Н У Х Т

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

09 жовтня 2019

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

Завдяки мінеральним джерелам, що розташовані на території району, про Сваляву знають далеко за межами області та, навіть, країни.

8 жовтня студенти груп ДВ-171 і ДВ-161 Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із викладачами побували на ТДВ «Свалявські мінеральні води» та ознайомилися з етапами виробництва мінеральної води.

Про основні технологічні операції при виробництві мінеральних вод студентам розповіла й провела по цехах та ознайомила з принципом роботи обладнання, що входить в лінію розливу, фільтрувального устаткування та ін. завідувачка лабораторії Руслана Лакатош, яка вже близько двадцяти років працює на підприємстві.

Із цікавістю слухали студенти та викладачі розповідь фахівця про вплив на організм і користь мінеральної води, які  більшою мірою визначаються наявністю мікро- та макроелементів. Це можуть бути такі речовини, як гідрокарбонати, хлориди, сульфати, натрій, бром, магній, кремній та безліч інших елементів.

Мінеральні води, які виробляє підприємство, рекомендують при виразці шлунку, гастриті, хворобі ендокринної системи, циститі, і навіть при симптомах депресії. Вони давно представлені українському споживачеві і досить успішно конкурують з іншими мінеральними водами. Зокрема, корисні властивості води «Поляна Квасова» добре відомі як у нас, так і за кордоном. Її цінність досліджувалася в Швейцарії, Франції, Італії. Експорт здійснюється до Праги, Парижу, Берліна, Відня і, навіть, за океан.

Студенти також ознайомились в роботою лабораторії, методами  визначення якісних показників мінеральної води. Їм був продемонстрований посів зразків на поживні середовища.

Опублікований: 09-10-2019
Читайте також:
Унікальні можливості під час Student FoodTech Challenge отримали студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій стали учасниками Студентського хакатону Student FoodTech Challenge. Організатором Student FoodTech Challenge виступив агрохолдинг МХП – сучасна та інноваційна компанія, яка йде в ногу з часом і сприяє розвитку сільської місцевості та національної економіки України. Це вертикально інтегрова...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Унікальні можливості під час Student FoodTech Challenge отримали студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 24 травня 2019

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». На підсумковій науково-практичній конференції конкурсу, де автори кращих робіт мали можливість оприлюднити свої наукові здобутки, наш університет представила студентк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 25 квітня 2018

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

У рамках святкування ювілею Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ провів наукову конференцію «Мікробіологія і вірусологія – сучасний стан та перспективи», до участі в якій були запрошені представники наукових установ, академічних інститутів та університетів, з якими співпрацює славетний ювіляр. Кафедру біотехнології і мікро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ 01 жовтня 2018

Звітують та обирають студентське самоврядування на факультеті біотехнології та екологічного контролю

На факультеті біотехнології та екологічного контролю 17 квітня відбулася звітна конференція студентів, на якій були присутні 55 осіб – представники від своїх академічних груп, а також заступники декана факультету Юрій Резніченко та Оксана Ничик. Голосування проходило шляхом підняття мандатів. Конференція розпочалася з обрання головуючого, секретар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звітують та обирають студентське самоврядування на факультеті біотехнології та екологічного контролю 18 квітня 2019