Н У Х Т

Здобувачі поліпшують свої hard skills на курсі «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП»

14 листопада 2023

Здобувачі поліпшують свої hard skills на курсі «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП»

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Технології харчування» та освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» опановують hard skills на курсі «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП».

Курс проводиться з 2 по 23 листопада 2023 р. компанією PROFI CLUB спільно з Інститутом післядипломної освіти НУХТ.

З вітальним словом до першої лекції долучився заступник директора Інституту післядипломної освіти з навчальної роботи Сергій Дудко, який побажав учасникам продуктивного навчання і відмінного складання фінальних іспитів.

Розпочала лекцію співзасновниця та керівниця проєктів PROFI CLUB, директорка навчального центру для HoReCa, співзасновниця ГО «Ресторанна гільдія» та зовнішня стейкхолдерка освітньо-професійної програми «Технології харчування» Ольга Михайлова.

Перша тема була присвячена безпечності та якості харчових продуктів; законодавчим аспектам; історії НАССР; процесам, які мають бути охоплені програмами-передумовами системи НАССР, етапам її впровадження та перевагам використання. Лекторка визначила поняття інтегрованої системи менеджменту та розповіла, чому не працюють стандарти менеджменту.

Другим спікером з темою «Державний нагляд (контроль) за операторами ринку, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування» був начальник Головного управління Держпродспоживслужби Чернігівської області Юрій Павлішен. Говорили про законодавство України, що регламентує здійснення державного контролю у сфері безпечні харчових продуктів і санітарного законодавства; здійснення заходів державного нагляду (контролю) в умовах сьогодення; обов’язки та права операторів ринку; впровадження системи НАССР (законодавче регулювання, програми-передумови); експлуатаційні дозволи; відповідальність за порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Опанування курсу «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП» бакалаврами четвертого курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» дозволить поліпшити їх hard skills у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» (лектор – професор Олег Кузьмін).

Поліпшення hard skills магістрантами освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» відбувається у межах підготовки кваліфікаційної роботи.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячна зовнішнім стейкхолдерам бакалаврської освітньо-професійної програми «Технології харчування» – директорці PROFI CLUB Ользі Михайловій та директору ГО «Ресторанна гільдія» Богдану Михайлову за модерацію заходу.

Опублікований: 14-11-2023
Читайте також:
Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

Поки переважна більшість студентів навчається дистанційно, у студентів-бакалаврів IV курсу практика. Цього року географія практики у студентів хіміків-технологів, що навчаються за паспортом спеціалізації «Хімічна технологія харчових добавок та парфумерно-косметичних засобів», є доволі широкою: від Києва, Житомира і Чернігова до Шостки, Дубно і Скви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів 08 лютого 2017

Постійне вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі експертизи харчових продуктів

13 жовтня 2021 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувався перший у цьому навчальному році методичний семінар щодо виконання курсових робіт для здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Професія викладача вимагає постійного підвищення св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійне вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі експертизи харчових продуктів 18 жовтня 2021

Студенти-міжнародники в гостях у наших воїнів

Першого травня студенти-міжнародники разом із викладачами кафедри міжнародної економіки відвідали поранених військових, що лікуються у Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова. Морально це було... важко, саме важко, особливо спочатку. Травми були в основному осколкові. Як їм сказали пізніше, воєнних з такими пораненн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-міжнародники в гостях у наших воїнів 03 травня 2023

У коледжах НУХТ триває приймання документів від випускників 11-х класів

14 липня завершився термін подання заяв випускниками 9-х класів для навчання за кошти державного бюджету у закладах фахової передвищої освіти та розпочалося приймання заяв до закладів фахової передвищої освіти від випускників 11-х класів. Із рейтинговими списками вступники на базі 9-ти класів до фахових коледжів нашого університету можуть ознайоми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У коледжах НУХТ триває приймання документів від випускників 11-х класів 26 липня 2022