Н У Х Т

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини

20 квітня 2023

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини

Київська область стрімко розвивається і шукає сфери для спеціалізації та активізації виробництва в межах регіону, і викладачі нашого університету продовжують активно долучатися до цього процесу.

У рамках реалізації Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки Департамент економіки Київської облдержадміністрації 18 квітня провів другу зустріч у форматі «бізнес-наука-влада-громадськість» з метою представлення зацікавленими стейкхолдерами потенційних напрямів інноваційного розвитку косметичної галузі Київщини.

Парфумерно-косметична та фармацевтична продукція є одним із найбільш перспективних секторів розвитку переробної промисловості Київської області, і нові виробництва відкриваються, навіть, незважаючи на війну. Проте, більшість підприємців лише на шляху розбудови та інтеграції до ланцюгів доданої вартості, без значного досвіду просування продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках і взаємодії з владою. Шляхи ефективного вирішення цих завдань і шукали на круглому столі з обговорення смарт-спеціалізації Київської області «Біоактивні речовини та фармацевтика для здоров’я людини». Крім фахівців НУХТ у ньому взяли участь представники Департаменту економіки Київської ОДА, Асоціації «Парфумерія та косметика України», Інституту харчових біотехнологій та геноміки Національної академії наук України, Інституту громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва НАМН України, Київського академічного університету, Агенції регіонального розвитку Київської області, а також підприємств у галузі косметології, парфумерії та біологічно активних речовин.

Учасники круглого столу обговорили основні кроки реалізації стратегії області на базі розроблених напрямків старт-спеціалізації, перспективи співпраці виробництв і державних установ, виробництва інноваційних косметичних засобів. Крім того, розглянули міжнародний досвід виставкової діяльності у сприянні експорту продукції.

За результатами зустрічі учасники виразили готовність продовжувати взаємну співпрацю та визначили перспективні напрями скоординованого розвитку галузі.

Опублікований: 20-04-2023
Читайте також:
Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

1-2 червня 2023 р. на базі університету відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку», організована кафедрою екології та екоменеджменту у рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE), Стратегія відновл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку» 07 червня 2023

Практичне заняття по робототехніці

Кілька тижнів тому кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління отримала для використання в навчальному процесі робототехнічний комплекс ABB IRB1200. Завдяки партнерам кафедри, компаніям «АВВ» і «ЛБЮ-тех» здобувачі освіти мають можливість вивчати робототехніку не лише в теорії, а й на практиці. Зокрема, старший викладач Рома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне заняття по робототехніці 23 жовтня 2020

Урок хімії в університеті провела кафедра харчової хімії

Викладачі кафедри харчової хімії завжди уважно ставляться до навчально-просвітницьких заходів, популяризації хімічної науки серед школярів. Уже багато років кафедра пропонує майбутнім вступникам серію хімічних лекторіїв, лабораторних занять і майстер-класів, які допомагають юним знавцям хімії поринути в справжнє студентське життя, відчути задоволен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урок хімії в університеті провела кафедра харчової хімії 05 лютого 2025

Викладачка Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

16 грудня 2021 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra), PhD Єви Іванісової. Лекція «Coffee-important non-alcoholic beverage o...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра прочитала лекцію нашим здобувачам освіти 17 грудня 2021