Н У Х Т

Захистіть свій харчовий продукт: відкрита лекція англійською мовою на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

12 жовтня 2023

Захистіть свій харчовий продукт: відкрита лекція англійською мовою на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Відкрита лекція англійською мовою з дисципліни «Технології пакування» відбулася на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 11 жовтня 2023 року. Тема лекції – «Технології пакування продукції в модифікованому газовому середовищі». Лекторка – доцентка кафедри, к.т.н. Анастасія Деренівська. Учасниками та відвідувачами лекції стали студенти 4 курсу групи ПМ-4-1 та викладачі кафедри.

Студенти дізналися про процеси, які відбуваються всередині упаковки; різні типи та параметри газового середовища всередині упаковки та способи упаковування харчових продуктів:

1. AP (Atmosphere Packaging) – упаковка наповнена повітрям із навколишнього середовища, а тиск в упаковці дорівнює тиску навколишнього середовища;

2. IP (Isobaric packaging) – з тиском всередині упаковки більшим, ніж тиск навколишнього середовища;

3. MAР (Modified atmosphere packaging) – змінює склад внутрішнього середовища упаковки. Основними газами є вуглекислий газ, азот, кисень;

4. VP (Vacuum packaging) – тиск всередині упаковки нижче, ніж тиск навколишнього середовища;

5. GP (Inert gas packaging) – використовується інертний газ для внутрішнього середовища упаковки (N2 або інші);

6. CAP. Controlled Atmosphere Packaging – газове середовище пакованої одиниці та навколо неї постійно змінюється, щоб збільшити термін її зберігання.

Згадали також SCAP (self-control gas atmosphere inside a packaging) – упаковку з самоконтролем газового середовища всередині; АGAР (actively-control gas atmosphere packaging) – упаковку з активним контролем газового середовища всередині; АМР (antimicrobic packaging) – антимікробну упаковку; RTP (retortable packaging) – реторт (заміна консервній) упаковку.

Лекція була цікавою, насиченою актуальною та важливою інформацією.

Студенти продемонстрували необхідне розуміння матеріалу засвоєного з попередніх лекцій та активно займалися вивченням нового.

Опублікований: 12-10-2023
Читайте також:
Магістранти успішно захистили комплексну кваліфікаційну роботу

17 лютого відбувся захист комплексної міжкафедральної кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійних програм «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» та «Технології зберігання, консервування та переробки молока»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти успішно захистили комплексну кваліфікаційну роботу 17 лютого 2023

Продовжуємо навчання!

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки продовжує цикл відкритих вебінарів-лекцій у рамках освітнього процесу. Для здобувачів освіти другого курсу Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого відбулася відкрита лекція з дисципліни «Основи міцності матеріалів» за темою «Опір матеріалів дії повторно-змінних навантажен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжуємо навчання! 04 травня 2022

Вітання ректора з Днем Соборності...

Шановні викладачі, співробітники, студенти!  Від щирого серця вітаю вас із Днем Соборності України! День 22 січня 1919 року, коли був проголошений Акт возз'єднання, навічно закарбувався в українській національній історії як величне і значуще свято. Ці славні історичні події заклали першооснову єдиної та неподільної незалежної і соборної сучасної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання ректора з Днем Соборності... 22 січня 2018

Не лише для навчального процесу користується онлайн-технологіями колектив кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

14 квітня відбулося чергове засідання кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, яке проходило на платформі Zoom. У порядку денному засідання були питання щодо стану наповнення навчальних курсів на платформі дистанційного навчання, у тому числі і силабусів дисциплін; про підсумки екзаменаційної сесії у с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не лише для навчального процесу користується онлайн-технологіями колектив кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 15 квітня 2020