Н У Х Т

Визначені переможці І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології»

13 березня 2019

Визначені переможці І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології»

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології».

З початком олімпіади студентів привітали проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій з навчальної роботи і практичної підготовки Георгій Гончаров, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Надія Івчук, доцент кафедри технології консервування Віта Терлецька, голова студентського наукового товариства Олег Бортнічук і доцент кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів Анна Грищенко.

Традиційно змагання розпочалося з тестового випробування, яке відбулося на кафедрі інформатики за підтримки завідувача кафедри Сергія Грибкова.

Другий етап олімпіади полягав у вирішенні письмового творчого завдання, яке шляхом жеребкування обрав проректор з наукової роботи Олександр Шевченко.

Під час виконання письмового завдання студенти повинні були показати знання з технології варено-копчених ковбас, хліба пшеничного, розкрити закономірності процесу спиртового бродіння у різних технологіях, розкрити суть термогравіметричних методів визначення вологості харчових продуктів.

За підсумковими результатами переможцями І етапу олімпіади стали:

І місце – Анна Шульга
ІІ місце – Богдан Кохан
ІІІ місце – Надія Решітник

Переможці І етапу візьмуть участь у ІІ етапі олімпіади, який відбудеться 10-12 квітня на базі Харківського державного університету харчування та торгівлі. Бажаємо успіхів!

Опублікований: 13-03-2019
Читайте також:
За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ

У МОН підвели підсумки чергового етапу цьогорічної вступної кампанії – подання заяв вступниками на бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування на основі повної загальної середньої освіти. За результатами цього етапу  понад 146 тисяч вступників подали 914 тисяч 545 заяв. Із них в електронній формі 903,5 тисячі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ 30 липня 2018

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності

Навчання в магістратурі на кафедрі мікробіології і біотехнології – один із нелегких, але важливих етапів отримання знань зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Отримання кваліфікації магістра передбачає не лише відвідування лекцій, практичних і лабораторних занять, а ще і виконання дипломної роботи. Здобувачі готують до захисту інженерні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності 12 лютого 2021

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснений наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складений рейтинг українських закладів вищої освіти. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року 13 квітня 2020

Погляд на професію з різних боків: практика в компанії «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум»

Уже вкотре переддипломна практика магістрантів-біотехнологів проходить у компанії «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум». Саме АТ «Київмедпрепарат» започаткував потужний біосинтез антибіотика пеніциліну, який врятував тисячі людських життів під час II Світової війни. Тому проходити практику на такому підприємстві дуже престижно! Студенти ІІ року м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Погляд на професію з різних боків: практика в компанії «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум» 26 вересня 2019