Н У Х Т

Усвідомлений вибір професійного майбутнього!

04 листопада 2024

Усвідомлений вибір професійного майбутнього!

Кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування в рамках тижня Інженерно-технічних студій НУХТ провела захід із учнями Северинівського ліцею, які мали унікальну можливість ознайомитися з діяльністю Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого.

Ця зустріч стала важливою частиною профорієнтаційної програми та дозволила учням ознайомитися із сучасними інженерними технологіями та можливостями, які пропонує інститут.

Ліцеїсти розпочали свій візит з ознайомлення з історією та структурою університету. Директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Сергій Блаженко розповів про різноманітні спеціальності та освітні програми, які запроваджені в університеті та інституті. Учні дізналися про особливості навчання в інституті, можливості проходження практики, стажувань і майбутнього працевлаштування.

Завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Микола Якимчук представив основні здобутки кафедри в напрямку інженерії та технологій, ознайомив гостей із напрямками навчання, особливостями освітніх програм, розповів про основні тенденції розвитку технологічного обладнання харчової та інших галузей промисловості.

Особливу увагу було приділено практичним аспектам. Андрій Слюсенко провів демонстрацію новітніх комп’ютерних технологій, що використовуються у проєктуванні та конструюванні технічних об’єктів. Також були проведені інтерактивні майстер-класи та воркшопи від доцентки кафедри гуманітарних дисциплін Людмили Приблуди «Якщо зараз вас немає в соціальних мережах – вас не існує» та асистента кафедри електропостачання і енергоменеджменту Петра Зінкевича «Розумний будинок».

Під час екскурсії по навчальних аудиторіях і лабораторіях кафедр машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв та мехатроніки і пакувальної техніки, старшокласники ознайомилися з освітніми можливостями кафедр, побачили роботу різноманітного устаткування, поспілкувалися з викладачами та студентами.

Після завершення візиту учні ділилися своїми враженнями. Багато з них зазначили, що вони не лише розширили свій кругозір, але й усвідомили важливість інженерних технологій у сучасному світі та отримали натхнення щодо вибору майбутньої професії.

Переконані, що такі традиційні заходи сприяють формуванню усвідомленого підходу до вибору професії серед молоді.

Опублікований: 04-11-2024
Читайте також:
Практична цінність кваліфікаційної бакалаврської роботи випускниці кафедри технології цукру і підготовки води

19 червня 2024 року на кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся захист кваліфікаційної роботи «Проєкт технічного переоснащення відділення водопідготовки ПрАТ «Оболонь» (м. Київ) з метою розширення асортименту фасованих питних вод» здобувачкою освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181«Харчові технології», освітньо-професійної програ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична цінність кваліфікаційної бакалаврської роботи випускниці кафедри технології цукру і підготовки води 21 червня 2024

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар на тему «Доцільність використання ферментних препаратів для стандартизації борошна у кондитерській промисловості». Основна мета проведення семінару була пов’язана з поглибленням професійних знань в області застосування ферментних препаратів. Своїми напрацюванням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань! 22 квітня 2025

Ресторанний сервіс від студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи триває конкурс на краще тематичне оформлення столу для закладів ресторанного господарства. Наступними свої роботи представили студенти групи ГС-1-8 під час лабораторного заняття з дисципліни «Ресторанна справа». Студенти 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» виважено підійшли до вибору свята, для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ресторанний сервіс від студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 20 квітня 2018

Креативні ідеї першокурсників з тематичного оформлення для закладів ресторанного господарства

У рамках вивчення освітньої компоненти «Основи гостинності» здобувачами першого курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ініціативи лекторки дисципліни і гарантки Віти Цирульнікової відбувся конкурс «Тематичне оформлення столу в закладі ресторанного господарства». Кафедра готельно-ресторанної справи імп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативні ідеї першокурсників з тематичного оформлення для закладів ресторанного господарства 01 травня 2024