Н У Х Т

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини

20 квітня 2023

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини

Київська область стрімко розвивається і шукає сфери для спеціалізації та активізації виробництва в межах регіону, і викладачі нашого університету продовжують активно долучатися до цього процесу.

У рамках реалізації Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки Департамент економіки Київської облдержадміністрації 18 квітня провів другу зустріч у форматі «бізнес-наука-влада-громадськість» з метою представлення зацікавленими стейкхолдерами потенційних напрямів інноваційного розвитку косметичної галузі Київщини.

Парфумерно-косметична та фармацевтична продукція є одним із найбільш перспективних секторів розвитку переробної промисловості Київської області, і нові виробництва відкриваються, навіть, незважаючи на війну. Проте, більшість підприємців лише на шляху розбудови та інтеграції до ланцюгів доданої вартості, без значного досвіду просування продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках і взаємодії з владою. Шляхи ефективного вирішення цих завдань і шукали на круглому столі з обговорення смарт-спеціалізації Київської області «Біоактивні речовини та фармацевтика для здоров’я людини». Крім фахівців НУХТ у ньому взяли участь представники Департаменту економіки Київської ОДА, Асоціації «Парфумерія та косметика України», Інституту харчових біотехнологій та геноміки Національної академії наук України, Інституту громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва НАМН України, Київського академічного університету, Агенції регіонального розвитку Київської області, а також підприємств у галузі косметології, парфумерії та біологічно активних речовин.

Учасники круглого столу обговорили основні кроки реалізації стратегії області на базі розроблених напрямків старт-спеціалізації, перспективи співпраці виробництв і державних установ, виробництва інноваційних косметичних засобів. Крім того, розглянули міжнародний досвід виставкової діяльності у сприянні експорту продукції.

За результатами зустрічі учасники виразили готовність продовжувати взаємну співпрацю та визначили перспективні напрями скоординованого розвитку галузі.

Опублікований: 20-04-2023
Читайте також:
Якість освіти обговорили на кафедрі міжнародної економіки

Тема Другого Всеукраїнського конкурсу «Якість освіти очима здобувача освіти» – дуже актуальна і важлива, особливо зараз, в умовах воєнного часу. Це підтвердили переможці-доповідачі круглого столу за підсумками конкурсу з різних регіонів нашої країни. Зауважимо, що деякі учасники вже вдруге взяли участь у конкурсі. Були чудові доповіді, цікаві запи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість освіти обговорили на кафедрі міжнародної економіки 15 листопада 2024

Профорієнтаційний БІОмарафон – триває!

Продовжується один із найважливіших періодів для кожного старшокласника та разом із ними для батьків – тяготи вибору вищого навчального закладу та майбутньої спеціальності. Як показує практика, не тільки гарна реклама може дати необхідну інформацію для такого вибору, а ще більш інформативним може бути спілкуванням з її носіями. Тому наші випускові ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний БІОмарафон – триває! 02 грудня 2019

Старт великої студентської історії першокурсників факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Першокурсники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка офіційно розпочали свій шлях здобуття бакалаврського рівня вищої освіти. Організаційні збори в актовій залі університету стали теплим прийомом у дружну родину факультету – викладачів, студентів та адміністрації. Щирі теплі вітальні слова прозвучали для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт великої студентської історії першокурсників факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 10 вересня 2025

Майстер-клас для студентів від відомого бренд-шефа

21 лютого 2018 року до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав шеф-кухар відомих у місті та за його межами ресторанів «Sazha», «La Spezia», «Verde by La Spezia» Сергій Коробка. Відомий бренд-шеф провів майстер-клас з приготування стейків для студентів групи 3-хп-06 спеціальності «Виробництво харчової продукції». Майстер кухарської сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для студентів від відомого бренд-шефа 21 лютого 2018