Н У Х Т

Захистіть свій харчовий продукт: відкрита лекція англійською мовою на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

12 жовтня 2023

Захистіть свій харчовий продукт: відкрита лекція англійською мовою на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Відкрита лекція англійською мовою з дисципліни «Технології пакування» відбулася на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 11 жовтня 2023 року. Тема лекції – «Технології пакування продукції в модифікованому газовому середовищі». Лекторка – доцентка кафедри, к.т.н. Анастасія Деренівська. Учасниками та відвідувачами лекції стали студенти 4 курсу групи ПМ-4-1 та викладачі кафедри.

Студенти дізналися про процеси, які відбуваються всередині упаковки; різні типи та параметри газового середовища всередині упаковки та способи упаковування харчових продуктів:

1. AP (Atmosphere Packaging) – упаковка наповнена повітрям із навколишнього середовища, а тиск в упаковці дорівнює тиску навколишнього середовища;

2. IP (Isobaric packaging) – з тиском всередині упаковки більшим, ніж тиск навколишнього середовища;

3. MAР (Modified atmosphere packaging) – змінює склад внутрішнього середовища упаковки. Основними газами є вуглекислий газ, азот, кисень;

4. VP (Vacuum packaging) – тиск всередині упаковки нижче, ніж тиск навколишнього середовища;

5. GP (Inert gas packaging) – використовується інертний газ для внутрішнього середовища упаковки (N2 або інші);

6. CAP. Controlled Atmosphere Packaging – газове середовище пакованої одиниці та навколо неї постійно змінюється, щоб збільшити термін її зберігання.

Згадали також SCAP (self-control gas atmosphere inside a packaging) – упаковку з самоконтролем газового середовища всередині; АGAР (actively-control gas atmosphere packaging) – упаковку з активним контролем газового середовища всередині; АМР (antimicrobic packaging) – антимікробну упаковку; RTP (retortable packaging) – реторт (заміна консервній) упаковку.

Лекція була цікавою, насиченою актуальною та важливою інформацією.

Студенти продемонстрували необхідне розуміння матеріалу засвоєного з попередніх лекцій та активно займалися вивченням нового.

Опублікований: 12-10-2023
Читайте також:
Здобувати дві вищі освіти одночасно – реально!

Гей, вступники! А чи відомо вам, що в Україні здобувачі вищої освіти мають право одночасно здобувати дві освіти? Таке навчання називається паралельним і дає можливість отримати два дипломи про вищу освіту після 4 років навчання. Можна одночасно навчатися і за кількома освітніми програмами в одному навчальному закладі, і у кількох різних закладах в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувати дві вищі освіти одночасно – реально! 23 серпня 2024

У Навчально-науковому інженерно-технічному інституті привітали першокурсників

Колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого традиційно відзначив початок нового навчального року урочистою посвятою першокурсників у студенти, яка відбулася 30 серпня й стала яскравим свідченням незмінності традицій і водночас підтвердила, що інститут крокує в ногу з часом, готуючи нові покоління фахівців для У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Навчально-науковому інженерно-технічному інституті привітали першокурсників 03 вересня 2024

Наукові видання університету: для тих, хто планує своє наукове майбутнє

Невід’ємною частиною наукового процесу в нашому університеті є наукові видання. Вступникам, що вже зараз задумуються не лише про вибір спеціальності, але й про своє можливе наукове майбутнє, безперечно, цікаво дізнатися, що в НУХТ є власні фахові наукові видання, що входять до затвердженого Міністерством освіти і науки України переліку наукових фах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові видання університету: для тих, хто планує своє наукове майбутнє 12 серпня 2022

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів презентувала університет на Тернопільщині

23 вересня доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олександра Гащук відвідала Державний професійно-технічний навчальний заклад «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі», де поспілкувалася зі здобувачами освіти. Навчальним закладом проводиться первинна професійна підготовка за професіями: пекар-тістороб, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів презентувала університет на Тернопільщині 24 вересня 2024