У грудневому номері «Пасічного Журналу» розміщена стаття про науково-практичний семінар кафедри фізики НУХТ «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування», присвячений 135-річчю заснування нашого університету.
Нагадаємо, що цей науковий захід із міжнародною участю відбувся 26 листопада 2019 р. вперше в історії кафедри. До його роботи долучилися фахівці фірми «Bruker BioSpin GmbH» (Німеччина).
Семінар став результатом багаторічної співпраці кафедри фізики з корпорацією «Bruker» в області досліджень якості харчових продуктів, у тому числі ідентифікації меду. Участь у ньому також взяли виробничники, експортери та науковці з різних куточків України.
Проблематика якості меду та ідентифікація фальсифікату викликала в залі надзвичайно великий резонанс.