Н У Х Т

Магістранти закріплюють іншомовні компетенції з гостями з Франції

30 вересня 2022

Магістранти закріплюють іншомовні компетенції з гостями з Франції

Викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок провела зі здобувачами освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Менеджмент організацій» пізнавальний захід «Les Cultures et les Traditions Françaises». Тема є досить актуальною, оскільки Франція вважається еталоном європейської культури, демократії й поваги до прав і свобод людини.

На захід були запрошені спеціальні гості з Франції Christine Drouart і Claire Lefaucher, які є працівницями медіатеки у місті Ремс.

Студенти задавали питання запрошеним гостям про їх біографію, роботу, побут і традиції у Франції. Вийшла дуже тепла та цікава розмова. Запрошені гості навіть змогли сказати декілька слів українською мовою та висловили свою любов й підтримку Україні в ці непрості воєнні часи.

Christine Drouart виступила з невеликою доповіддю про особливості культурного життя у Франції та розповіла про медіатеку, у якій вони працює та якій віддала велику частину свого життя. Медіатека є осередком культурного життя у Франції, на її базі проходять різноманітні майстер-класи, виставки мистецтва, вечори поезії, розмовні клуби з французької мови, тощо.

Магістранти Юлія Дідашко та Віталій Довгоп’ятий підготували та представили міні-презентації про визначні місця Франції. Студенти розповідали про Париж із його неперевершеною історичною та культурною спадщиною, згадали про Монматр, Тріумфальну арку, Ейфелеву вежу, Єлисейські поля й не оминули у своїй розповіді Ніццу, яка вражає витонченістю, красою та вишуканістю.

Пізнавальний захід став влучним завершенням інтенсивного курсу для початківців з французької мови, який студенти-магістри проходили протягом вересня. У результаті зустрічі учасники заходу мали можливість як покращити свої знання про культурологічні особливості Франції, розширити свій кругозір, так і розвинути свої комунікативні навички французької мови.

Опублікований: 30-09-2022
Читайте також:
Синергія практик та ідей

Учасники міжгалузевого хабу «Крафт. Індустрія. Освіта: синергія практик та ідей» продовжили живий діалог між наукою та бізнесом у ході низки візитів на підприємства. Спочатку наші науковці здійснили змістовну екскурсію на підприємство «Молокія». Метою цієї поїздки стало розширення досвіду та розвиток нових партнерських зв’язків між університетом і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Синергія практик та ідей 24 вересня 2025

Вітання з успішним захистом докторської дисертації приймає доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 квітня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 відбувся захист дисертаційної роботи «Розроблення ефективних технологій алкогольних напоїв стабільної якості» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук доцентом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олегом Кузьміним. Науковий консультант – професор,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання з успішним захистом докторської дисертації приймає доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 28 квітня 2021

Творчо презентували туристичні принади різних країн другокурсники спеціальності «Туризм»

З нагоди святкування Всесвітнього дня туризму 27 вересня 2018 року викладач кафедри туристичного та готельного бізнесу, к.н.держ.упр, доцент Олена Розметова  провела інтерактивні практичні заняття з дисципліни «Готельна справа» для студентів 2-го курсу спеціальності «Туризм». Розділені на окремі мікрогрупи, студенти підготували наукові проекти, у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчо презентували туристичні принади різних країн другокурсники спеціальності «Туризм» 01 жовтня 2018

Нові профорієнтаційні зустрічі кафедри готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційна діяльність – стратегічний пріоритет кафедри готельно-ресторанної справи. Наразі викладацько-студентський колектив активно готується до OPEN DAY факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, який відбудеться уже цієї суботи, 6 квітня, об 11:00 в режимі онлайн. Доцентка кафедри Ольга Пушка завітала з профорієнтаційною зустріччю до ліцею...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові профорієнтаційні зустрічі кафедри готельно-ресторанної справи 02 квітня 2024