Н У Х Т

Змістовно й інформативно проходять лабораторні роботи на кафедрі технології оздоровчих продуктів

29 жовтня 2020

Змістовно й інформативно проходять лабораторні роботи на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Асистентка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко провела відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Проєктування харчових виробництв» для здобувачів освіти четвертого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності 181 «Харчові технології», професійного спрямування «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Заняття відбулося в форматі zoom-конференції, до якої приєдналися завідувачка кафедри, професорка, д.т.н. Галина Сімахіна та всі викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів.

Тема лабораторного заняття – «Розрахунок і підбір провідного обладнання». Викладачка навела коротку характеристику провідного обладнання в різних галузях харчової промисловості, зазначила вихідні дані та принципи підбору обладнання, навела основні формули розрахунку провідного обладнання в хлібопекарській, м’ясо- та молочнопереробній, консервній промисловості.

Тетяна Федоренко зазначила, що правильний підбір обладнання забезпечує планомірну і чітку роботу всього підприємства, і спершу здійснюють підбір обладнання орієнтовно, будуючи графік організації виробничих процесів, а остаточно уточнюють після його побудови. Оскільки розрахунок і підбір обладнання розпочинають зі складання схеми виробництва, в якій вказують черговість технологічних процесів, викладачка зазначила, що за схемою, виконаною студентами на попередньому лабораторному занятті, здійснюється підбір обладнання  з урахуванням  вибраних технологічних режимів,  результатів розрахунків продуктів, тривалості роботи обладнання протягом зміни, доби чи виробничого циклу.

Теоретичний матеріал до лабораторного заняття був викладений змістовно, інформативно, супроводжувався демонстрацією презентації. Оскільки завдання до практичної частини лабораторного заняття розміщені на платформі дистанційного навчання, викладачка зосередила увагу на особливостях виконання даної роботи, зазначила основні етапи проведення розрахунків та підбору провідного технологічного обладнання.

Отримані знання формуватимуть професійні якості майбутніх випускників, будуть використані при проєктуванні виробництв інноваційних харчових продуктів, що є предметом подальших досліджень у курсовому і дипломному проєктуванні студентів професійного спрямування «Технології продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Опублікований: 29-10-2020
Читайте також:
Ще один майстер-клас від виробничника для хімтехнологів

У хіміків-технологів у рамках лабораторних занять з дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів» відбувся майстер-клас по виготовленню косметичних засобів декоративного призначення у вигляді порошкоподібних пудр. Організатор заходу – доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один майстер-клас від виробничника для хімтехнологів 12 березня 2020

Цифрова економіка та майбутнє ринку праці: виклики і можливості для менеджерів персоналу

5 листопада 2024 року відбулася відкрита лекція «Вплив цифрової економіки на ринок праці», яку доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Ліана Мазник прочитала для студентів групи МП-4-8 освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу». На лекції були присутні викладачі кафедри, а також запрошені представники академічної спільноти, зокре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрова економіка та майбутнє ринку праці: виклики і можливості для менеджерів персоналу 06 листопада 2024

Світла пам'ять колезі…

Із глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 18 липня 2024 року, на 72-му році, обірвалося життя професора кафедри технології цукру і підготовки води Валерія Юрійовича Виговського. Пішла з життя щира, порядна і добра людина, великий педагог та науковець. У цей болісний час приносимо свої співчуття родині Валерія Юрійовича. Валерій Юрійович зробив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світла пам'ять колезі… 19 липня 2024

Affiliate marketing: від CEO Академії «Arbitrage Up» для студентів НУХТ

«Реальні переваги арбітражу трафіку порівняно з Digital-професіями» – актуальна тема, що зібрала у студклубі НУХТ здобувачів спеціальностей 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво та торгівля» та 061 «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю») освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Гостьова лекція від СЕО академії «Arb...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Affiliate marketing: від CEO Академії «Arbitrage Up» для студентів НУХТ 14 квітня 2025