Н У Х Т

Забезпечено високий рівень практичної підготовки здобувачів першого курсу

18 березня 2024

Забезпечено високий рівень практичної підготовки здобувачів першого курсу

За підтримки керівництва ПрАТ «МХП» у рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти. Модуль 5» для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» протягом лютого-березня 2024 року було організовано проведення лабораторних робіт у Кулінарному R&D центрі МХП.

Здобувачі мали змогу познайомитися з кулінарним центром, який об’єднує: лабораторію сенсорного аналізу, шість демонстраційних кухонь, індустріальну кухню, кухню-студію, технологічний цех.

У технологічному цеху здобувачі ознайомлювались зі сучасними інноваційними технологіями та обладнанням для проведення стерилізації, пастеризації, шоковими установками, що пришвидшують охолодження продукції, пакуванням продукції з використанням високопродуктивних трейсилерів Multivac та Ulma, а також системою пакування SKIN для готових страв.

«Зіркою» індустріальної кухні є інноваційна система Hiperbaric, яка дозволяє паскалізувати продукти під високим тиском.

Під час занять здобувачі оцінювали органолептичні показники готових харчових продуктів у лабораторії сенсорного аналізу, що дає можливість проводити сліпі дегустації з одночасним залученням 15 випробувачів. Під час дегустацій, кожен дегустатор ізольований від думки і вражень інших дегустаторів панелі.

Отриманий досвід дозволить майбутнім фахівцям визначати та розв’язувати широке коло проблем і задач харчових технологій завдяки розумінню їхніх основ і проведення теоретичних та експериментальних досліджень. Вони зможуть управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення та забезпечувати якість і безпечність продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під час їх виробництва і реалізації.

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів щиро вдячна керівництву і співробітникам ПрАТ «МХП» за можливість ознайомлення майбутніх фахівців з інноваціями м'ясопереробної галузі та сфери HoReCa.

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Вебінар від Національної асоціації ресторанів США відвідали наші викладачі

13 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції,  професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька, Олена Павлюченко, Володимир Захаров, Ірина Силка, Людмила Дейниченко, старший викладач Володимир Польовик та асистентка Ганна Березова взяли участь у вебінарі «ELEVATE – меню для змін: змінюйте свою DEI-культуру крок за кроком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар від Національної асоціації ресторанів США відвідали наші викладачі 14 жовтня 2022

Інформація для вступників-2022 – відомі дати вступної кампанії

4 травня 2022 року Міністерство юстиції України зареєструвало Порядок прийому для здобуття вищої освіти в 2022 році. У 2022 році для вступників передбачено складання Національного мультипредметного тесту (НМТ) на здобуття ступеня бакалавра, який відбуватиметься у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів – української мови, математик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформація для вступників-2022 – відомі дати вступної кампанії 06 травня 2022

Вітання з успішним захистом приймають магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

14 лютого 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології аюрведичних харчових продуктів» денної форми навчання. Екзаменаційну комісію очолила керівниця ТОВ «Расаяна»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання з успішним захистом приймають магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 15 лютого 2022

Кафедра готельно-ресторанної справи постійно розширює співпрацю з професійними об’єднаннями індустрії гостинності

Кафедра готельно-ресторанної справи активно співпрацює з професійними об’єднаннями індустрії гостинності. Співпраця колективу кафедри з Національною ресторанною асоціацією України розпочалася ще восени 2021 р. із нетворкінг-зустрічей щодо перспектив і майбутніх планів співпраці – обговорення запитів і потреб під час взаємодії стейкхолдерів із закл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи постійно розширює співпрацю з професійними об’єднаннями індустрії гостинності 29 листопада 2022