Триває активне співробітництво нашого університету з французькими виноробними організаціями, започатковане спільно з українською корпорацією по вину і виноградарству «Укрвинпром».
Наразі професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько у складі української делегації відвідала La Cité du Vin у Бордо, де у рамках підготовки до третього Всеукраїнського відбору офіційних вин-амбасадорів 2024 року для Фонду Культури та Цивілізації Вина обговорювали технічні питання щодо відбору та майбутні спільні проєкти, спрямовані на популяризацію культури вина.
Крім того, викладачка представляла наш університету на підписанні Угоди про співпрацю між вісьмома французькими та українськими установами, що відбулося у рамках попередньо підписаного Меморандуму між «Укрвинпром», Національним університетом харчових технологій та Interco Nouvelle-Aquitaine.
Ця співпраця відкриває нові горизонти для українських виноробів, створюючи умови для обміну досвідом, підготовки висококваліфікованих кадрів і реалізації інноваційних проєктів у виноробній галузі.
Раді сприяти розвитку виноробної індустрії України і підготовкою висококваліфікованих кадрів, і шляхом втілення спільних з французькими колегами проєктів, що неодмінно допоможе їй вийти на новий рівень якості та конкурентоспроможності.