Н У Х Т

Докторант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертаційного дослідження

29 грудня 2018

Докторант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертаційного дослідження

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технології комплексного збагачення хлібних виробів ізолятами рослинних білків» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук доцентом Валерієм Махинько. Науковим консультантом роботи виступила професор цієї ж кафедри, член-кореспондент НААН України Віра Дробот.

Повноцінне збалансоване харчування є невід’ємною складовою здоров’я людини. Особливо актуальною є ця проблема для споживачів з підвищеними нутрієнтними потребами (людей важкої фізичної праці, спортсменів силових видів спорту, туристів, військовослужбовців). Адже енергетична цінність їхніх раціонів у 2-3 рази вища, ніж у пересічного споживача. Пропорційно вищою є і потреба в білках як ключовому факторі фізичної активності. Наукова концепція представленої роботи полягає у комплексному дослідженні біохімічних і технологічних характеристик високобілкової рослинної сировини (білкових ізолятів) для розроблення технології хлібних виробів зі збалансованим хімічним складом і високим вмістом рослинного білка в біологічно безпечній та фізіологічно доступній формі для вказаних груп споживачів.

Після представлення своєї роботи, що супроводжувалося мультимедійною презентацією та роздавальним ілюстративним матеріалом, Валерій Махинько відповів на всі запитання і дав пояснення щодо зауважень. У обговоренні роботи взяли участь професори кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Антонелла Дорохович та Вікторія Дорохович, професор кафедри технології зберігання та переробки зерна Ігор Гапонюк і доценти цієї ж кафедри Тетяна Янюк та Андрій Шаран.

Рецензували роботу проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Юрчак і завідувач кафедри технології зберігання та переробки зерна Олег Шаповаленко. Усі рецензенти відзначили актуальність роботи, її наукову та практичну цінність і дали позитивні відгуки.

За результатами відкритого голосування дисертаційна робота після доопрацювання рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06.

 

Опублікований: 29-12-2018
Читайте також:
Доцент  кафедри гуманітарних дисциплін нагороджена Обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича

Доценту  кафедри гуманітарних дисциплін Оксані Силці, яка нещодавно захистила докторську дисертацію, присуджена Обласна краєзнавча премія імені Михайла Максимовича за видання «Бандури пісня недоспівана… або суспільний виклик Михайла Злобинця». Вступне слово до видання належить професорові Надії Левицькій. Спільно із науковцем Черкаського національ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін нагороджена Обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича 30 листопада 2018

Вибір хімічного реактора – від теорії до практики: гостьова лекція для здобувачів освіти спеціальності «Хімічна технологія»

Днями відбулася гостьова лекція для студентів освітньо-професійної програми «Хімічна технологія» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», яку на запрошення  доцентки Тетяни Бойчук прочитав генеральний директор ТОВ «УКРІНТЕКС» Олександр Топка. Лекція від фахівця-практика була надзвичайно цінною та корисною для здобувачів і викладачів, а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вибір хімічного реактора – від теорії до практики: гостьова лекція для здобувачів освіти спеціальності «Хімічна технологія» 10 листопада 2022

Перший пріоритет – безпечність харчових продуктів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції триває впровадження «зони елітарної освіти», що здійснюється під керівництвом професора Олега Кузьміна для здобувачів бакалаврської освітньо-професійної програми «Технології харчування» та магістерських освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший пріоритет – безпечність харчових продуктів 20 вересня 2023

Магістранти – на фінішній прямій

У лютому для студентів магістратури настає тривожний період, адже незабаром день захисту диплому, і рівень підготовки кваліфікаційної роботи повинен відповідати необхідним вимогам. Саме тому 5 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист магістрантів, які навчаються за освітніми програмами «Промислова біотехнологія» та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти – на фінішній прямій 07 лютого 2019