Н У Х Т

Зірковий час магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

15 лютого 2022

Зірковий час магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Захист магістерських робіт – хвилююча та довгоочікувана мить. 14 лютого 2022 року – початок захистів кваліфікаційних магістерських робіт здобувачами денної та заочної форм навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» – став частинкою історії для цьогорічних здобувачів-біотехнологів. Ще і дата захистів виявилась символічною – як ода студентів, закоханих у науку. Аби налаштувати здобувачів на потрібний лад, створити сприятливу комфортну атмосферу для захистів, із словами підтримки виступила деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, яка побажала всім успіхів і сили духу, щоб перебороти свої переживання і гідно представити на розгляд екзаменаційної комісії свої напрацювання.

Цьогоріч до складу екзаменаційної комісії увійшли викладачки кафедри, професорка Тетяна Пирог, доцентки Оксана Скроцька та Людмила Буценко, а очолила її роботу к.б.н., старша наукова співробітниця відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України Маргарита Ломберг. Координатором злагодженого проведення захистів стала секретарка ЕК Тетяна Сулейко.

Здобувачі кафедри – обдаровані та талановиті. Виконуючи магістерські роботи, вони брали участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» та стали фіналістами і вибороли дипломи І-ІІІ ступеня (Ганна Ярова, Анна Зварич, Світлана Бондарук, Аліна Кернер). Стали переможцями VIІI Науково-практичної конференції Школи молодих науковців АТ «Фармак» (Софія Цапко). Команда, у складі магістрантів Ганни Ярової, Юлії Лазюки, Аліни Кернер, Валерії Бондарчук, Софії Цапко, Світлани Бондарук, Катерини Берзіної, Дарії Багатиренко виборола перемогу у хакатоні «Farmak Science Start». Виконуючи наукові роботи, магістранти кафедри стали переможцями конкурсу студентських наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум» (Ганна Ярова, Юлія Лазюка, Аліна Кернер, Світлана Бондарук). Досягнення магістрантів-біотехнологів були відзначені на найвищому рівні – Ганна Ярова стала стипендіаткою Президента України.

Комісія засідала у дві зміни і оцінила 10 представлених робіт. Для захисту здобувачі мали продемонструвати презентації зі стислим викладенням результатів своїх напрацювань за темою кваліфікаційних робіт і зробити це настільки віртуозно, аби переконати комісію у своїй «підкованості» у темі досліджень. У свою чергу, комісія задавала здобувачам ті питання, які б допомогли їм розкрити ту широту знань і навичок, які вони опанували не лише за період написання кваліфікаційної роботи, а й загалом під час освоєння нелегкого проте захоплюючого фаху біотехнолога, навчаюсь у бакалавраті та магістратурі за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Усі студенти отримали позитивні оцінки та почули заповітну фразу про присвоєння освітнього ступеню «Магiстр», а п’ятеро здобувачок – Ганна Ярова, Юлія Лазюка, Аліна Кернер, Світлана Бондарук і Софія Цапко – рекомендовані комісією до отримання дипломів із відзнакою.

Кафедра поповнилась ще десятьма успішними випускниками – новими фахівцями-біотехнологами. Відтепер для них відкриті нові можливості для становлення себе як справжнього професіонала своєї справи. Тож, вперед до досягнення нових вершин!

Опублікований: 15-02-2022
Читайте також:
Широке різноманіття тем досліджень на захистах бакалаврів-заочників кафедри економіки і права

На кафедрі економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління відбувся захист кваліфікаційних робіт випускників-бакалаврів заочної форми навчання спеціальності 051 «Економіка», освітніх програм «Економіка підприємства» та «Економіка та правове забезпечення бізнесу». Варто відзначити широке різноманіття тем робіт, присвячених ак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широке різноманіття тем досліджень на захистах бакалаврів-заочників кафедри економіки і права 16 лютого 2024

Сучасні навчальні технології впроваджують викладачки кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачки кафедри готельно-ресторанної справи, лекторки дисциплін Ольга Пушка і Олена Шидловській постійно прагнуть до удосконалення освітнього процесу і поруч з традиційними формами занять впроваджують сучасні навчальні технології. Тож у рамках вивчення дисциплін «Барна справа та організація роботи сомел’є» і «Ресторанна справа» відбулися виїзні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні навчальні технології впроваджують викладачки кафедри готельно-ресторанної справи 17 вересня 2021

Фахівці відділу працевлаштування випускників розширюють коло партнерів

У останній день вересня співробітники відділу працевлаштування випускників відвідали Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH. Це провідна виставка для професіоналів у сфері HoReCa, на якій презентувалося новітнє обладнання, технології, пакування, кава, кондитерські вироби, хліб тощо. Усі відвідувачі із захопленням с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці відділу працевлаштування випускників розширюють коло партнерів 01 жовтня 2021

Природоохоронні біотехнології: практичні в умовах карантину

Не зважаючи на пандемію, здобувачі освіти четвертого курсу кафедри біотехнології і мікробіології продовжують вивчати природоохоронні біотехнології. Нещодавно на черговій практичній роботі ними були розглянуті методи знешкодження відходів у різних масштабах за допомогою споруд анаеробного біологічного очищення. За допомогою яскравих презентацій кож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Природоохоронні біотехнології: практичні в умовах карантину 03 грудня 2020