Н У Х Т

Низькотемпературні технології у хлібопекарському виробництві бакалаврам – від фахівчині-практика

11 лютого 2025

Низькотемпературні технології у хлібопекарському виробництві бакалаврам – від фахівчині-практика

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у рамках вивчення дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для здобувачів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» відбулася гостьова лекція на тему «Технологічні рішення компанії «Lesaffre» у заморожуванні напівфабрикатів хлібопекарського виробництва» технологині ТОВ «Лесаффр Україна» Тетяни Голікової.

Фахівчиня розповіла про особливості приготування та заморожування сформованих тістових напівфабрикатів, частково вистояних і частково випечених за «класичного напіввипікання» та «напіввипікання-експрес». Було приділено увагу технології заморожування напівфабрикатів різного ступеню оброблення з листкового тіста, вимогам до борошна, дріжджів і комплексних поліпшувачів, що використовуються в цій технології.

Лекторка охарактеризувала різні інгредієнти, які дозволяють отримувати високу якість продукції при її тривалому морозильному зберіганні. Проаналізувала вплив основних видів технологічних процесів на логістичні показники підприємства.

Наприкінці лекції доповідачка відповіла на запитання здобувачів.

Колектив кафедри та лекторка дисципліни Лариса Михонік висловлюють вдячність шановній Тетяні Голіковій за цікаву лекцію і сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 11-02-2025
Читайте також:
Цікаві бізнес-ігри здобувачів кафедри економіки і права

Навчання в нашому університеті – це не лише заняття та лекції, а і цікаві ігри бізнесового характеру, метою яких є розвиток навичок і здібностей з роботи в команді, застосування отриманих знань на практиці: ведення економічного аналізу, фінансових розрахунків, інвестування капіталу, підрахунку доходів та витрат і багато іншого. Спільно із ведучою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві бізнес-ігри здобувачів кафедри економіки і права 10 жовтня 2023

Екобіотехнологічні інновації та перспективи від BTU для студентів

До студентів-біотехнологів другого та третього курсу бакалаврату, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», та магістрантів освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» завітали представниці компанії «BTU» – директорка з розвитку персоналу Ірин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екобіотехнологічні інновації та перспективи від BTU для студентів 05 червня 2024

Новий погляд на навчальні дисципліни

Навчальний процес в нашому університеті триває, хоча війна вносить свої корективи і до нього. Як відзначають наші четвертокурсники-біотехнологи в умовах воєнного стану вивчення навчальної дисципліни «Основи біобезпеки і біоетики» (викладачка – старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко) виявилося надзвичайно актуальним. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий погляд на навчальні дисципліни 21 квітня 2022

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ провели локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». Роботу у рамках зустрічі робочої групи очолила директорка інституту, гарантка освітньо-професійної програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувач ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія» 27 січня 2023