Н У Х Т

Тонкощі розроблення пробіотиків від представниці академічної спільноти з багаторічним досвідом

22 квітня 2024

Тонкощі розроблення пробіотиків від представниці академічної спільноти з багаторічним досвідом

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вибіркової дисципліни «Технологія пробіотиків і вакцин» прослухали гостьову лекцію представниці академічної спільноти, фахівчині-практика, докторки біологічних наук, провідної наукової співробітниці відділу проблем інтерферону та імуномодуляторів, заступниці директора з наукової роботи Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Людмили Лазаренко, яка охоче відгукнулася на запрошення лекторки дисципліни Світлани Старовойтової.

Пані Людмила представила свій науковий доробок у напрямку розроблення пробіотиків для лікування вагініту та поділилася результатами власних експериментальних досліджень. Вона докладно описала проблему вагініту і висвітлила потенційні переваги використання пробіотиків у її лікуванні. Спікерка пояснила, що вагініт може бути спричинений дисбалансом мікрофлори вігінального тракту, і в цьому контексті пробіотики можуть виявитися ефективним методом лікування.

Студенти-бакалаври залишилися у неймовірному захопленні від лекції фахівчині. Вони висловили подяку лекторці дисципліни за запрошення відмінної спікерки, презентація якої стала істинним збагаченням їх розуміння наукових аспектів, що мають важливе значення для професійної та особистої пізнавальної діяльності.

Опублікований: 22-04-2024
Читайте також:
НУХТ – на Фестивалі морозива

Кафедра технології молока і молочних продуктів взяла активну участь у відкритті та проведенні свята солодощів і розваг «Фестиваль морозива» у межах Дня знань. Організатор заходу, що відбувся в Українському домі на Європейській площі, - Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти». У святкуванні брала участь академічна група с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – на Фестивалі морозива 03 вересня 2019

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про принципи академічної доброчесності

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися зустрічі гаранта освітньої програми «Технології харчування», професора Олега Кузьміна, кураторів груп і викладачів кафедри – доценток Людмили Мамченко, Ірини Корецької і Наталії Стукальської зі здобувачами 1-3 курсів, присвячені обговоренню питань академічної доброчесності. Здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про принципи академічної доброчесності 12 вересня 2024

До університету завітала делегація Республіки В'єтнам

10 вересня до нашого університету завітала делегація Соціалістичної Республіки В'єтнам у складі пана Май Ха, пана Дінь Ван Ньа, пані Нгуєн Тхі Хоай Чам, пана Лє Мань Луана. Вони мають значні досягнення у різних галузях – серед них і представники науки, й владних структур, і бізнесу, але всіх їх об’єднує те, що свого часу вони навчалися у закладах в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До університету завітала делегація Республіки В'єтнам 10 вересня 2019

На провідних підприємствах удосконалюють практичні навички наші студенти

Невід’ємною складовою навчального процесу у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ є проходження виробничої (технологічної) практики на підприємстві. Нині студенти спеціальності «Харчові технології» проходять технологічну практику на провідних харчових підприємствах України та Сумської області: ТОВ «Булочно-кондитерський комбінат» (м. Київ),...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На провідних підприємствах удосконалюють практичні навички наші студенти 18 вересня 2019