Н У Х Т

За крок до диплому магістра: розпочалися захисти студентів-біотехнологів

21 лютого 2019

За крок до диплому магістра: розпочалися захисти студентів-біотехнологів

20 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія».

До складу екзаменаційної комісії з атестації здобувачів вищої освіти увійшли викладачі кафедри – професор Тетяна Пирог, доценти Оксана Скроцька та Віктор Стабніков. Голова комісії – д.т.н., завідувач відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів НААН України Світлана Даниленко, секретар – асистент кафедри Тетяна Сулейко. Комісія засідала у дві зміни і оцінила 14 представлених робіт.

Наші студенти – обдаровані та талановиті. Виконуючи магістерські роботи, вони брали участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія», «Біологія», «Технології захисту навколишнього середовища», «Харчові технології». Високий рівень їх робіт був підтверджений нагородами: Диплом І ступеня (Наталя Жалій), Диплом ІІ ступеня (Дар’я Гаврилкіна, Катерина Покойовець), Диплом ІІІ ступеня (Олена Українець). Також біотехнологи є переможцями Всеукраїнських студентських олімпіад: Артем Герштман з дисципліни «Основи охорони праці» (Диплом І ступеня), а Дар’я Гаврилкіна з біотехнології (Диплом ІІІ ступеня). Вероніка Макієнко та Дар’я Луцай стали переможцями VІ науково-практичної конференції молодих науковців ПАТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» (диплом за ІІІ місце). Досягнення магістрантів-біотехнологів були відзначені на найвищому рівні: Дар’я Луцай – стипендіат Кабінету Міністрів України.

Більшість магістрів-біотехнологів уже працюють за фахом на провідних підприємствах України: ПАТ «Фармак» (Вероніка Макієнко, Дар’я Луцай, Ольга Мамчур), ТОВ «НВП «Єнамін» (Ольга Долюк), АТ «Київський вітамінний завод» (Олесь Сідіченко), ТОВ «БіоТестЛаб» (Дмитро Штуль), ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (Анастасія Скороход, Артем Герштман), Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ (Олена Коваленко), Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАНУ (Наталя Жалій).

Викладачам кафедри було дуже приємно, що на захист магістерських робіт завітала їх випускниця 2010 р., а нині інженер-технолог цеху № 1 з виробництва рідких лікарських засобів ПАТ «Фармак» Анна Романюк. Дізнавшись про можливість працевлаштування на перспективному та сучасному підприємстві, студенти старались, як ніколи. У свою чергу Анна Романюк відзначила, що магістри-біотехнологи вразили своєю ерудованістю, ґрунтовними відповідями на запитання та актуальністю обраних тем.

Захист пройшов успішно, а усі представлені роботи традиційно супроводжувалися мультимедійною презентацією. Магістранти відповіли на численні питання комісії і гідно захистили свої роботи. Усі студенти отримали позитивні оцінки, а п’ятеро – Дар’я Луцай, Дар’я Гаврилкіна, Наталя Жалій, Артем Герштман, Соломія Миколів – рекомендовані комісією до отримання дипломів із відзнакою.

Щиро вітаємо магістрів-біотехнологів із успішним захистом! Бажаємо нашим випускникам подальших професійних і творчих успіхів, натхнення, удачі та нових звершень!

Опублікований: 21-02-2019
Читайте також:
Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Заняття за темою «Інструментальні методи дослідження» ‒ вагома частина обов’язкової навчальної дисципліни «Прикладні методи досліджень у ресторанному господарстві», яка викладається магістрам освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» професоркою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 25 жовтня 2023

Інноваційні ідеї магістрантів-заочників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вражають креативністю

З 19 лютого 2019 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти дипломних магістерських проектів студентів заочної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Екзаменаційна комісія у складі доцентів кафедри Тетяни Сильчук, В’ячеслава Губені і Олександра Люльки, оч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні ідеї магістрантів-заочників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вражають креативністю 20 лютого 2019

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО випускнику

19 квітня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому герою, випускнику коледжу Вадиму Мирінцю. Пам’ятний знак встановлено на фасаді навчального закладу. Участь у відкритті взяли батьки та друзі Вадима, студентський та педагогічний колективи. Спогадами про Вадима...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО випускнику 20 квітня 2018