Н У Х Т

Нове покоління магістрантів до реалізації освітньо-професійної програми готове!

21 september 2023

Нове покоління магістрантів до реалізації освітньо-професійної програми готове!

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася зустріч магістрантів І курсу з гаранткою освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», професоркою Галиною Сімахіною.

Кафедра вперше реалізовуватиме освітньо-професійну програму для такої нестандартної групи – всі здобувачі мають різну базову підготовку у бакалавраті. Бакалавр-технолог, бакалавр з агрономії, бакалаври з комп’ютерних технологій – такий цьогорічний контингент. Тому, перш ніж перейти до обговорення сутності освітньої програми, її мети, характеристики, загалом усього контенту, гарантка розпочала зустріч із з’ясування основних понять, які стосуються технології оздоровчих продуктів, перспективності та актуальності цього напряму, який уже сьогодні став світовим трендом.

Спочатку здобувачі лише слухали, а потім, потроху занурюючись у сутність проблеми, почали ставити спершу наївні, а далі майже фахові запитання. Особливо відзначилися колишні бакалаври з комп’ютерних технологій – Юрій Пильник та Олексій Голота. Очевидно, ця спеціальність допомогла розвинути природні навички логічного мислення, і через деякий час здобувачі уже безпомилково орієнтувались у питаннях, які компоненти харчових продуктів несуть організмові людини користь, а які – шкоду; чому так стрімко зростає світовий ринок оздоровчих продуктів; що потрібно знати технологові у цій галузі.

Освітня програма зацікавила магістрантів структурою, унікальністю, можливостями академічної мобільності, переліком обов’язкових і вибіркових компонентів. Кожен із магістрантів висловив думку, що засвоєння цієї програми дозволить розширити кругозір, дасть поштовх до набуття нових знань в іншій галузі, не дотичній до їхньої бакалаврської спеціальності. А кафедра намагатиметься допомогти магістрантам і на рівні виконання курсових проєктів, і кваліфікаційних магістерських робіт, раціонально поєднати знання з попередньої спеціальності з особливостями освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Published on: 21-09-2023
Read also:
Лекція доцентки Жешувського університету (Польща) для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-форматі відбулася гостьова лекція «Effect of extract from chokeberry on the properties of stored potato starch gels» доцентки Жешувського університету (Польща) Грети Адамчик  для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх  програм «Технології хліба, кондитерських, макарон...

READ YOURSELF

Лекція доцентки Жешувського університету (Польща) для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 october 2021

ERASMUS+ дарує широкі можливості: стажування викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Польщі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко пройшла стажування за програмою академічної мобільності викладачів ERASMUS+ в Uniwersytet Rzeszowski (м. Жешув, Польща). Метою академічної мобільності був обмін досвідом щодо методів викладання, питань інтернаціоналізації вищої освіти та культурної інтеграції на...

READ YOURSELF

ERASMUS+ дарує широкі можливості: стажування викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Польщі 28 december 2023

Дистанційний режим – не завада розв’язувати найскладніші питання: відбулося планове засідання вченої ради

27 травня 2021 року в дистанційному режимі відбулося планове засідання вченої ради університету.  Привітавши колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями та визначившись із регламентом виступів, члени ради приступили до розгляду питань насиченого порядку денного. Спершу розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань і обрання прет...

READ YOURSELF

Дистанційний режим – не завада розв’язувати найскладніші питання: відбулося планове засідання вченої ради 27 may 2021

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі

Протягом 11-23 березня 2019 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля, Алла Тимчук і Олена Онопрійчук пройшли наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща). Стажування було організоване Вищим Семіна...

READ YOURSELF

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі 28 march 2019