На початку листопада у Києві для професіоналів, виробників і споживачів відкрила свої двері найбільша в Україні виставка продуктів харчування та напоїв «World Food Ukraine-2020», у якій брали участь понад 130 компаній з України, Туреччини, Кореї, Бельгії, Польщі, Литви, Білорусі, Іспанії, Італії та Португалії.
Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства разом зі студентами 3 курсу, магістрантами і аспірантами відвідали цей потужний захід.
Програма виставки була доволі насичена та включала дегустаційний конкурс «Wine and Spirits Ukraine Awards-2020», кругову дегустацію більше 200 італійських вин із 50 найкращих італійських виноробень, що увійшли до головного винного гіда Італії від провідного видавництва Gambero Rosso, майстер-класи, презентації та багато іншого.
У рамках виставки та «Wine and Spirits Ukraine» відбувся 3-й міжнародний конгрес «Сучасні підходи у виноградарстві та виноробстві», в якому брали участь представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Київської міської адміністрації, Верховної Ради, наукових установ, профільних громадських організацій, виробники тощо. Своїм досвідом розвитку виноробства ділилися спеціалісти з різних виноробних країн.
Програма конгресу включала актуальні теми виноградарсько-виноробної галузі. Секції були присвячені перспективам розвитку вітчизняного виноградарства в умовах глобальної зміни клімату та ринків, вітчизняному та міжнародному досвіду розвитку вітчизняних брендів вина, сучасним інноваційним підходам виноробства та популяризації й моді на вина.
Конгрес завершився врученням нагород дегустаційного конкурсу «Wine and Spirits Ukraine Awards-2020». Приємно відзначити, що серед призерів конкурсу були виробники, де працюють випускники кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства НУХТ. Вітаємо вітчизняних виробників вина – переможців конкурсу!