Н У Х Т

Майстер-клас від міжнародних інструкторів з йоги

13 june 2024

Майстер-клас від міжнародних інструкторів з йоги

Наприкінці навчального року практичне заняття з дисципліни «Оздоровче харчування» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» відбулося у форматі майстер-класу на тему «Управління стресом на основі релаксації та медитації». Спікери заходу – міжнародні сертифіковані інструктори з йоги Арнаб Ройчураймоні та Василь Шевня.

До майстер-класу також долучилися здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві» та викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія Фролова, доцентки Наталія Ющенко, Ірина Силка та Аліна Наконечна.

Слухачі ознайомилися з дихальними вправами, прийомами релаксації та медитації за простою та дієвою системою Heartfulness, яку можна легко опанувати та використовувати.

На початку зустрічі Арнаб Ройчураймоні наголосив, що володіння технікою релаксації та медитації вкрай необхідно в умовах сучасного урбанізованого суспільства, прискореного ритму життя та емоційного виснаження.

Спікер зазначив, що в Україні проведені перші дослідження впливу релаксації та медитації на емоційний стан людини. Наукове дослідження було проведено у групі медичних працівників, отримані результати дозволяють зробити висновки, що заняття за технікою Heartfulness позитивно впливає на емоційний стан, допомагає впоратися з професійним вигоранням, знижує рівень агресії, тривожності та страху, покращує якість сну, а також сприяє підвищенню працездатності, розвиває терпимість і впевненість.

Василь Шевня познайомив аудиторію з прийомами релаксації для зняття напруги та звільнення від надлишку накопичених емоцій.

Інструктор Арнаб Ройчураймоні продемонстрував найпростіші дихальні вправи (Пранаяма) та наголосив, що дихальна система – це сукупність органів, які передусім забезпечують організм киснем і звільняють його від вуглекислого газу. При цьому задіюється ціла система дихальних м’язів, для забезпечення нормальної роботи якої потрібно навчитися подавати правильні імпульси. Саме цьому і вчить йога – знімати тягар емоційних навантажень, вміти урівноважуватись і прагматично підходити до вирішення життєвих ситуацій.

Наприкінці заходу спікери висловили сподівання, що отримані навички стануть у нагоді здобувачам освіти та допоможуть скласти сесію на «відмінно».

При підведенні підсумків зустрічі було обговорено подальші кроки майбутньої співпраці між організацією Heartfulness та кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Здобувачі та викладачі кафедри щиро вдячні Арнабу Ройчураймоні та Василю Шевні за цікаву, змістовну та корисну зустріч!

Published on: 13-06-2024
Read also:
Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 грудня 2022 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради Національного університету харчових технологій Андрій Слюсенко успішно захистив дисертацію «Науково-практичні засади удосконалення ежекційних апаратів харчових виробництв» на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133...

READ YOURSELF

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 16 december 2022

Гостьова лекція від словацької експертки

29 жовтня 2024 р. відбулася гостьова онлайн-лекція «Benefits and risks of coffee consumption» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра, PhD Еви Іванісової, яка була організована кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Лекція була прочитана для здо...

READ YOURSELF

Гостьова лекція від словацької експертки 31 october 2024

Маркетологи вчаться дистанційному управлінню

Студенти кафедри маркетингу відвідали майстер-клас «Як працювати з віддаленими командами», що відбувся в залі Loft KWINHALL за сприяння IT-консалтингової компанії «QUBIT LABS». Метою заходу було донести до слухачів, як оптимально самоорганізовуватися та ефективно керувати працівниками за умови дистанційних видів роботи. Спікери запевняли, що не важ...

READ YOURSELF

Маркетологи вчаться дистанційному управлінню 28 january 2019

Перемагаємо на освітньому фронті

Клуб пакувальників та редакція журналу «Упаковка» за підтримки Міністерства освіти і науки України організували на вищому європейському рівні проведення XVII Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан-2022». Не зважаючи на складнощі воєнного часу, оргкомітет забезпечив проведення 15 листо...

READ YOURSELF

Перемагаємо на освітньому фронті 16 november 2022