Н У Х Т

Планове засідання вченої ради університету відбулося 5 червня

05 червня 2018

Планове засідання вченої ради університету відбулося 5 червня

5 червня відбулося планове засідання вченої ради університету.

Ректор Анатолій Українець розпочав його з традиційних вітань членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення відзнак.

Нагрудний знак «Подяка ректора» був вручений начальнику відділу документального забезпечення Світлані Саверській.

Подяки ректора з цінними подарунками отримали студенти, що закінчують навчання: голова студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 2016-2018 рр. Олена Цишек і голова студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю 2017-2018 рр. Марина Коваль.

Дипломи кандидата технічних наук ректор вручив Юрію Доломакіну, Наталії Стукальській, Тетяні Тракало, атестат доцента по кафедрі економіки і права – Юлії Труш.

Також Анатолій Українець оголосив наказ про часткові зміни у складі вченої ради у зв’язку з виборами нових голів студентської ради університету і студентських рад інститутів та факультетів. А ще – повідомив, що згідно зі щойно оприлюдненим рейтингом ТОП-200, наш університет посів 17 місце, покращивши свій минулорічний результат на 3 позиції. Вчена рада зустріла цю інформацію оплесками.

Далі розглянули кадрові питання. Претендентів на заміщення вакантних посад представила вчений секретар Наталія Ткачук. Питання здобувачам задали та висловилися на їх підтримку: ректор Анатолій Українець, проректор Олександр Бессараб, директор Навчально-наукового інституту економіки і управління Олег Шеремет, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, начальник навчально-методичного управління Валерій Виговський, професори Микола Прядко і Анатолій Ладанюк. До складу лічильної комісії обрали завідувача кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валерія Мирончука, помічника проректора Олену Негоду, голову студентської ради університету Олександра Висоцького і голову студради Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Дмитра Шемідька.

Наступним питанням порядку денного була виховна робота в університеті, про яку ґрунтовно доповіла проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва. Прокоментували почуте та внесли пропозиції щодо проекту рішення ректор Анатолій Українець, проректор Олександр Бессараб і професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга.

Інформацію про стан забезпечення підготовки фахівців навчальною та навчально-методичною літературою надав перший проректор Володимир Яровий. Він детально проаналізував стан виконання плану видання літератури навчальними інститутами та факультетами й акцентував увагу присутніх на недоліках, що мають місце. Серед яких, несвоєчасне подання та неодноразове перенесення термінів підготовки та надання рукописів до навчально-методичного управління; недостатня увага кафедр університету до наповнення тематико-типологічного плану забезпечення навчальних дисциплін рекомендованою навчальною та навчально-методичною літературою; наявні прояви елементів формалізму при рецензуванні робіт та їх рекомендації до друку чи розміщення в електронній базі НУХТ; недосконалість системи планування до видання навчальної та навчально-методичної літератури, особливо для самостійної роботи студентів; недостатнє забезпечення відповідною літературою дисциплін, введених до нових навчальних планів.

На завершення розглянули поточні питання. Зокрема, затвердили зміни до Правил прийому у відокремлених структурних підрозділах НУХТ відповідно до наказу МОН України та підтримали клопотання щодо направлення на стажування до Нідерландів за рахунок приймаючої сторони доцента кафедри технології молока і молочних продуктів Наталії Ющенко, доцента кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Петруші і аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко.

У травні вийшла мало кому відома газета «Нація», де ціла низка статей містить недостовірну інформацію й принижує честь і гідність нашого університету й колективу. Це не могло залишитися поза увагою членів вченої ради. Першим слово взяв голова первинної профспілкової організації НУХТ Сергій Василенко, який зокрема прокоментував присвоєння собі в одній зі публікацій повноважень голови первинної профспілкової організації НУХТ Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей, яка ніякого відношення не має до працівників освіти, професором Михайлом Міненком. Делегувавши сам собі повноваження профспілкового лідера, останній взяв на себе сміливість висловлюватися зі шпальт газети начебто від імені колективу. Також чинного голову профспілки обурила незаконна реєстрація за юридичною адресою університету неіснуючої фактично первинної профспілкової організації НУХТ Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей. Він закликав розвінчувати цю неправдиву інформацію, яка вводить в оману працівників університету та пересічних громадян.

