Н У Х Т

Здобувачі освіти фахових коледжів – активні учасники конкурсу професійної майстерності Масниця-FEST 2023 від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

13 березня 2023

Здобувачі освіти фахових коледжів – активні учасники конкурсу професійної майстерності Масниця-FEST 2023 від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Кафедра готельно-ресторанної справи активно шукає шляхи посилення профорієнтаційної роботи зі здобувачами освіти і випускниками закладів фахової передвищої освіти. Цього разу за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран і відповідального за профорієнтаційну роботу, асистента Артема Ущаповського здобувачів освіти запросили долучитися до інтерактивного конкурсу професійної майстерності Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо!».

На розгляд конкурсної комісії надійшли 23 роботи від здобувачів відокремлених структурних підрозділів нашого університету – ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (6 учасників), ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» (6 учасників), ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ» (2 учасники), а також з ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка» (8 учасників).

Напередодні масного тижня, який цьогоріч тривав з 20 по 26 лютого, учасники конкурсу активно відпрацьовували технологію борошняних кулінарних виробів, публікували відео технологічного процесу і фото подання готових страв у діджитал-просторі.

Членами Конкурсного журі до ІІ етапу були відібрані 11 кулінарних шедеврів, у яких прослідковувалася фаховість учасників і демонструвалися культура використання локальних харчових інгредієнтів, майстерне перевертання млинчиків, креативність і творчий підхід до способів подавання, автентичність борошняних виробів.

Організаторами Конкурсу відзначена висока активність конкурсантів з фахових коледжів у кулінарному батлі робіт у номінації глядацьких симпатій, оскільки лідери голосування мали понад 2500 «вподобайок».

З конкурсними роботами ІІ етапу можна ознайомитись у Телеграм-каналі конкурсу.

За результатами голосування глядачів перемогу в конкурсі здобули:

І місце – бананові панкейки Нікіти Конєва, ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (2604 голоси).

ІІ місце – млинці з начинкою з курки та грибів Юрія Дутчака, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» (1719 голосів).

ІІІ місце – класичні тонкі млинчики Катерини Бреус, ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (675 голосів).

Компетентне журі обрало переможців у номінаціях:

«Оригінальність подання страви» – троянди з млинців з джемом Ольги Томилець, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;

«Краща презентація страви» – кольорові млинці з начинкою Богдани Боднар, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»;

«Автентичний смак» – налисники з сиром та курагою Софії Бородавки, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;

«Сучасна презентація страви» – млинці кольорові з сиром та морозивом Вікторії Дєвічєвої, ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»;

«Кращий млинцевий торт» – млинцевий торт Катерини Плуговенко, ВСП«Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ»;

«Сучасне подання млинців» – роли з млинчиків Дар’ї Босько, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»;

«Національна автентичність страви» – Валерія Парган, ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка».

Поважним членом журі Конкурсу був стейкхолдер, бренд-шеф, шеф-кухар і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Андрій Клюс, який однозначно віддав перемогу у своїй іменній номінації «Вибір шефа» шоколадному млинцевому торту Адріани Боднар (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»).

Всі учасники конкурсу отримають пам’ятні грамоти, а переможці конкурсу –  цінні подарунки у вигляді брендованої продукції університету та факультету.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи дякує за співпрацю колегам з відокремлених структурних підрозділів: Олесі Стахів (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»), Галині Білінській (ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ»), Надії Лобачовій (ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ») та Галині Смирновій (ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій «НУ» Чернігівська політехніка»).

Чекаємо випускників закладів фахової передвищої освіти у нашому університеті під час вступної кампанії 2023 року.

Запрошуємо здобути якісну освіту європейського рівня за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» для успішного працевлаштування у сфері гостинності і кар’єрного зростання у нашій вільній мирній країні!

Опублікований: 13-03-2023
Читайте також:
Корисну інформацію отримали здобувачі й викладачі від фахівця Університету Таксона (США)

23 вересня здобувачі освіти Навчально-наукового інституту економіки і управління і викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації долучилися до online-лекції фахівця приймальної комісії, заступника директора з міжнародного підбору та прийому в Університеті Таусона (Towson University, the USA) Хосе Інфанте. Захід був організова...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисну інформацію отримали здобувачі й викладачі від фахівця Університету Таксона (США) 24 вересня 2021

Презентація освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» в коледжах НУХТ

Карантин має не тільки недоліки щодо організації навчального процесу в закладах освіти, але й надає переваги щодо проведення профорієнтаційної роботи на відстані. З метою представлення наймолодшої кафедри НУХТ та її освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» (освітній ступінь «Бакалавр») у коледжах універс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» в коледжах НУХТ 19 листопада 2021

Продовжує знайомити здобувачів із успішними українськими компаніями відділ працевлаштування випускників

14 травня відбулася зустріч представників компанії ТОВ «Птахокомплекс «Дніпровський» зі здобувачами освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій і Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого, організована відділом працевлаштування випускників НУХТ. Розпочала зустріч директорка Центру моніторингу якості і к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжує знайомити здобувачів із успішними українськими компаніями відділ працевлаштування випускників 14 травня 2025

Практичні компетенції в реальних умовах закладів ресторанного господарства формують здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

За ініціативи завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран і старшої викладачки кафедри Аліни Ковтун виїзне заняття з дисципліни «Сучасні ресторанні технології» відбулося в умовах закладу ресторанного господарства. Знайомство з виробничими умовами розпочалося для здобувачів третього курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна спра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні компетенції в реальних умовах закладів ресторанного господарства формують здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 04 квітня 2024