Н У Х Т

Збалансоване харчування після донації крові і тур провідним вітчизняним підприємством: віртуальна активність майбутніх експертів

15 червня 2023

Збалансоване харчування після донації крові і тур провідним вітчизняним підприємством: віртуальна активність майбутніх експертів

14 червня здобувачі групи ХЕ-1-10, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом із наставницею, асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Катериною Золотоверх провели зустріч, присвячену Всесвітньому дню донора крові, який відзначають щороку 14 червня. У реаліях сьогоднішньої війни потреба в крові надзвичайно велика, адже потрібно зберегти життя і кожному бійцю, і цивільним. Тому ця тема є актуальною і важливою, щоб поглибити своє розуміння про значення донорства крові та вшанувати внесок донорів, які щодня рятують людські життя.

Наставниця зі здобувачами освіти обговорили рекомендації щодо відновлювального режиму харчування та варіанти страв після донації крові. Звернули увагу на вживання залізовмісних продуктів, щоб посилити відтворення запасів еритроцитів, гемоглобіну та феритину. Катерина Золотоверх підкреслила важливість особливостей поєднання залізовмісної їжі з продуктами та напоями, які погіршують всмоктування заліза в кишківнику. Розібрали, які види заліза існують, наскільки воно засвоюється з тваринних і рослинних продуктів, а також, які саме продукти до кожного з них стосуються.

Ініціатива проведення такої зустрічі здобувачами була сприйнята позитивно. Тож, для підвищення їх знань в питаннях збалансованого харчування, вирішили продовжувати подібні зустрічі на цю тематику.

Також цього дня здобувачі разом із наставницею здійснили онлайн-тур підприємством молочної галузі «Данон Україна». Віртуальний екскурсійний тур насичений освітніми елементами, які будуть дуже корисні здобувачам освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Після екскурсії більш детально обговорили технологічні процеси, контроль якості сировини та готової продукції, необхідність здійснення мікробіологічного контролю кожної партії продукції, що випускається.

Здобувачі освіти висловили подяку та підтвердили, що онлайн-формат ознайомлення з технологічними процесами стане в нагоді в подальшому навчанні.

Опублікований: 15-06-2023
Читайте також:
Молоді науковці НУХТ підкорюють міжнародну арену біотехнологій!

28 березня 2025 р. відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології», у якій щороку беруть участь здобувачі-біотехнологи НУХТ. І цього року здобувачі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» не лише взяли участь, а й вразили наукову спільноту своїми дослідженнями! Здобувачка ОНС «доктор ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці НУХТ підкорюють міжнародну арену біотехнологій! 31 березня 2025

Срібним призером ХХ Міжнародного кубку зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артем Волковинський брав участь у відкритому ХХ Міжнародному кубку «Водолій» зі стрибків у воду, який відбувся у м. Миколаєві. Артем змагався у виді програми трамплін висотою 3 м. За свій стрибок спортсмен отримав 308.05 балів, що до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Срібним призером ХХ Міжнародного кубку зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2018

Бакалаври освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» захищають кваліфікаційні роботи англійською мовою

11 червня 2024 року розпочалися захисти кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», освітньою програмою «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». Екзаменаційна комісія у складі д.т.н., професора, завідувача кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» захищають кваліфікаційні роботи англійською мовою 13 червня 2024

Святковий настрій на святковому засіданні

Свята все ближче і в їх передчутті хочеться встигнути привітати всіх друзів і близьких. От і на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося святкове засідання кафедри. Було дуже приємно побачити колег у доброму здоров’ї та гуморі. Засідання пройшло в теплій передноворічній атмосфері: лунали привітання та щирі побажання. Колектив кафедри бажає ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий настрій на святковому засіданні 31 грудня 2020