Н У Х Т

Завершився Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології»

16 квітня 2024

Завершився Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології»

11 квітня 2024 року відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології». Цього року участь у конкурсі взяли 40 студентських наукових робіт із 16 закладів вищої освіти. За результатами першого туру конкурсу до фіналу вийшли 24 студенти з 15 закладів вищої освіти.

Засідання секцій «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія», «Промислова та екологічна біотехнологія» та «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія» були цікавими і насиченими.

Роботи конкурсантів, представлені на підсумковій конференції, були високо оцінені рецензентами попереднього етапу конкурсу та охоплювали широку тематику – захист рослин і підвищення їхньої урожайності; стимулювання росту сільськогосподарських тварин; отримання молочнокислих продуктів; біотехнологічні підходи до вирощування зернових культур; створення бактеріальних композицій, здатних забезпечити найкращі технологічні показники харчових продуктів; біосинтезу поверхнево-активних речовин; біогенного синтезу наночасток; застосування мікроорганізмів у біоелектрохімічних системах; біосинтезу сидерофорів; використання ферментів для кращого вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини; боротьби з мікоплазмовою контамінацією у культурі клітин тощо.

У складі конкурсної комісії працювали викладачі й науковці Національного університету харчових технологій, Національного університету «Львівська політехніка» Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного університету біоресурсів та природокористування, Київського національного університету технологій та дизайну, Національного фармацевтичного університету, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Державного біотехнологічного університету, Миколаївського національного аграрного університету.

Журі відзначило високий рівень наукової підготовки молодих науковців, якість представлених доповідей, а також неабияку волю конкурсантів до перемоги, яка дозволила їм у наш непростий час мобілізуватися та гідно представити свої наукові здобутки.

На підставі рецензій та оцінювання наукових доповідей учасників науково-практичної конференції конкурсна комісія визнала переможцями конкурсу та прийняла рішення нагородити:

Дипломами І ступеня:

- Анастасію Охмакевич, Дар’ю Благодир і Ростислава Коваля (всі – Національний університет харчових технологій), Руслану Бойко (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара), Романа Маковея (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького)

Дипломами ІІ ступеня:

- Анну Воробей і Марію Дзюбу (обоє – Національний університет харчових технологій), Олесю Александрову (Національний фармацевтичний університет), Дмитра Резніка (Київський національний університет технологій та дизайну), Людмилу Затуливітер (Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка), Уляну Кирилів (Львівський національний університет імені Івана Франка), Максима Коковіна (Національний університет біоресурсів і природокористування України).

Дипломами ІІІ ступеня:

- Євгенію Іванову, Максима Данилюка і Лілію Попову (всі – Миколаївський національний аграрний університет), Вікторію Кермаш і Марію Крижову (обоє – Національний авіаційний університет), Сергія Мартиненка і Марію Марченко (обоє – Одеський національний університет імені І.І. Мечникова), Ангеліну Домашовець та Анастасію Кулаківську (обоє – Національний університет «Львівська політехніка»), Даниїла Гриценка і Дар’ю Корольову (обоє – Національний університет цивільного захисту України), Дмитра Чумаченка (Приватний заклад вищої освіти «Міжнародний європейський університет») та Анастасію Гейда (Державний біотехнологічний університет).

Щиро вітаємо переможців та усіх учасників конкурсу й бажаємо подальших наукових досягнень!

Опублікований: 16-04-2024
Читайте також:
Першокурсники-менеджери удосконалюють фінансову грамотність

Здобувачі кафедри економіки праці та менеджменту розпочали 2024 рік із удосконалення своєї валютно-фінансової грамотності. Першокурсники освітньої програми «Менеджмент» разом із доценткою кафедри Іриною Тюхою та старшою викладачкою Оленою Кутас відвідали Музей грошей Національного банку України. Екскурсія виявилася надзвичайно нестандартною, захо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-менеджери удосконалюють фінансову грамотність 08 січня 2024

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи долучилася до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності

27 жовтня 2023 р., у День української писемності та мови, викладачі кафедри готельно-ресторанної справи разом зі здобувачами освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран долучилися до щорічного заходу – написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який проводиться вже 23 раз поспіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи долучилася до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності 27 жовтня 2023

Завершились інтенсивні кар’єрні заходи онлайн-ярмарку вакансій «NUFT Career Chance-2021»!

Осінній Ярмарок вакансій працював 16-19 листопада у форматі онлайн-трансляцій. Завітали на кар’єрну подію 21 міжнародна та вітчизняна компанія, фахові експерти яких провели для здобувачів і випускників цікаві вебінари, тренінги, відео-екскурсії та розіграші. Генеральними спонсорами «NUFT Career Chance-2021» виступили: ПрАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна» т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершились інтенсивні кар’єрні заходи онлайн-ярмарку вакансій «NUFT Career Chance-2021»! 22 листопада 2021

Магістри продовжують вивчати світові технології кондитерських виробів – торт «Захер»

Здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» на дисципліні «Світові технології борошняних і кондитерських виробів» продовжують вивчати технології кондитерських виробів інших країн. На черзі торт «Sacher» («Захер»). Торт «Sacher» є одним із солодких...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри продовжують вивчати світові технології кондитерських виробів – торт «Захер» 14 травня 2020