Н У Х Т

Плідна робота секції «Організація готельного та туристичного обслуговування»

05 квітня 2023

Плідна робота секції «Організація готельного та туристичного обслуговування»

4 квітня 2023 року працювала секція «Організація готельного та туристичного обслуговування» 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».

Роботу секції відкрила завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу, доцентка Ірина Мельник.

Поважною гостею стала керівниця Управління туризму та промоцій Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Марина Радова. Тема її виступу – «Київ очима туриста: до та після війни».

Фахівчиня окреслила основні проблеми туристичної галузі через війну: підвищений рівень небезпеки, закритий повітряний простір, неспроможність бізнесів вести свою діяльність належним чином або повне їх закриття, зруйнована інфраструктура, відтік кадрів і безробіття; визначила напрями роботи Управління з промоції Києва за кордоном у 2022-2023 рр.: проведення «Днів Києва», участь у виставкових заходах, членство у Міжнародних організаціях, співпраця з партнерами та містами-побратимами, крос-промоція, визначення амбасадорів Києва, оновлення маркетингової стратегії та позиціонування.

З вітальним словом до здобувачів освіти звернулась експертка з туризму в Україні, практикиня з формування туристичного продукту, промоції та брендингу території та цифровізації галузі Олена Чернега.

У роботі секції брала участь стейкхолдерка кафедри туристичного та готельного бізнесу, голова правління ГС «Всеукраїнська асоціація гідів» (ВАГ), експертка ЄС з побудови та розвитку мережі туристичних інформаційних центрів, керівниця навчального центру ВАГ, сертифікована тренерка DVV International Яніна Гаврилова, яка представила реалізовані Асоціацією проєкти, нагадала про важливість публічної та культурної дипломатії на міжнародній арені, відзначила важливість підготовки гідів до розроблення маршрутів dark tourism та туризму місцями пам’яті.

Власник готельної школи «Smart Education», сертифікований бізнес-тренер, експерт з сервісу Олександр Чорний вказав на важливість підготовки фахівців у сфері гостинності, мотивованих до роботи і здатних розвивати туризм після перемоги. Також експерт наголосив на важливості розвитку атракцій внутрішнього туризму місцевими громадами умовно безпечних територій, потенціалі розбудови нових туристичних маршрутів на історичному минулому регіонів України.

Доповіді здобувачів освіти кафедри були присвячені актуальним питанням і факторам розвитку туристичної сфери, а також суб’єктів туристичного ринку.

На захід були запрошені студенти відокремленого структурного підрозділу НУХТ «Свалявський технічний фаховий коледж Національного університету харчових технологій».

За результатами роботи секції було визначено важливість і необхідність комплексної підтримки представників туристичного сектору у воєнні та повоєнні часи, зокрема через співпрацю між органами державної влади, громадськими організаціями та туристичними операторами задля розв’язання проблемних питань, надання пропозицій, які стануть частиною нових спільних проєктів, спрямованих на розвиток туризму в Україні.

Опублікований: 05-04-2023
Читайте також:
Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася інструктивно-методична нарада, де одним із основних питань була організація змішаного та дистанційного навчання. Заступник директора Олеся Стахів детально зупинилася на особливостях такого навчання, зокрема синхронному та асинхронному режимі, на алг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання 30 вересня 2020

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок 8 Березня. Поетичними рядками викладачів привітали студенти коледжу Іванна Гніденко, Віолетта Шестак, Ольга Гвоздьова, Даяна Бобраніцька, Едуард Попович, Ігор Шевченко, Дмитро Петрунько, Олександр Розвєзєв, Олександр Левко, Василь Бровді, Роман Мурза, Се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок 11 березня 2019

Бренд-шеф поділився з нашими студентами знаннями, отриманими в школі високої кухні в Італії

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ продовжує зустрічати гостей. Цього понеділка студенти спеціальності «Виробництво харчової продукції» чекали на бренд-шефа ресторанів «Simbiosi» та «Япі»Антона Федотова. Відомий шеф-кухар поділився своїми знаннями, які отримав в IFSE – інноваційній школі високої кухні і кондитерських виробів в Італії. Май...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бренд-шеф поділився з нашими студентами знаннями, отриманими в школі високої кухні в Італії 27 лютого 2018

Лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» в умовах закладу ресторанного господарства

Лабораторне заняття здобувачів третього року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» відбулося в умовах закладу ресторанного господарства «BarDuck» із дотриманням протиепідемічних заходів. Його організувала лекторка дисципліни, доцентка Ольга Пушка Директор Денис Логоватовсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» в умовах закладу ресторанного господарства 18 березня 2021