Н У Х Т

Здобувачі освіти фахових коледжів – активні учасники конкурсу професійної майстерності Масниця-FEST 2023 від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

13 березня 2023

Здобувачі освіти фахових коледжів – активні учасники конкурсу професійної майстерності Масниця-FEST 2023 від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Кафедра готельно-ресторанної справи активно шукає шляхи посилення профорієнтаційної роботи зі здобувачами освіти і випускниками закладів фахової передвищої освіти. Цього разу за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран і відповідального за профорієнтаційну роботу, асистента Артема Ущаповського здобувачів освіти запросили долучитися до інтерактивного конкурсу професійної майстерності Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо!».

На розгляд конкурсної комісії надійшли 23 роботи від здобувачів відокремлених структурних підрозділів нашого університету – ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (6 учасників), ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» (6 учасників), ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ» (2 учасники), а також з ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка» (8 учасників).

Напередодні масного тижня, який цьогоріч тривав з 20 по 26 лютого, учасники конкурсу активно відпрацьовували технологію борошняних кулінарних виробів, публікували відео технологічного процесу і фото подання готових страв у діджитал-просторі.

Членами Конкурсного журі до ІІ етапу були відібрані 11 кулінарних шедеврів, у яких прослідковувалася фаховість учасників і демонструвалися культура використання локальних харчових інгредієнтів, майстерне перевертання млинчиків, креативність і творчий підхід до способів подавання, автентичність борошняних виробів.

Організаторами Конкурсу відзначена висока активність конкурсантів з фахових коледжів у кулінарному батлі робіт у номінації глядацьких симпатій, оскільки лідери голосування мали понад 2500 «вподобайок».

З конкурсними роботами ІІ етапу можна ознайомитись у Телеграм-каналі конкурсу.

За результатами голосування глядачів перемогу в конкурсі здобули:

І місце – бананові панкейки Нікіти Конєва, ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (2604 голоси).

ІІ місце – млинці з начинкою з курки та грибів Юрія Дутчака, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» (1719 голосів).

ІІІ місце – класичні тонкі млинчики Катерини Бреус, ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (675 голосів).

Компетентне журі обрало переможців у номінаціях:

«Оригінальність подання страви» – троянди з млинців з джемом Ольги Томилець, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;

«Краща презентація страви» – кольорові млинці з начинкою Богдани Боднар, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»;

«Автентичний смак» – налисники з сиром та курагою Софії Бородавки, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;

«Сучасна презентація страви» – млинці кольорові з сиром та морозивом Вікторії Дєвічєвої, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»;

«Кращий млинцевий торт» – млинцевий торт Катерини Плуговенко, ВСП«Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ»;

«Сучасне подання млинців» – роли з млинчиків Дар’ї Босько, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;

«Національна автентичність страви» – Валерія Парган, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка».

Поважним членом журі Конкурсу був стейкхолдер, бренд-шеф, шеф-кухар і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Андрій Клюс, який однозначно віддав перемогу у своїй іменній номінації «Вибір шефа» шоколадному млинцевому торту Адріани Боднар (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»).

Всі учасники конкурсу отримають пам’ятні грамоти, а переможці конкурсу –  цінні подарунки у вигляді брендованої продукції університету та факультету.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи дякує за співпрацю колегам з відокремлених структурних підрозділів: Олесі Стахів (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»), Галині Білінській (ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ»), Надії Лобачовій (ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ») та Галині Смирновій (ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»).

Чекаємо випускників закладів фахової передвищої освіти у нашому університеті під час вступної кампанії 2023 року.

Запрошуємо здобути якісну освіту європейського рівня за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» для успішного працевлаштування у сфері гостинності і кар’єрного зростання у нашій вільній мирній країні!

Опублікований: 13-03-2023
Читайте також:
Інновації в готельній справі англійською на відкритому занятті доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування

Про інновації в готельній справі говорили англійською під час відкритого заняття з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням», проведеного доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Галиною Лук'янець зі здобувачами групи ГС-2-6. Згідно з робочою програмою заняття було присвячене опрацюванню лексичного матеріалу з теми «In...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інновації в готельній справі англійською на відкритому занятті доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування 15 жовтня 2024

Erasmus+ дарує широкі можливості: академічна мобільність викладачки в Університеті Західної Аттіки (Греція)

Доцентка кафедри економіки і права Тетяна Луцька стала учасницею міжнародної академічної мобільності в рамках програми Erasmus+. Метою є обмін досвідом викладання економічних дисциплін і підвищення рівня та розширення теоретичних і практичних інструментів, які використовуються на кафедрі бізнес-адміністрування Університету Західної Аттіки (Афіни, Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Erasmus+ дарує широкі можливості: академічна мобільність викладачки в Університеті Західної Аттіки (Греція) 22 квітня 2024

Від участі у Біотехнологічних студіях до студентства – один крок

Першокурсники-біотехнологи, що вступили до нашого університеті після участі у профорієнтаційному проєкті факультету біотехнології та екологічного контролю «Біотехнологічні студії», не стомлюються ділитися своїми історіями знайомства з нашим вишем і вступу до нього. Цього разу слово взяла здобувачка групи БТ-1-1 Вероніка Колчева. Студентка розповіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від участі у Біотехнологічних студіях до студентства – один крок 20 вересня 2024

У Навчально-науковому інституті харчових технологій вручили дипломи магістрам

27 лютого щемливе свято прощання з випускниками відбулося у Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІ ХТ). Нагадаємо, що інститут був створений менше року назад, тож це було перше вручення дипломів, що додало хвилювання урочистостям, адже адміністрація прагнула подарувати своїм першим випускникам по-справжньому тепле сімейне й незабутн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Навчально-науковому інституті харчових технологій вручили дипломи магістрам 27 лютого 2017