Н У Х Т

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

08 грудня 2023

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології цукерок кристалічної структури з використанням різних цукрів» аспіранткою Оксаною Дорожинською. Робота виконана під керівництвом к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Кохан.

Засідання разової спеціалізованої вченої ради відбулося під головуванням д.т.н., професора, завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Володимира Ковбаси. У роботі ради взяли участь рецензентки – д.т.н., професорка кафедри Вікторія Дорохович та к.т.н, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олена Павлюченко, офіційні опонентки – д.т.н., професорка кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету Ганна Коркач та к.т.н., професорка кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів Державного біотехнологічного університету Ольга Самохвалова. До захисту долучились викладачі та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Оксана Дорожинська представила результати наукових досліджень щодо розроблення технології помадних цукерок зі зниженою глікемічністю та калорійністю з різними цукрами, з додаванням пюре ягід чорної смородини та какао-порошку, встановила оптимальне дозування рецептурних компонентів та параметри технологічних операцій. Дисертантка також дослідила процеси, що відбуваються під час зберігання таких цукерок.

Рецензентки та офіційні опонентки відзначили актуальність теми представленої до захисту роботи, наукову новизну та практичну цінність, відмітили велику кількість публікацій у наукових журналах та апробації результатів на наукових конференціях, в тому числі міжнародних, наявність трьох патентів на корисну модель. Практична цінність представленої роботи підтверджена актами апробації у виробничих умовах.

Рішенням членів разової спеціалізованої вченої ради Оксані Дорожинській одноголосно присуджено науковий ступінь доктора філософії з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вітає Оксану Дорожинську з у спішним захистом, бажає молодій науковиці та її науковій керівниці Олені Кохан творчого натхнення й нових наукових здобутків!

Опублікований: 08-12-2023
Читайте також:
Ніщо не завадить, якщо займаєшся улюбленою справою

Сучасні реалії диктують нам нові умови життя. Вміння швидко адаптуватися до будь яких змін і раціонально використовувати свій час – це якості, якими має володіти успішна людина. Так, за період карантину, кожний із нас отримав можливість зрозуміти, що для нього важливо, та чим би він чи вона хотіли займатись далі. А от магістрантом І-го року навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ніщо не завадить, якщо займаєшся улюбленою справою 29 травня 2020

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасник Міжнародного форуму пивоварів і рестораторів

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяв участь у Міжнародному форумі пивоварів і рестораторів, що працював у Києві 12-16 квітня. Міжнародний форум пивоварів і рестораторів – унікальний захід. Це і з’їзд, і ділова, і науково-технічна конференція. Двічі на рік, навесні та восени, сотні пивоварів і представників пивного б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасник Міжнародного форуму пивоварів і рестораторів 18 квітня 2018

Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом

12-16 листопада 2018 року в Харкові на базі Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Національного фармацевтичного університету відбулася 8-ма Міжнародна конференція «Chemistry of Nitrogen Containing Heterocycles» (CNCH-2018), присвячена пам'яті її засновника – профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом 19 листопада 2018

Магістранти продовжують відвідувати вебінари для науковців від «Clarivate»

8 і 15 лютого 2024 року здобувачка освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко взяла участь у двох вебінарах із серії «Research Smarter» на теми «Світ журналів: хороші, погані та хижацькі» та «Відкритий доступ». У ході вебінарів говорили про критерії якості наукових журналів,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти продовжують відвідувати вебінари для науковців від «Clarivate» 23 лютого 2024