Н У Х Т

Забезпечено високий рівень практичної підготовки здобувачів першого курсу

18 березня 2024

Забезпечено високий рівень практичної підготовки здобувачів першого курсу

За підтримки керівництва ПрАТ «МХП» у рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти. Модуль 5» для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» протягом лютого-березня 2024 року було організовано проведення лабораторних робіт у Кулінарному R&D центрі МХП.

Здобувачі мали змогу познайомитися з кулінарним центром, який об’єднує: лабораторію сенсорного аналізу, шість демонстраційних кухонь, індустріальну кухню, кухню-студію, технологічний цех.

У технологічному цеху здобувачі ознайомлювались зі сучасними інноваційними технологіями та обладнанням для проведення стерилізації, пастеризації, шоковими установками, що пришвидшують охолодження продукції, пакуванням продукції з використанням високопродуктивних трейсилерів Multivac та Ulma, а також системою пакування SKIN для готових страв.

«Зіркою» індустріальної кухні є інноваційна система Hiperbaric, яка дозволяє паскалізувати продукти під високим тиском.

Під час занять здобувачі оцінювали органолептичні показники готових харчових продуктів у лабораторії сенсорного аналізу, що дає можливість проводити сліпі дегустації з одночасним залученням 15 випробувачів. Під час дегустацій, кожен дегустатор ізольований від думки і вражень інших дегустаторів панелі.

Отриманий досвід дозволить майбутнім фахівцям визначати та розв’язувати широке коло проблем і задач харчових технологій завдяки розумінню їхніх основ і проведення теоретичних та експериментальних досліджень. Вони зможуть управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення та забезпечувати якість і безпечність продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під час їх виробництва і реалізації.

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів щиро вдячна керівництву і співробітникам ПрАТ «МХП» за можливість ознайомлення майбутніх фахівців з інноваціями м'ясопереробної галузі та сфери HoReCa.

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
До Дня Соборності України та 105-ої річниці проголошення незалежності УНР

Український інститут національної пам’яті підготував інформаційні матеріали до Дня Соборності України та 105-ої річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки, які люб’язно надає для ознайомлення. 

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Дня Соборності України та 105-ої річниці проголошення незалежності УНР 20 січня 2023

Майбутні вступники зацікавилися спеціальністю «Енергетичне машинобудування»

10 березня 2020 р. головний інженер Українського представництва фірми «Carel» Дмитро Караічев завітав на кафедру теплоенергетики і холодильної техніки разом із групою майбутніх вступників. Під час візиту гості цікавилися історією кафедри та навчальним процесом у Навчально науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С.Гулого. Основна увага...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні вступники зацікавилися спеціальністю «Енергетичне машинобудування» 12 березня 2020

Цикл гостьових лекцій від міжнародної аудиторки і тренерки систем менеджменту якості та харчової безпеки для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Кафедра готельно-ресторанної справи до освітнього процесу підготовки здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», залучила фахівчиню-практика міжнародного рівня Наталію Велемець, яка є практикуючою міжнародною аудиторкою і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цикл гостьових лекцій від міжнародної аудиторки і тренерки систем менеджменту якості та харчової безпеки для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 08 грудня 2023

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів

Днями здобувачі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх ступенів «бакалавр», «магістр», освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології мали унікальну нагоду віртуально відвідати один із провідних світових наукових центрів і зануритися у світ передових генетичних технологій. Із над...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів 13 травня 2025