Н У Х Т

Здобувачі поліпшують свої hard skills на курсі «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП»

14 листопада 2023

Здобувачі поліпшують свої hard skills на курсі «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП»

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Технології харчування» та освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» опановують hard skills на курсі «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП».

Курс проводиться з 2 по 23 листопада 2023 р. компанією PROFI CLUB спільно з Інститутом післядипломної освіти НУХТ.

З вітальним словом до першої лекції долучився заступник директора Інституту післядипломної освіти з навчальної роботи Сергій Дудко, який побажав учасникам продуктивного навчання і відмінного складання фінальних іспитів.

Розпочала лекцію співзасновниця та керівниця проєктів PROFI CLUB, директорка навчального центру для HoReCa, співзасновниця ГО «Ресторанна гільдія» та зовнішня стейкхолдерка освітньо-професійної програми «Технології харчування» Ольга Михайлова.

Перша тема була присвячена безпечності та якості харчових продуктів; законодавчим аспектам; історії НАССР; процесам, які мають бути охоплені програмами-передумовами системи НАССР, етапам її впровадження та перевагам використання. Лекторка визначила поняття інтегрованої системи менеджменту та розповіла, чому не працюють стандарти менеджменту.

Другим спікером з темою «Державний нагляд (контроль) за операторами ринку, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування» був начальник Головного управління Держпродспоживслужби Чернігівської області Юрій Павлішен. Говорили про законодавство України, що регламентує здійснення державного контролю у сфері безпечні харчових продуктів і санітарного законодавства; здійснення заходів державного нагляду (контролю) в умовах сьогодення; обов’язки та права операторів ринку; впровадження системи НАССР (законодавче регулювання, програми-передумови); експлуатаційні дозволи; відповідальність за порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Опанування курсу «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП» бакалаврами четвертого курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» дозволить поліпшити їх hard skills у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» (лектор – професор Олег Кузьмін).

Поліпшення hard skills магістрантами освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» відбувається у межах підготовки кваліфікаційної роботи.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячна зовнішнім стейкхолдерам бакалаврської освітньо-професійної програми «Технології харчування» – директорці PROFI CLUB Ользі Михайловій та директору ГО «Ресторанна гільдія» Богдану Михайлову за модерацію заходу.

Опублікований: 14-11-2023
Читайте також:
Новий науковий рік на кафедрі технології жирів, хімічних технологій та косметичних засобів розпочався!

Цього року із дотриманням особливих вимог безпеки у Міжнародному виставковому центрі працює Міжнародна виставка «InterCHARM Україна-2020», де представлені останні новинки інгредієнтів для косметики, нові косметичні засоби, упаковка, а також компанії, що надають послуги з косметології, макіяжу, перукарського мистецтва тощо. У рамках виставки відбул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік на кафедрі технології жирів, хімічних технологій та косметичних засобів розпочався! 17 вересня 2020

Над новою системою управління та фінансування науки працюють фахівці МОН спільно з експертами та громадськістю

До кінця року в Україні мають запрацювати Нацрада з питань розвитку науки і технологій та Національний фонд досліджень, створення яких передбачене новим ЗУ «Про науку і науково-технічну діяльність», про це йшлося під час обговорення у Міністерстві освіти і науки проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року в частині, що стос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над новою системою управління та фінансування науки працюють фахівці МОН спільно з експертами та громадськістю 18 січня 2017

Сімейними традиціями та рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі освіти

На кафедрі технології хлібопекарських  і кондитерських виробів відбувся традиційний тематичний захід «Випікаємо паски. Сімейні традиції та рецепти», у якому взяли участь студенти груп ТІ-1-4, ТІ-1-5, ТІ-2-6, ТХ-3-5, ТХ-3-6, ТХ-3-14ск, а також наставниці академічних груп і викладачі кафедри. У кожній родині склалися певні традиції випікання та прик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сімейними традиціями та рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі освіти 19 квітня 2023

Третьокурсники Свалявського технічного коледжу НУХТ проходять навчальну практику на кращих підприємствах регіону

Завершенням навчальної практики для студентів ІІІ курсу спеціальності «Економіка підприємства» Свалявського технічного коледжу нашого університету стало практичне заняття на міні-пекарні ПП Фотул М. І. «ФОПЕК». Міні-пекарня заснована у 2005 році у с. Тибава (нині діє у м. Свалява) сім'єю підприємців, що перейняли досвід чеських виробників хлібобул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники Свалявського технічного коледжу НУХТ проходять навчальну практику на кращих підприємствах регіону 21 лютого 2017