Н У Х Т

Здобувачі освіти збагачуються знаннями на лекціях закордонних науковців

18 січня 2024

Здобувачі освіти збагачуються знаннями на лекціях закордонних науковців

Готуючи свої кваліфікаційні роботи, наші магістранти продовжують користуватися широкими можливостями неформальної освіти й долучатися до цікавих і корисних освітніх та наукових івентів як від вітчизняних, так і від іноземних фахівців.

9 січня 2024 р. магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко прослухала онлайн-лекцію «Від лактиду до полілактиду, механізми та каталізатори», яку прочитала завідувачка кафедри біонеорганічної хімії Інституту неорганічної хімії Технічного університету Північного Рейну-Вестфалії в Аахені (Німеччина) Соня Геррес-Павліс.

Поточні дослідницькі інтереси Соні Геррес-Павліс лежать у сфері біонеорганічної та координаційної хімії, з великим наголосом на хімії міді для перенесення кисню та електронів, реакціях сполучення CC, а також радикальної полімеризації переносу атомів і полімеризації лактиду з комплексами цинку. Вона є авторкою понад 200 оригінальних статей і має 4 патенти.

На лекції були розглянуті такі поняття, як синтез лактиду, біопохідні ресурси, синтез PLA, типові каталізатори, координаційно-вставний механізм, механізм активованого мономеру, кінетика, одноцентрові каталізатори, переваги та недоліки каталізаторів

Всі учасники лекції отримали відповідні сертифікатами.

Висловлюємо глибоку вдячність Соні Геррес-Павліс  за корисний лекційний матеріал  і команді Ukraine Global Faculty за модерацію заходу.

Опублікований: 18-01-2024
Читайте також:
Випускник аспірантури кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування за крок до здобуття освітнього ступеня «Доктор філософії»

На кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбувся науковий фаховий семінар випускника аспірантури, здобувача освітньо-наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», галузі знань 13 «Механічна інженерія» Валентина Туфекчі. Здобувач представив дисертаційну роботу «Оптимізація ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник аспірантури кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування за крок до здобуття освітнього ступеня «Доктор філософії» 26 вересня 2023

Студенти-винороби відвідали Музей історії НУХТ

Студенти групи ТБ-4-11 разом із викладачем кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем відвідали Музей історії НУХТ, про який чули  багато позитивних відгуків. Працівники Музею відмінно попрацювали для того, щоб показати студентам і викладачам, що історія нашого університету дуже цікава і має глибоке коріння, а також ва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-винороби відвідали Музей історії НУХТ 04 квітня 2018

Потужна профорієнтаційна команда НУХТ у Бердичівському коледжі промисловості, економіки і права

Профорієнтація – важлива складова діяльності колективу нашого університету. До її проведення долучаються всі – і викладачі, і співробітники, і студенти. Фахову організаційну, інформаційну й консультативну допомогу у цьому питанні надають спеціалісти Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Найбільш масштабні і яск...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужна профорієнтаційна команда НУХТ у Бердичівському коледжі промисловості, економіки і права 12 березня 2020

Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні обговорили наші науковці з колегами

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся круглий стіл «Целіакія: проблеми та актуальні питання їх вирішення». Захід був організований із метою обговорення ключових тем щодо сучасних тенденцій та основних проблем розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні. Його ініціатори – д.т.н., професорка Наталія Фролова, д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні обговорили наші науковці з колегами 02 липня 2021