Н У Х Т

Магістранти закріплюють іншомовні компетенції з гостями з Франції

30 вересня 2022

Магістранти закріплюють іншомовні компетенції з гостями з Франції

Викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок провела зі здобувачами освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Менеджмент організацій» пізнавальний захід «Les Cultures et les Traditions Françaises». Тема є досить актуальною, оскільки Франція вважається еталоном європейської культури, демократії й поваги до прав і свобод людини.

На захід були запрошені спеціальні гості з Франції Christine Drouart і Claire Lefaucher, які є працівницями медіатеки у місті Ремс.

Студенти задавали питання запрошеним гостям про їх біографію, роботу, побут і традиції у Франції. Вийшла дуже тепла та цікава розмова. Запрошені гості навіть змогли сказати декілька слів українською мовою та висловили свою любов й підтримку Україні в ці непрості воєнні часи.

Christine Drouart виступила з невеликою доповіддю про особливості культурного життя у Франції та розповіла про медіатеку, у якій вони працює та якій віддала велику частину свого життя. Медіатека є осередком культурного життя у Франції, на її базі проходять різноманітні майстер-класи, виставки мистецтва, вечори поезії, розмовні клуби з французької мови, тощо.

Магістранти Юлія Дідашко та Віталій Довгоп’ятий підготували та представили міні-презентації про визначні місця Франції. Студенти розповідали про Париж із його неперевершеною історичною та культурною спадщиною, згадали про Монматр, Тріумфальну арку, Ейфелеву вежу, Єлисейські поля й не оминули у своїй розповіді Ніццу, яка вражає витонченістю, красою та вишуканістю.

Пізнавальний захід став влучним завершенням інтенсивного курсу для початківців з французької мови, який студенти-магістри проходили протягом вересня. У результаті зустрічі учасники заходу мали можливість як покращити свої знання про культурологічні особливості Франції, розширити свій кругозір, так і розвинути свої комунікативні навички французької мови.

Опублікований: 30-09-2022
Читайте також:
Онлайн-івент «Marketing. One love» відбувся у День маркетолога

У День маркетолога, професійного свята найкреативнішої та найяскравішої індустрії, на кафедрі маркетингу відбувся онлайн-івент «Marketing. One Love». Організаторами онлайн-заходу стали викладачі освітньої програми «Маркетинг». Учасникам було запропоновано створити невелику команду з друзями, розробити постер-презентацію команди, пройти онлайн-вікт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-івент «Marketing. One love» відбувся у День маркетолога 27 жовтня 2021

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими!

Одним із розділів дипломних проектів здобувачів  освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 162 «Біотехнологія та  біоінженерія» є розділ «Схема біосинтезу цільового продукту». На основі теоретичних знань і практичних навичок, одержаних під час вивчення дисципліни «Біохімічні основи мікробного синтезу», з використанням електронної бази KEGG (K...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими! 04 жовтня 2019

Естафету успішних захистів прийняли бакалаври-заочники Кам’янець-Подільської філії НУХТ

У Кам’янець-Подільській філії НУХТ відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології». Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Наталія Фалендиш. До складу Екзаменаційно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Естафету успішних захистів прийняли бакалаври-заочники Кам’янець-Подільської філії НУХТ 19 лютого 2020

Міжнародна практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у Болгарії

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проходять практичну підготовку у кращих 5-зіркових готельних підприємствах морського узбережжя Болгарії. Практична підготовка є важливою компонентою професійної освіти фахівців із готельно-ресторанної справи, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню випускників. Головним завда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у Болгарії 11 вересня 2018