Н У Х Т

Зірковий час магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

15 лютого 2022

Зірковий час магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Захист магістерських робіт – хвилююча та довгоочікувана мить. 14 лютого 2022 року – початок захистів кваліфікаційних магістерських робіт здобувачами денної та заочної форм навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» – став частинкою історії для цьогорічних здобувачів-біотехнологів. Ще і дата захистів виявилась символічною – як ода студентів, закоханих у науку. Аби налаштувати здобувачів на потрібний лад, створити сприятливу комфортну атмосферу для захистів, із словами підтримки виступила деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, яка побажала всім успіхів і сили духу, щоб перебороти свої переживання і гідно представити на розгляд екзаменаційної комісії свої напрацювання.

Цьогоріч до складу екзаменаційної комісії увійшли викладачки кафедри, професорка Тетяна Пирог, доцентки Оксана Скроцька та Людмила Буценко, а очолила її роботу к.б.н., старша наукова співробітниця відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України Маргарита Ломберг. Координатором злагодженого проведення захистів стала секретарка ЕК Тетяна Сулейко.

Здобувачі кафедри – обдаровані та талановиті. Виконуючи магістерські роботи, вони брали участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» та стали фіналістами і вибороли дипломи І-ІІІ ступеня (Ганна Ярова, Анна Зварич, Світлана Бондарук, Аліна Кернер). Стали переможцями VIІI Науково-практичної конференції Школи молодих науковців АТ «Фармак» (Софія Цапко). Команда, у складі магістрантів Ганни Ярової, Юлії Лазюки, Аліни Кернер, Валерії Бондарчук, Софії Цапко, Світлани Бондарук, Катерини Берзіної, Дарії Багатиренко виборола перемогу у хакатоні «Farmak Science Start». Виконуючи наукові роботи, магістранти кафедри стали переможцями конкурсу студентських наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум» (Ганна Ярова, Юлія Лазюка, Аліна Кернер, Світлана Бондарук). Досягнення магістрантів-біотехнологів були відзначені на найвищому рівні – Ганна Ярова стала стипендіаткою Президента України.

Комісія засідала у дві зміни і оцінила 10 представлених робіт. Для захисту здобувачі мали продемонструвати презентації зі стислим викладенням результатів своїх напрацювань за темою кваліфікаційних робіт і зробити це настільки віртуозно, аби переконати комісію у своїй «підкованості» у темі досліджень. У свою чергу, комісія задавала здобувачам ті питання, які б допомогли їм розкрити ту широту знань і навичок, які вони опанували не лише за період написання кваліфікаційної роботи, а й загалом під час освоєння нелегкого проте захоплюючого фаху біотехнолога, навчаюсь у бакалавраті та магістратурі за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Усі студенти отримали позитивні оцінки та почули заповітну фразу про присвоєння освітнього ступеню «Магiстр», а п’ятеро здобувачок – Ганна Ярова, Юлія Лазюка, Аліна Кернер, Світлана Бондарук і Софія Цапко – рекомендовані комісією до отримання дипломів із відзнакою.

Кафедра поповнилась ще десятьма успішними випускниками – новими фахівцями-біотехнологами. Відтепер для них відкриті нові можливості для становлення себе як справжнього професіонала своєї справи. Тож, вперед до досягнення нових вершин!

Опублікований: 15-02-2022
Читайте також:
Важливий щабель на шляху майбутньої професії подолали студенти кафедри технології цукру і підготовки води заочної форми навчання

На кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся успішний захист дипломних проектів бакалаврів-цукровиків. До складу Екзаменаційної комісії увійшли: завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор Наталія Гусятинська (голова), професори кафедри, д.т.н. Леонід Рева, к.т.н. Валерій Виговський та доцент, к.т.н. Світлана Шульга, а також керівн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий щабель на шляху майбутньої професії подолали студенти кафедри технології цукру і підготовки води заочної форми навчання 19 лютого 2020

Колектив Науково-технічної бібліотеки університету вітає з новорічними святами

Колектив Науково-технічної бібліотеки університету щиро вітає з Новим роком і Різдвом Христовим! Нехай прийдешній рік наповнить ваше життя новими задумами та яскравими подіями, гармонією, благополуччям і щастям! Бажаємо вам у Новому році міцного здоров'я, любові, добра, вірних друзів, турботи й підтримки близьких людей. Нехай наступний рік буде ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив Науково-технічної бібліотеки університету вітає з новорічними святами 27 грудня 2019

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучився до оцінювання вітчизняних виробників крафтового пива

12 червня у пивоварні « ШУЛЬЦ» відбувся 4-й Всеукраїнський конкурс виробників крафтового пива « Грані якості-2018». Компетентне журі, до складу якого був запрошений завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Анатолій Куц, здійснило фахове оцінювання, за результатами якого було обране краще пиво. Конкурс в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучився до оцінювання вітчизняних виробників крафтового пива 13 червня 2018

Коло партнерів-виробничників розширює колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських  виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських  виробів Володимир Ковбаса, професори Віра Дробот і Віра Юрчак, доценти Лариса Михонік, Юлія Бондаренко та Анна Грищенко відвідали одне з підприємств холдингу «Хлібні інвестиції», завод «Chanta Mount». Це нове підприємство,  одне з найбільших в Європі з виробництва заморожених хлібобулочн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коло партнерів-виробничників розширює колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 липня 2019