На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася зустріч магістрантів І курсу з гаранткою освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», професоркою Галиною Сімахіною.
Кафедра вперше реалізовуватиме освітньо-професійну програму для такої нестандартної групи – всі здобувачі мають різну базову підготовку у бакалавраті. Бакалавр-технолог, бакалавр з агрономії, бакалаври з комп’ютерних технологій – такий цьогорічний контингент. Тому, перш ніж перейти до обговорення сутності освітньої програми, її мети, характеристики, загалом усього контенту, гарантка розпочала зустріч із з’ясування основних понять, які стосуються технології оздоровчих продуктів, перспективності та актуальності цього напряму, який уже сьогодні став світовим трендом.
Спочатку здобувачі лише слухали, а потім, потроху занурюючись у сутність проблеми, почали ставити спершу наївні, а далі майже фахові запитання. Особливо відзначилися колишні бакалаври з комп’ютерних технологій – Юрій Пильник та Олексій Голота. Очевидно, ця спеціальність допомогла розвинути природні навички логічного мислення, і через деякий час здобувачі уже безпомилково орієнтувались у питаннях, які компоненти харчових продуктів несуть організмові людини користь, а які – шкоду; чому так стрімко зростає світовий ринок оздоровчих продуктів; що потрібно знати технологові у цій галузі.
Освітня програма зацікавила магістрантів структурою, унікальністю, можливостями академічної мобільності, переліком обов’язкових і вибіркових компонентів. Кожен із магістрантів висловив думку, що засвоєння цієї програми дозволить розширити кругозір, дасть поштовх до набуття нових знань в іншій галузі, не дотичній до їхньої бакалаврської спеціальності. А кафедра намагатиметься допомогти магістрантам і на рівні виконання курсових проєктів, і кваліфікаційних магістерських робіт, раціонально поєднати знання з попередньої спеціальності з особливостями освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».