Н У Х Т

Нове покоління магістрантів до реалізації освітньо-професійної програми готове!

21 september 2023

Нове покоління магістрантів до реалізації освітньо-професійної програми готове!

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася зустріч магістрантів І курсу з гаранткою освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», професоркою Галиною Сімахіною.

Кафедра вперше реалізовуватиме освітньо-професійну програму для такої нестандартної групи – всі здобувачі мають різну базову підготовку у бакалавраті. Бакалавр-технолог, бакалавр з агрономії, бакалаври з комп’ютерних технологій – такий цьогорічний контингент. Тому, перш ніж перейти до обговорення сутності освітньої програми, її мети, характеристики, загалом усього контенту, гарантка розпочала зустріч із з’ясування основних понять, які стосуються технології оздоровчих продуктів, перспективності та актуальності цього напряму, який уже сьогодні став світовим трендом.

Спочатку здобувачі лише слухали, а потім, потроху занурюючись у сутність проблеми, почали ставити спершу наївні, а далі майже фахові запитання. Особливо відзначилися колишні бакалаври з комп’ютерних технологій – Юрій Пильник та Олексій Голота. Очевидно, ця спеціальність допомогла розвинути природні навички логічного мислення, і через деякий час здобувачі уже безпомилково орієнтувались у питаннях, які компоненти харчових продуктів несуть організмові людини користь, а які – шкоду; чому так стрімко зростає світовий ринок оздоровчих продуктів; що потрібно знати технологові у цій галузі.

Освітня програма зацікавила магістрантів структурою, унікальністю, можливостями академічної мобільності, переліком обов’язкових і вибіркових компонентів. Кожен із магістрантів висловив думку, що засвоєння цієї програми дозволить розширити кругозір, дасть поштовх до набуття нових знань в іншій галузі, не дотичній до їхньої бакалаврської спеціальності. А кафедра намагатиметься допомогти магістрантам і на рівні виконання курсових проєктів, і кваліфікаційних магістерських робіт, раціонально поєднати знання з попередньої спеціальності з особливостями освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Published on: 21-09-2023
Read also:
Майбутні доктори філософії демонструють майстерність у викладанні

Здобувач освітньо-науковогого ступеня «доктор філософії» на кафедрі експертизи харчових продуктів Євген Ковнір успішно демонструє свій досвід і навички під час педагогічної практики, зокрема при викладанні дисципліни «Основи методології Lean Six Sigma» для здобувачів-магістрантів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчов...

READ YOURSELF

Майбутні доктори філософії демонструють майстерність у викладанні 24 april 2025

Бронзовими призерами Чемпіонату України зі спортивного водного та велосипедного туризму стали наші студенти

16-20 травня студенти спеціальності 242 «Туризм» взяли участь у Чемпіонаті України серед студентів і школярів зі спортивного водного та велосипедного туризму, що проводився за сприяння Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Федерації спортивного туризму України. У змаганнях взяли участь 12 команд, серед яки...

READ YOURSELF

Бронзовими призерами Чемпіонату України зі спортивного водного та велосипедного туризму стали наші студенти 21 may 2019

Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах обговорили в університеті

23-24 квітня в університеті працювала ХV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах», організована кафедрою економіки праці та менеджменту. У центрі уваги учасників наукового заходу були управління розвитком суб’єктів господарювання в умовах забезпечення продовольчої безпеки, управління...

READ YOURSELF

Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах обговорили в університеті 24 april 2019

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського і кондитерського виробництв»

Відбувся конкурс «Кращий технолог хлібопекарського і кондитерського виробництв», традиційно організований навесні кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Конкурс проводився серед здобувачів 4 курсу та 2 курсу зі скороченим терміном навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій, які навчаються за освітнім ступенем «...

READ YOURSELF

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського і кондитерського виробництв» 28 may 2021