Н У Х Т

Збалансоване харчування після донації крові і тур провідним вітчизняним підприємством: віртуальна активність майбутніх експертів

15 червня 2023

Збалансоване харчування після донації крові і тур провідним вітчизняним підприємством: віртуальна активність майбутніх експертів

14 червня здобувачі групи ХЕ-1-10, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом із наставницею, асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Катериною Золотоверх провели зустріч, присвячену Всесвітньому дню донора крові, який відзначають щороку 14 червня. У реаліях сьогоднішньої війни потреба в крові надзвичайно велика, адже потрібно зберегти життя і кожному бійцю, і цивільним. Тому ця тема є актуальною і важливою, щоб поглибити своє розуміння про значення донорства крові та вшанувати внесок донорів, які щодня рятують людські життя.

Наставниця зі здобувачами освіти обговорили рекомендації щодо відновлювального режиму харчування та варіанти страв після донації крові. Звернули увагу на вживання залізовмісних продуктів, щоб посилити відтворення запасів еритроцитів, гемоглобіну та феритину. Катерина Золотоверх підкреслила важливість особливостей поєднання залізовмісної їжі з продуктами та напоями, які погіршують всмоктування заліза в кишківнику. Розібрали, які види заліза існують, наскільки воно засвоюється з тваринних і рослинних продуктів, а також, які саме продукти до кожного з них стосуються.

Ініціатива проведення такої зустрічі здобувачами була сприйнята позитивно. Тож, для підвищення їх знань в питаннях збалансованого харчування, вирішили продовжувати подібні зустрічі на цю тематику.

Також цього дня здобувачі разом із наставницею здійснили онлайн-тур підприємством молочної галузі «Данон Україна». Віртуальний екскурсійний тур насичений освітніми елементами, які будуть дуже корисні здобувачам освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Після екскурсії більш детально обговорили технологічні процеси, контроль якості сировини та готової продукції, необхідність здійснення мікробіологічного контролю кожної партії продукції, що випускається.

Здобувачі освіти висловили подяку та підтвердили, що онлайн-формат ознайомлення з технологічними процесами стане в нагоді в подальшому навчанні.

Опублікований: 15-06-2023
Читайте також:
Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

Згідно з планом проведення відкритих занять 17 травня відбулася відкрита лекція «Технології фаршевих консервів» доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігоря Страшинського з навчальної дисципліни «М’ясні технології. Модуль 2. Технології м'ясних і м'ясомістких консервів» для здобувачів третього курсу спеціальності «Харчові технології» Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 18 травня 2021

Крок до збереження озонового шару: унікальний проєкт випускників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Випускники освітньо-професійних програм «Холодильні техніка та технології» і «Теплоенергетика та енергоефективні технології» кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, а нині – фахівці компанії BMSERVICE Олександр Давиденко, Дмитро Дадаков, Руслан Кузьменко, Олег Приступа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крок до збереження озонового шару: унікальний проєкт випускників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 19 травня 2023

У пошуках талановитої молоді: І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій. Своє бажання позмагатися за можливість увійти до команди НУХТ, яка представлятиме наш університет у ІІ турі олімпіади, виявили студенти 3 та 4 курсів. Завдання І туру бу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У пошуках талановитої молоді: І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 27 лютого 2019

Пошук оптимальних технологічних рішень здійснили магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася відкрита лекція «Системний аналіз технологічних процесів бродильних виробництв» з дисципліни «Оптимізація технологічних процесів бродильних виробництв», яку прочитав доцент кафедри Роман Мукоїд для студентів-магістрантів 1 курсу. На лекції були присутні завідувач кафедри, доцент  А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пошук оптимальних технологічних рішень здійснили магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 09 жовтня 2018