Н У Х Т

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

18 березня 2024

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

Наші талановиті здобувачі освіти щорічно беруть участь і виборюють перемоги у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Цього року до участі у секції «Харчова наука і технології» від НУХТ були представлені чотири наукові роботи здобувачами різних освітньо-професійних програм.

Робота «Prediction of allergenic composition in food products using natural language processing based on LSTM» виконана здобувачем освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Денисом Крисановим під керівництвом доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Мельник.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Данило Гусєв, Марія Омельченко та освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко представили роботу «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste», виконану під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна та головної наукової співробітниці відділу зведеного планування Науково-організаційного управління апарату Президії Національної академії аграрних наук України, д.с.-г.н., професорки Олени Хареби.

Зауважимо, що робота «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste» (Удосконалення технологій напівфабрикатів з підвищеною антиоксидантною здатністю з відходів гарбуза) була представлена у межах співробітництва нашого університету з Інститутом садівництва НААН та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН. Вона виконувалася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах студентського наукового гуртка «Якість і безпечність».

Авторами наукової роботи «Research and development of new models of soft grippers for marshmallows» є здобувачі освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Тарас Бутик і Дмитро Скула. Їх наукова керівниця – завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна.

Роботу «Improvement of the sulfitation plant with ejector design optimization» представив здобувач освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових виробництв» Іван Тимченко під керівництвом доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Віталія Пономаренка.

Конкуренція була досить жорсткою – на перший етап конкурсу було подано 362 роботи з українських і закордонних закладів освіти – Оману, Литви, Сербії, Польщі, Румунії, Грузії, Казахстану, Болгарії, Молдови, Узбекистану. На цьому етапі відбулося рецензування наукових робіт членами журі та їх обговорення на онлайн-засіданнях. До складу журі увійшли 144 спеціалісти-науковці, з яких 92 із 23-х зарубіжних країн: Анголи, Беніну, США, Німеччини, Швейцарії, Італії, Великобританії, Греції, Китаю, Туреччини, Оману, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Хорватії, Казахстану, Польщі, Грузії, Румунії, Азербайджану, Болгарії, Молдови.

За результатами першого етапу у другий етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» за напрямком «Харчова наука і технології» від НУХТ вийшли Денис Крисанов та Оксана Мельник.

Вітаємо здобувачів і колег із успішною участю у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science-2024»!

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Випуск сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів»

У березні-травні 2024 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів проходило навчання за сертифікатною програмою «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів». Керівниця програми – завідувачка кафедри, професорка Галина Поліщук, координаторка – доцентка Тетяна Осьмак. Жага до знань об’єднала в одній програмі здобувачів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випуск сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів» 28 травня 2024

Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ вперше в історії стажувалися в готелях Болгарії

12 вересня 2018 року відбулася зустріч студентів і викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ із директором Міжнародного коледжу індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Республіка Болгарія, м. Варна) Петром Сиротіним. Під час зустрічі студенти, що вперше в історії коледжу пройшли стажування в готелях Болгарії, звітува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ вперше в історії стажувалися в готелях Болгарії 13 вересня 2018

Відзнака Науково-технічної бібліотеки університету!

Науково-технічна бібліотека університету взяла участь у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року 2023», оголошеному ВГО «Українська бібліотечна асоціація» спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України. До Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня) були оголошені переможці конкурсу. У номінації «Великі бібліотеки» за проєкт «І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнака Науково-технічної бібліотеки університету! 02 жовтня 2023

Молодіжна наука змінить світ на краще

Нині, у надзвичайно важких умовах війни, як ніколи важливо не втратити науковий потенціал країни. Тому, розвиток наукового потенціалу молоді є сьогодні надважливим завданням. До підтримки молодих науковців долучилася нещодавно доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, яка на люб’язне запрошення молодіжної громадської органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодіжна наука змінить світ на краще 11 травня 2023