Н У Х Т

Змістовно й інформативно проходять лабораторні роботи на кафедрі технології оздоровчих продуктів

29 жовтня 2020

Змістовно й інформативно проходять лабораторні роботи на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Асистентка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко провела відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Проєктування харчових виробництв» для здобувачів освіти четвертого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності 181 «Харчові технології», професійного спрямування «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Заняття відбулося в форматі zoom-конференції, до якої приєдналися завідувачка кафедри, професорка, д.т.н. Галина Сімахіна та всі викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів.

Тема лабораторного заняття – «Розрахунок і підбір провідного обладнання». Викладачка навела коротку характеристику провідного обладнання в різних галузях харчової промисловості, зазначила вихідні дані та принципи підбору обладнання, навела основні формули розрахунку провідного обладнання в хлібопекарській, м’ясо- та молочнопереробній, консервній промисловості.

Тетяна Федоренко зазначила, що правильний підбір обладнання забезпечує планомірну і чітку роботу всього підприємства, і спершу здійснюють підбір обладнання орієнтовно, будуючи графік організації виробничих процесів, а остаточно уточнюють після його побудови. Оскільки розрахунок і підбір обладнання розпочинають зі складання схеми виробництва, в якій вказують черговість технологічних процесів, викладачка зазначила, що за схемою, виконаною студентами на попередньому лабораторному занятті, здійснюється підбір обладнання  з урахуванням  вибраних технологічних режимів,  результатів розрахунків продуктів, тривалості роботи обладнання протягом зміни, доби чи виробничого циклу.

Теоретичний матеріал до лабораторного заняття був викладений змістовно, інформативно, супроводжувався демонстрацією презентації. Оскільки завдання до практичної частини лабораторного заняття розміщені на платформі дистанційного навчання, викладачка зосередила увагу на особливостях виконання даної роботи, зазначила основні етапи проведення розрахунків та підбору провідного технологічного обладнання.

Отримані знання формуватимуть професійні якості майбутніх випускників, будуть використані при проєктуванні виробництв інноваційних харчових продуктів, що є предметом подальших досліджень у курсовому і дипломному проєктуванні студентів професійного спрямування «Технології продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Опублікований: 29-10-2020
Читайте також:
Визначені переможці флешмобу «Зроби фото біля муралу»

16 жовтня 2019 року відбулося нагородження переможців флешмобу «Зроби фото біля муралу», який проводився кафедрою туристичного та готельного бізнесу у рамках святкування Всесвітнього дня туризму та 135-річчя НУХТ. Відзначимо, що участь у флешмобі взяли не тільки студенти, а й викладачі кафедри. Так, переможцями флешмобу стали студенти 3 курсу Май...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці флешмобу «Зроби фото біля муралу» 17 жовтня 2019

Досвід від стейкхолдера: виїзне лабораторне заняття здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Виїзне лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомел’є» відбулося в умовах закладу ресторанного господарства – коктейльного бару Lion Espresso Bar. Лекторка дисципліни, доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Пушка провела заняття разом із Андрієм Вальчуком, співвласником та управляючим партнером ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід від стейкхолдера: виїзне лабораторне заняття здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 вересня 2022

Кар’єрні пропозиції для наших студентів від ПрАТ «Індар»

22 січня 2020 року до магістрів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, Навчально-наукового інституту харчових технологій, Навчально-наукового інституту економіки і управління, факультету біотехнології та екологічного контролю і факультету автоматизації і комп’ютерних систем завітали ейчари ПрАТ «Індар» – підприємс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кар’єрні пропозиції для наших студентів від ПрАТ «Індар» 22 січня 2020

Свято для маркетологів «LOVE IS… MARKETING»

На честь Дня маркетолога студенти 4-го курсу спеціальності «Маркетинг» у рамках вивчення практичної частини маркетингових дисциплін разом із викладачами влаштували свято найкреативнішої та найяскравішої індустрії. Було створено п’ять команд, які змагалися між собою у три етапи: «Future» (група МА-1-3), «Slay» (група  МА-1-3), «Шиншили маніпулятори...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято для маркетологів «LOVE IS… MARKETING» 27 жовтня 2023