Свою позицію з цього приводу висловив і проректор Олександр Бессараб, який нагадав, скільки протягом років було таких, хто намагався дискредитувати наш навчальний заклад, та їм це не вдалося. Також він повідомив, що комісія з розслідування причин пожежі у корпусі Ж у вересні минулого року продовжує працювати, її останнє засідання відбулося минулого тижня, й до завершення її роботи озвучувати якість висновки передчасно. Олександр Бессараб проінформував присутніх щодо ходу ремонтних робіт у корпусі Ж, зокрема укріплення несучих конструкцій, та заходах зі встановлення у цьому корпусі до кінця поточного року нового ліфта.

Резюмував виступи колег перший проректор Володимир Яровий, який наголосив на неприпустимості спекулювання на особистому горі родини загиблої під час пожежі Лариси Чагарної, та на моральній відповідальності професора Михайла Міненка, який зініціював розв’язання проти університету цієї брудної інформаційної кампанії. Низка брехливих публікацій та звернень до високопосадовців, які паплюжать колектив НУХТ, не роблять честі людині, що керуючись власними амбіціями, забула про гідність і особисту відповідальність працівника вищої школи.

Члени вченої ради засудили поведінку професора Міненка й висловили підтримку керівництву університету у відстоюванні доброго імені нашого колективу.

Наприкінці засідання ректор Анатолій Українець повідомив про проведення університетом тендеру на закупівлю оргтехніки на суму 4,5 млн. грн., у якому взяли участь 12 компаній. Переможець тендеру – львівська фірма зобов’язалася виконати умови в найкоротші терміни. Тож до початку нового навчального року випускові кафедри отримають нові сучасні комп’ютери, а на зекономлені під час тендеру кошти буде придбане ліцензійне програмне забезпечення. Крім того, планується придбати мультимедійні проектори й екрани.

Насамкінець ректор нагадав про відкриття 6 червня Міжнародної агропромислової виставки АГРО-2018 й запросив бажаючих відвідати її експозиції.

На цьому порядок денний був вичерпаний, і ректор Анатолій Українець закрив засідання.

Опублікований: 05-06-2018
Читайте також:
Тенденції ринку напоїв: наші викладачі обмінюються досвідом

Нещодавно відбувся бізнес-семінар «Напої України 2023», організований компанією Marko Pack Agency. Це щорічна подія для виробників напоїв, спеціалістів ритейлу та постачальників технологій і пакування. Учасники заходу розглядали тенденції світового ринку напоїв (БАН, пива, соків), досвід успішного створення брендів та інноваційні рішення у сфері в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції ринку напоїв: наші викладачі обмінюються досвідом 21 грудня 2023

Перший в історії кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів захист випускових кваліфікаційних робіт магістрів у онлайн-форматі

10 лютого на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбувся неймовірно цікавий захист магістерських робіт здобувачів освітнього рівня «Магістр» денної форми навчання, що навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». Карантинні заходи, спричинені пандемією COVID-19, – не перешкода для с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший в історії кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів захист випускових кваліфікаційних робіт магістрів у онлайн-форматі 11 лютого 2021

Плідна робота секції «Організація готельного та туристичного обслуговування»

4 квітня 2023 року працювала секція «Організація готельного та туристичного обслуговування» 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Роботу секції відкрила завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу, доцентка Ірина Мельн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна робота секції «Організація готельного та туристичного обслуговування» 05 квітня 2023

Ознайомчо-виробнича практика третьокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій розпочалася на корпорації «Оболонь»

Під керівництвом доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кандидата технічних наук Романа Мукоїда студенти 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій в межах ознайомчо-виробничої практики відвідали ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболонь» – корпорація з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінерал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ознайомчо-виробнича практика третьокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій розпочалася на корпорації «Оболонь» 05 вересня 2019