Н У Х Т

Оголошено конкурс на отримання Премії КМУ за розроблення і впровадження інноваційних технологій за 2020 рік

04 червня 2020

Оголошено конкурс на отримання Премії КМУ за розроблення і впровадження інноваційних технологій за 2020 рік

Почався конкурс на отримання Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій за 2020 рік. Відповідне оголошення було розміщено на сайті МОН.

Одержати Премію можуть роботи, результатом яких є реалізовані інноваційні проєкти. Щороку присуджується до 5 премій, розмір кожної наразі становить 200 тис гривень.

Щоб претендувати на отримання Премії, підприємства, установи та організації мають до 1 серпня подати відповідне клопотання до міністерств або інших ЦОВВ, НАН, національних академій медичних або аграрних наук. Зі свого боку вони повинні відібрати до 5 робіт і подати їх до 1 жовтня у Міністерство освіти і науки.

Подальший конкурсний відбір проводить Комітет Премії, а остаточне затвердження переможців здійснює Уряд.

Перелік і форми документів, вимоги до їхнього оформлення, процедуру подання та контактну інформацію можна переглянути тут.

Важливо відзначити, що наразі також триває відбір переможців за 2019 рік. Загалом на конкурс було подано 18 робіт. Визначення лауреатів і присудження премій мало відбутися ще в травні, однак через карантинні обмеження терміни довелося дещо скорегувати. Проведення Комітету, де мають бути затверджені пропозиції щодо переможців, відбудеться до кінця червня. Присудження премій орієнтовно має бути в середині липня.

Премія Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій була заснована 1 серпня 2012 року. Вона присуджується щороку на конкурсних засадах і вручається до Дня науки. Премією відзначають кращих науковців і винахідників за розроблення та впровадження у виробництво інноваційних технологій і виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції. З 2013-го щороку присуджується 5 премій, виключенням були лише 2017-й, коли вручили 4 премії, та 2015-й, коли премія взагалі не призначалася.

Нагадаємо, що науковці нашого університету ставали лауреатами Премії. Зважаючи на високий рівень наукових розробок наших дослідників і їх вагому практичну цінність, у наукових груп НУХТ є всі шанси в чергове вибороти цю престижну відзнаку.

Опублікований: 04-06-2020
Читайте також:
Дослідження сумісності компонентів складу продуктів  – лекція від професіоналів

У рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології» лекцію для студентів кафедри біотехнології і мікробіології прочитав кандидат хімічних наук, хімік-аналітик R&D центру фармацевтичного підприємства «Київмедпрепарат», яке є партнером Корпорації «Артеріум» Юрій Літвінов. Тема лекції стосувалася дослідження сумісності компонентів ліка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дослідження сумісності компонентів складу продуктів – лекція від професіоналів 31 жовтня 2022

Фотоміст «ВишиванкаDay» кафедри іноземних мов професійного спрямування об’єднав українців Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії

Фотоміст «ВишиванкаDay» провела кафедра іноземних мов професійного спрямування зі своїми рідними, колегами, друзями, знайомими з Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії тощо. Бо вишиванка – це одяг-оберіг, одяг-дань поваги своєму корінню, найдавніше мистецтво наших предків, душа України. На вишиванці можна побачити весь світ: квіти, птахи, твар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фотоміст «ВишиванкаDay» кафедри іноземних мов професійного спрямування об’єднав українців Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії 16 травня 2019

З виробництвом пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, познайомилися третьокурсники

Студенти груп ТХ-3-4 і ТХ-3-5 під час ознайомчої практики завітали на виробництво компанії ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР», яке спеціалізується на виробництві пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, переробленні плодово-ягідної та овочевої сировини, виробництві плодово-овочевих напівфабрикатів для кондитерської промисловості: повидла, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З виробництвом пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, познайомилися третьокурсники 17 жовтня 2018

На провідних підприємствах удосконалюють практичні навички наші студенти

Невід’ємною складовою навчального процесу у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ є проходження виробничої (технологічної) практики на підприємстві. Нині студенти спеціальності «Харчові технології» проходять технологічну практику на провідних харчових підприємствах України та Сумської області: ТОВ «Булочно-кондитерський комбінат» (м. Київ),...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На провідних підприємствах удосконалюють практичні навички наші студенти 18 вересня 2019