Н У Х Т

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

09 жовтня 2019

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

Завдяки мінеральним джерелам, що розташовані на території району, про Сваляву знають далеко за межами області та, навіть, країни.

8 жовтня студенти груп ДВ-171 і ДВ-161 Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із викладачами побували на ТДВ «Свалявські мінеральні води» та ознайомилися з етапами виробництва мінеральної води.

Про основні технологічні операції при виробництві мінеральних вод студентам розповіла й провела по цехах та ознайомила з принципом роботи обладнання, що входить в лінію розливу, фільтрувального устаткування та ін. завідувачка лабораторії Руслана Лакатош, яка вже близько двадцяти років працює на підприємстві.

Із цікавістю слухали студенти та викладачі розповідь фахівця про вплив на організм і користь мінеральної води, які  більшою мірою визначаються наявністю мікро- та макроелементів. Це можуть бути такі речовини, як гідрокарбонати, хлориди, сульфати, натрій, бром, магній, кремній та безліч інших елементів.

Мінеральні води, які виробляє підприємство, рекомендують при виразці шлунку, гастриті, хворобі ендокринної системи, циститі, і навіть при симптомах депресії. Вони давно представлені українському споживачеві і досить успішно конкурують з іншими мінеральними водами. Зокрема, корисні властивості води «Поляна Квасова» добре відомі як у нас, так і за кордоном. Її цінність досліджувалася в Швейцарії, Франції, Італії. Експорт здійснюється до Праги, Парижу, Берліна, Відня і, навіть, за океан.

Студенти також ознайомились в роботою лабораторії, методами  визначення якісних показників мінеральної води. Їм був продемонстрований посів зразків на поживні середовища.

Опублікований: 09-10-2019
Читайте також:
На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася лекція від талановитої випускниці

15 березня 2019 р. магістр з готельно-ресторанної справи, випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 2014 року Аліна Ізмайлова (Іванова) прочитала насичену інтенсивну лекцію для студентів 1-2 курсів кафедри готельно-ресторанної справи . Завдяки своїй наполегливості та працьовитості зараз Аліна займає посаду управляючої мер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася лекція від талановитої випускниці 18 березня 2019

Необхідні компетенції

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко та Наталя Дужик взяли участь у науково-методичному семінарі для вчителів англійської мови «How to create a motivating learning environment. The art of developing the speaking skills». Захід був організований видавництвом MM Publications і компанією «Лінгвіст» та пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Необхідні компетенції 17 січня 2018

Триває профорієнтація від студентів

З метою інформування майбутніх вступників щодо переваг навчання та найкращих моментів студентського життя на кафедрі біотехнології і мікробіології студентка ІV курсу Валерія Бондарчук завітала до учнів 10 та 11 класів Житомирської загальноосвітньої школи № 14 І-ІІІ ступенів, які з цікавістю слухали розповідь про спеціальність біотехнолога. Студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває профорієнтація від студентів 20 листопада 2019

Наукові розробки кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв зацікавили хлібопекарську промисловість

Протягом багатьох десятиліть наш університет відомий потужною науковою школою з процесів і обладнання хлібопекарських виробництв. Вона була започаткована професором Абрамом Міхєлєвим, а нині працює і динамічно розвивається на кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництвпід керівництвом професора Володимира Теличкуна. Останніми нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові розробки кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв зацікавили хлібопекарську промисловість 23 червня 2018