Н У Х Т

Protect your food product

12 october 2023

Protect your food product

An open lecture in English was held at the Department of Mechatronics and Packaging Technology on October 11, 2023. The theme of the lecture was "Protective atmosphere packaging". The discipline was "Packaging Technologies". PhD Anastasiia Derenivska gave a lecture. Participants and visitors were 4th year students of PM-4-1 group and lecturers.

Students learned about the processes that occur in the food products inside the package atmosphere; different types of an atmosphere inside the food packaging and packing methods:

1. AP (Atmosphere Packaging) - the air parameters inside the package and the ambient parameters outside the package are the same. The pressure in the package equals the ambient pressure;

2. IP (Isobaric packaging) - the pressure inside a package is bigger than the ambient pressure;

3. MAР (Modified atmosphere packaging) - modifies the composition of the internal atmosphere of a package. Main gases for creating atmosphere in this method are Carbon dioxide, Nitrogen, Oxygen;

4. VP (Vacuum packaging) - the pressure inside a package is lower than ambient pressure;

5. IP (Inert gas packaging) - using Inert gas of the internal atmosphere of a package (N2 or others);

6. CAP. Controlled Atmosphere Packaging permanent alters the gaseous atmosphere in and around the food product to increase its shelf life.

We mentioned also SCAP - method with self - control gas atmosphere inside a packaging; АGAР - actively - control gas atmosphere packaging; АМР - antimicrobic packaging; RTP - retortable packaging.

The lecture was interesting, full of advanced and important information.

Students demonstrated a strong understanding of the material from previous lectures and actively engaged in learning new content.

 
Published on: 12-10-2023
Read also:
Про корпоративне управління в ефективній діяльності компанії на гостьовій лекції для здобувачів-фінансистів

5 грудня 2023 р. здобувачі освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» та викладачі кафедри фінансів відвідали гостьову лекцію, організовану доценткою Катериною Третяк. На зустріч також були запрошені гості – здобувачі-фінансисти та викладачі Національного університету «Острозька академія», Луганського національного ун...

READ YOURSELF

Про корпоративне управління в ефективній діяльності компанії на гостьовій лекції для здобувачів-фінансистів 06 december 2023

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

З 14 по 20 січня студенти І курсу груп ТУ-1-10, 1-11, 1-12а спеціальності 242 «Туризм» проходили практику в Карпатах (с. Верхній Студений), де новачки гірськолижного спорту опановували на місцевих схилах техніку катання на лижах і сноубордах та не забували про веселі спуски на «тарілках» і санчатах, гру у сніжки. Першого ж дня студенти побували бі...

READ YOURSELF

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» 21 january 2019

Спортивні здобутки першокурсників

Студентські роки – це не тільки навчання, а й насичене різними подіями, цікавими справами й улюбленими заняттями дозвілля. Наші здобувачі освіти вміють і люблять змістовно й весело проводити позанавчальний час, а їх хобі часто приносять не тільки задоволення, а й вагомі здобутки та визнання. Наприклад, першокурсниця спеціальності 242 «Туризм і рек...

READ YOURSELF

Спортивні здобутки першокурсників 22 january 2025

Екологічні технології в дії

Здобувачі-екологи другого курсу та викладачі кафедри екології та екоменеджменту, професор Ігор Якименко, доценти Оксана Салавор і Андрій Котинський відвідали Київський пивоварний завод Carlsberg Ukraine та переконалися – сучасне виробництво пива може бути не лише високотехнологічним, а й по-справжньому екологічним. Студенти познайомилися з історіє...

READ YOURSELF

Екологічні технології в дії 18 november 2025