Кафедра готельно-ресторанної справи активно шукає шляхи посилення профорієнтаційної роботи зі здобувачами освіти і випускниками закладів фахової передвищої освіти. Цього разу за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран і відповідального за профорієнтаційну роботу, асистента Артема Ущаповського здобувачів освіти запросили долучитися до інтерактивного конкурсу професійної майстерності Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо!».
На розгляд конкурсної комісії надійшли 23 роботи від здобувачів відокремлених структурних підрозділів нашого університету – ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (6 учасників), ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» (6 учасників), ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ» (2 учасники), а також з ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка» (8 учасників).
Напередодні масного тижня, який цьогоріч тривав з 20 по 26 лютого, учасники конкурсу активно відпрацьовували технологію борошняних кулінарних виробів, публікували відео технологічного процесу і фото подання готових страв у діджитал-просторі.
Членами Конкурсного журі до ІІ етапу були відібрані 11 кулінарних шедеврів, у яких прослідковувалася фаховість учасників і демонструвалися культура використання локальних харчових інгредієнтів, майстерне перевертання млинчиків, креативність і творчий підхід до способів подавання, автентичність борошняних виробів.
Організаторами Конкурсу відзначена висока активність конкурсантів з фахових коледжів у кулінарному батлі робіт у номінації глядацьких симпатій, оскільки лідери голосування мали понад 2500 «вподобайок».
З конкурсними роботами ІІ етапу можна ознайомитись у Телеграм-каналі конкурсу.
За результатами голосування глядачів перемогу в конкурсі здобули:
І місце – бананові панкейки Нікіти Конєва, ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (2604 голоси).
ІІ місце – млинці з начинкою з курки та грибів Юрія Дутчака, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» (1719 голосів).
ІІІ місце – класичні тонкі млинчики Катерини Бреус, ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (675 голосів).
Компетентне журі обрало переможців у номінаціях:
«Оригінальність подання страви» – троянди з млинців з джемом Ольги Томилець, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;
«Краща презентація страви» – кольорові млинці з начинкою Богдани Боднар, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»;
«Автентичний смак» – налисники з сиром та курагою Софії Бородавки, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;
«Сучасна презентація страви» – млинці кольорові з сиром та морозивом Вікторії Дєвічєвої, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»;
«Кращий млинцевий торт» – млинцевий торт Катерини Плуговенко, ВСП«Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ»;
«Сучасне подання млинців» – роли з млинчиків Дар’ї Босько, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;
«Національна автентичність страви» – Валерія Парган, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка».
Поважним членом журі Конкурсу був стейкхолдер, бренд-шеф, шеф-кухар і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Андрій Клюс, який однозначно віддав перемогу у своїй іменній номінації «Вибір шефа» шоколадному млинцевому торту Адріани Боднар (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»).
Всі учасники конкурсу отримають пам’ятні грамоти, а переможці конкурсу – цінні подарунки у вигляді брендованої продукції університету та факультету.
Колектив кафедри готельно-ресторанної справи дякує за співпрацю колегам з відокремлених структурних підрозділів: Олесі Стахів (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»), Галині Білінській (ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ»), Надії Лобачовій (ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ») та Галині Смирновій (ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»).
Чекаємо випускників закладів фахової передвищої освіти у нашому університеті під час вступної кампанії 2023 року.
Запрошуємо здобути якісну освіту європейського рівня за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» для успішного працевлаштування у сфері гостинності і кар’єрного зростання у нашій вільній мирній країні!