Готуючи свої кваліфікаційні роботи, наші магістранти продовжують користуватися широкими можливостями неформальної освіти й долучатися до цікавих і корисних освітніх та наукових івентів як від вітчизняних, так і від іноземних фахівців.
9 січня 2024 р. магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко прослухала онлайн-лекцію «Від лактиду до полілактиду, механізми та каталізатори», яку прочитала завідувачка кафедри біонеорганічної хімії Інституту неорганічної хімії Технічного університету Північного Рейну-Вестфалії в Аахені (Німеччина) Соня Геррес-Павліс.
Поточні дослідницькі інтереси Соні Геррес-Павліс лежать у сфері біонеорганічної та координаційної хімії, з великим наголосом на хімії міді для перенесення кисню та електронів, реакціях сполучення CC, а також радикальної полімеризації переносу атомів і полімеризації лактиду з комплексами цинку. Вона є авторкою понад 200 оригінальних статей і має 4 патенти.
На лекції були розглянуті такі поняття, як синтез лактиду, біопохідні ресурси, синтез PLA, типові каталізатори, координаційно-вставний механізм, механізм активованого мономеру, кінетика, одноцентрові каталізатори, переваги та недоліки каталізаторів
Всі учасники лекції отримали відповідні сертифікатами.
Висловлюємо глибоку вдячність Соні Геррес-Павліс за корисний лекційний матеріал і команді Ukraine Global Faculty за модерацію заходу.