Н У Х Т

Викладачки кафедри фізики та професійної безпеки удосконалили свою кваліфікацію

31 березня 2025

Викладачки кафедри фізики та професійної безпеки удосконалили свою кваліфікацію

Науково-педагогічні працівники кафедри фізики та професійної безпеки Ольга Євтушенко, Аліна Сірик, Олена Лукіянік 25-28 березня 2025 року мали чудову можливість отримати корисний досвід, удосконалюючи свою кваліфікацію на курсах, організованих Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності міста Києва.

Протягом тижня функціонального навчання були розглянуті актуальні питання організації цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки у закладах освіти України, обговорено основні зміни у сфері цивільного захисту, які відбулись протягом 2024 року.

Особливу увагу було приділено питанням організації оповіщення та інформування населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, укриття населення в об'єктах фонду захисних споруд цивільного захисту. Учасникам курсів надано матеріали щодо єдиної державної системи цивільного захисту, організації цивільного захисту на регіональному, місцевому та об’єктовому рівнях, структури та завдань територіальної підсистеми міста Києва, переліку об’єктів підвищеної небезпеки і порядку дій при виникненні надзвичайної ситуації в умовах особливого періоду.

Слухачі курсів творчо підійшли до підготовки і захисту індивідуальних завдань, отримавши у перший день навчання відповідну тематику. У кожному з рефератів було обґрунтовано актуальність обраних тем і висвітлено практичний досвід нашого університету у галузі цивільного захисту. За підсумками навчання та результатами підсумкового тестування науково-педагогічні працівники кафедри фізики та професійної безпеки отримали посвідчення про підвищення кваліфікації цільового призначення у сфері цивільного захисту обсягом 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Отриманий на курсах досвід – це, у першу чергу, можливість упровадити здобуті нові знання при викладанні дисциплін для здобувачів майже усіх спеціальностей університету.

Наші учасниці висловлюють щиру подяку завідувачу Київських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (вищої категорії) Юрію Сімонову, викладачам Олександру Коренчуку, Ігорю Куслію, Сергію Грищуку, Сергію Величку за створення комфортних умов навчання; атмосферу доброзичливості; цікаві, сучасні, змістовні лекції; вдале поєднання науково-методичного і практичного аспектів занять; високопрофесійний підхід та якісне подання матеріалу.

Опублікований: 31-03-2025
Читайте також:
Ще один молодий науковець кафедри технології консервування успішно захистив дисертаційну роботу

6 грудня успішно пройшов випробовування захистом дисертаційного дослідження «Удосконалення технологій переробки сучасних сортів картоплі з отриманням нових напівфабрикатів та консервованих продуктів», виконаного під керівництвом завідувача кафедри харчових технологій Київського кооперативного інституту бізнесу і права, доцента Галини Бандуренко, ас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один молодий науковець кафедри технології консервування успішно захистив дисертаційну роботу 06 грудня 2019

Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів

З 12 по 19 червня 2018 р. на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися захисти дипломних проектів випускників-бакалаврів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Державну екзаменаційну комісію очолила завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів, професор, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії також увійшли доценти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів 20 червня 2018

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка. Метою Конкурсу є вшанування творчої спадщини Великого Кобзаря, а також виявлення обдарованої молоді, розвиток її потенціалу, виховання у молодого покоління шанування мови, традицій свого народу та підвищення рівня мовної освіти в Україні. Оргкомітет щиро баж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка 21 листопада 2023

Новітні розробки у технологіях аюрведичних харчових продуктів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 лютого за участю трьох випускових кафедр – технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся міжкафедральний захист кваліфікаційних робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новітні розробки у технологіях аюрведичних харчових продуктів 19 лютого 2021