Н У Х Т

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

08 грудня 2023

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології цукерок кристалічної структури з використанням різних цукрів» аспіранткою Оксаною Дорожинською. Робота виконана під керівництвом к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Кохан.

Засідання разової спеціалізованої вченої ради відбулося під головуванням д.т.н., професора, завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Володимира Ковбаси. У роботі ради взяли участь рецензентки – д.т.н., професорка кафедри Вікторія Дорохович та к.т.н, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олена Павлюченко, офіційні опонентки – д.т.н., професорка кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету Ганна Коркач та к.т.н., професорка кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів Державного біотехнологічного університету Ольга Самохвалова. До захисту долучились викладачі та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Оксана Дорожинська представила результати наукових досліджень щодо розроблення технології помадних цукерок зі зниженою глікемічністю та калорійністю з різними цукрами, з додаванням пюре ягід чорної смородини та какао-порошку, встановила оптимальне дозування рецептурних компонентів та параметри технологічних операцій. Дисертантка також дослідила процеси, що відбуваються під час зберігання таких цукерок.

Рецензентки та офіційні опонентки відзначили актуальність теми представленої до захисту роботи, наукову новизну та практичну цінність, відмітили велику кількість публікацій у наукових журналах та апробації результатів на наукових конференціях, в тому числі міжнародних, наявність трьох патентів на корисну модель. Практична цінність представленої роботи підтверджена актами апробації у виробничих умовах.

Рішенням членів разової спеціалізованої вченої ради Оксані Дорожинській одноголосно присуджено науковий ступінь доктора філософії з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вітає Оксану Дорожинську з у спішним захистом, бажає молодій науковиці та її науковій керівниці Олені Кохан творчого натхнення й нових наукових здобутків!

Опублікований: 08-12-2023
Читайте також:
Визначено строки подання заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання у новому навчальному році

На своєму засіданні 22 серпня Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти затвердило графік прийняття заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання освітніх програм від закладів вищої освіти у 2023/24 навчальному році. У новому навчальному році акредитуватимуться сім освітніх програм нашого університету. Наразі до акредитаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначено строки подання заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання у новому навчальному році 28 серпня 2023

Відродження турисничної індустрії після карантину обговорювали наші викладачі

28 квітня 2020 р. викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь в онлайн-форумі «Туристичні практики – 2020», присвяченому популяризації внутрішнього туризму, відродженню турисничної індустрії після карантину. Серед спікерів форуму – начальниця відділу туризму та промоції  міста Чернігова Катерина Литвин (модератор), голова Дер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відродження турисничної індустрії після карантину обговорювали наші викладачі 29 квітня 2020

Викладачі покращують власні hard і soft skills

Ще одну сходинку щодо покращення власних hard і soft skills викладача успішно подолав асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський, пройшовши навчання за курсом «Прогресильне викладання: складові системи якості вищої освіти». Організатор підвищення кваліфікації – ком'юніті Прогресильні – об’єднання освітян, громадських діячів і ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі покращують власні hard і soft skills 04 травня 2023

Придатний чи непридатний???

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Світлана Усатюк, Оксана Петруша , Оксана Мельник та Анастасія Божко взяли участь у круглому столі «Актуальні питання використання матеріальних цінностей, які втратили якісні характеристики та/або строк зберігання (термін придатності) яких закінчився», організованому Державним агентством резерву Україн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Придатний чи непридатний??? 20 вересня 2024