Н У Х Т

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

18 березня 2024

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

Наші талановиті здобувачі освіти щорічно беруть участь і виборюють перемоги у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Цього року до участі у секції «Харчова наука і технології» від НУХТ були представлені чотири наукові роботи здобувачами різних освітньо-професійних програм.

Робота «Prediction of allergenic composition in food products using natural language processing based on LSTM» виконана здобувачем освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Денисом Крисановим під керівництвом доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Мельник.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Данило Гусєв, Марія Омельченко та освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко представили роботу «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste», виконану під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна та головної наукової співробітниці відділу зведеного планування Науково-організаційного управління апарату Президії Національної академії аграрних наук України, д.с.-г.н., професорки Олени Хареби.

Зауважимо, що робота «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste» (Удосконалення технологій напівфабрикатів з підвищеною антиоксидантною здатністю з відходів гарбуза) була представлена у межах співробітництва нашого університету з Інститутом садівництва НААН та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН. Вона виконувалася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах студентського наукового гуртка «Якість і безпечність».

Авторами наукової роботи «Research and development of new models of soft grippers for marshmallows» є здобувачі освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Тарас Бутик і Дмитро Скула. Їх наукова керівниця – завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна.

Роботу «Improvement of the sulfitation plant with ejector design optimization» представив здобувач освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових виробництв» Іван Тимченко під керівництвом доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Віталія Пономаренка.

Конкуренція була досить жорсткою – на перший етап конкурсу було подано 362 роботи з українських і закордонних закладів освіти – Оману, Литви, Сербії, Польщі, Румунії, Грузії, Казахстану, Болгарії, Молдови, Узбекистану. На цьому етапі відбулося рецензування наукових робіт членами журі та їх обговорення на онлайн-засіданнях. До складу журі увійшли 144 спеціалісти-науковці, з яких 92 із 23-х зарубіжних країн: Анголи, Беніну, США, Німеччини, Швейцарії, Італії, Великобританії, Греції, Китаю, Туреччини, Оману, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Хорватії, Казахстану, Польщі, Грузії, Румунії, Азербайджану, Болгарії, Молдови.

За результатами першого етапу у другий етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» за напрямком «Харчова наука і технології» від НУХТ вийшли Денис Крисанов та Оксана Мельник.

Вітаємо здобувачів і колег із успішною участю у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science-2024»!

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Самоосвіта та підвищення мовної компетентності здобувачів освітньої програми «Технології харчування»

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» успішно завершили онлайн-курс «Англійська для кар'єрного зростання», розміщений на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Курс розроблений Університетом Пенсильванії за підтримки Державного бюро департаменту освіти та культурних зв’язків Сполучених Штатів Америки та Офісу програм ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Самоосвіта та підвищення мовної компетентності здобувачів освітньої програми «Технології харчування» 16 квітня 2025

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування продовжують активно готуватися до вступної кампанії-2018

12 квітня  старші викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування Богдана Кукса і Катерина Чала завітали до навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів-ліцей»  з поглибленим вивченням французької мови з першого класу № 20 Оболонського району м. Києва. Викладачі розповіли випускникам школи про НУХТ. Бесіда зі  старшо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування продовжують активно готуватися до вступної кампанії-2018 13 квітня 2018

Кваліфікацію бакалавра з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв підтвердили студенти успішним захистом дипломних проектів

Студенти 4-го курсу кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління успішно захистили свої бакалаврські проєкти. Цього року комісія відзначила високу якість більшості робіт. Деякі з них мали дослідницький характер, що свідчить про зацікавленість молодих спеціалістів у поглиблених знаннях із нових напрямків у промисловій автоматиз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кваліфікацію бакалавра з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв підтвердили студенти успішним захистом дипломних проектів 20 червня 2019

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося Свято першокурсника. До студентів звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, голова державної кваліфікаційної комісії Микола Депутат, менеджери по роботі з кадрами фірми «Надія», студентська рада, які привітали їх з початком навчання. Сьогодні першокурсники отримали студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 08 жовтня 2019