціальність G9 Прикладна механіка) - Інжиніринг харчових виробництв (спеціальність...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Круті освітні програми НУХТ для магістрів! 12 серпня 2025

Якісно підготувати тестове завдання – теж наука!

Новацією цьогорічної вступної кампанії для вступників на здобуття освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» стало введення єдиного вступного випробування (ЄВВ) з методології наукових досліджень. Тож перед Міністерством освіти і науки постало завдання у стислі строки розробити відповідні тестові завдання, для чого було сформовано групу розробник...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якісно підготувати тестове завдання – теж наука! 12 червня 2025

Цікаві інтернет-технології на практичних заняттях студентів-біотехнологів

Практичні роботи з дисципліни «Природоохоронні біотехнології» студенти 4 курсу звикли проводити в незвичній формі, тому що так не буває нудно і важлива інформація сприймається краще. Для кращого засвоєння матеріалу студенти групи БТ-4-2 використали цікаву та розвиваючу інтернет-платформу KAHOOТ, яка допомагає не тільки перевірити засвоєний матеріа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві інтернет-технології на практичних заняттях студентів-біотехнологів 25 листопада 2019