Н У Х Т

Завершився Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології»

16 квітня 2024

Завершився Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології»

11 квітня 2024 року відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології». Цього року участь у конкурсі взяли 40 студентських наукових робіт із 16 закладів вищої освіти. За результатами першого туру конкурсу до фіналу вийшли 24 студенти з 15 закладів вищої освіти.

Засідання секцій «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія», «Промислова та екологічна біотехнологія» та «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія» були цікавими і насиченими.

Роботи конкурсантів, представлені на підсумковій конференції, були високо оцінені рецензентами попереднього етапу конкурсу та охоплювали широку тематику – захист рослин і підвищення їхньої урожайності; стимулювання росту сільськогосподарських тварин; отримання молочнокислих продуктів; біотехнологічні підходи до вирощування зернових культур; створення бактеріальних композицій, здатних забезпечити найкращі технологічні показники харчових продуктів; біосинтезу поверхнево-активних речовин; біогенного синтезу наночасток; застосування мікроорганізмів у біоелектрохімічних системах; біосинтезу сидерофорів; використання ферментів для кращого вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини; боротьби з мікоплазмовою контамінацією у культурі клітин тощо.

У складі конкурсної комісії працювали викладачі й науковці Національного університету харчових технологій, Національного університету «Львівська політехніка» Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного університету біоресурсів та природокористування, Київського національного університету технологій та дизайну, Національного фармацевтичного університету, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Державного біотехнологічного університету, Миколаївського національного аграрного університету.

Журі відзначило високий рівень наукової підготовки молодих науковців, якість представлених доповідей, а також неабияку волю конкурсантів до перемоги, яка дозволила їм у наш непростий час мобілізуватися та гідно представити свої наукові здобутки.

На підставі рецензій та оцінювання наукових доповідей учасників науково-практичної конференції конкурсна комісія визнала переможцями конкурсу та прийняла рішення нагородити:

Дипломами І ступеня:

- Анастасію Охмакевич, Дар’ю Благодир і Ростислава Коваля (всі – Національний університет харчових технологій), Руслану Бойко (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара), Романа Маковея (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького)

Дипломами ІІ ступеня:

- Анну Воробей і Марію Дзюбу (обоє – Національний університет харчових технологій), Олесю Александрову (Національний фармацевтичний університет), Дмитра Резніка (Київський національний університет технологій та дизайну), Людмилу Затуливітер (Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка), Уляну Кирилів (Львівський національний університет імені Івана Франка), Максима Коковіна (Національний університет біоресурсів і природокористування України).

Дипломами ІІІ ступеня:

- Євгенію Іванову, Максима Данилюка і Лілію Попову (всі – Миколаївський національний аграрний університет), Вікторію Кермаш і Марію Крижову (обоє – Національний авіаційний університет), Сергія Мартиненка і Марію Марченко (обоє – Одеський національний університет імені І.І. Мечникова), Ангеліну Домашовець та Анастасію Кулаківську (обоє – Національний університет «Львівська політехніка»), Даниїла Гриценка і Дар’ю Корольову (обоє – Національний університет цивільного захисту України), Дмитра Чумаченка (Приватний заклад вищої освіти «Міжнародний європейський університет») та Анастасію Гейда (Державний біотехнологічний університет).

Щиро вітаємо переможців та усіх учасників конкурсу й бажаємо подальших наукових досягнень!

Опублікований: 16-04-2024
Читайте також:
Активне дозвілля першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій

Враженнями першого місяця навчання поділилися студенти академічної групи TI-1-3 під час спілкування з наставницею, асистенткою кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяною Федоренко. Всі питання, пов’язані з навчанням і дозвіллям, студенти мають можливість обговорити під час кураторських годин, а також у онлайн-спілкуванні через месенджери. Окр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активне дозвілля першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій 27 вересня 2023

Продуктивно підсумували семестр здобувачі освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науково-методичний семінар, присвячений підведенню підсумків роботи здобувачів магістерської освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції» у рамках вивчення дисципліни «Науково-дослідницький практикум. Модуль 1». Магістранти представили свої проєкти щодо операційного вдосконаленн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивно підсумували семестр здобувачі освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції» 19 грудня 2023

Убезпечений – той, хто навчений: відбулися тренування з відпрацювання дій при отриманні сигналу про загрозу виникнення надзвичайної ситуації

У нинішніх складних умовах в нашому університеті посилена увага приділяється забезпеченню особистої безпеки всіх учасників навчального процесу. З цією метою за наказом ректора Олександра Шевченка були організовані та проведені практичні тренування з відпрацювання дій при отриманні сигналу про загрозу виникнення надзвичайної ситуації для учасників о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Убезпечений – той, хто навчений: відбулися тренування з відпрацювання дій при отриманні сигналу про загрозу виникнення надзвичайної ситуації 06 жовтня 2023

Практичне заняття з основ гостинності для вступників на базі п’ятизіркового готелю «Fairmont Grand Hotel Kyiv» від кафедри готельно-ресторанної справи

Кафедра готельно-ресторанної справи організувала практичне заняття з основ гостинності для школярів. У рамках профорієнтаційної роботи старші викладачі кафедри Олена Блощинська та Олена Тищенко і доцент кафедри Тетяна Сильчук відвідали з учнями 11 класів гімназії №59 імені О.М. Бойченка 5* готель «Fairmont Grand Hotel Kyiv», розташований у центрі і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне заняття з основ гостинності для вступників на базі п’ятизіркового готелю «Fairmont Grand Hotel Kyiv» від кафедри готельно-ресторанної справи 25 лютого 2019