Н У Х Т

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

09 жовтня 2019

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

Завдяки мінеральним джерелам, що розташовані на території району, про Сваляву знають далеко за межами області та, навіть, країни.

8 жовтня студенти груп ДВ-171 і ДВ-161 Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із викладачами побували на ТДВ «Свалявські мінеральні води» та ознайомилися з етапами виробництва мінеральної води.

Про основні технологічні операції при виробництві мінеральних вод студентам розповіла й провела по цехах та ознайомила з принципом роботи обладнання, що входить в лінію розливу, фільтрувального устаткування та ін. завідувачка лабораторії Руслана Лакатош, яка вже близько двадцяти років працює на підприємстві.

Із цікавістю слухали студенти та викладачі розповідь фахівця про вплив на організм і користь мінеральної води, які  більшою мірою визначаються наявністю мікро- та макроелементів. Це можуть бути такі речовини, як гідрокарбонати, хлориди, сульфати, натрій, бром, магній, кремній та безліч інших елементів.

Мінеральні води, які виробляє підприємство, рекомендують при виразці шлунку, гастриті, хворобі ендокринної системи, циститі, і навіть при симптомах депресії. Вони давно представлені українському споживачеві і досить успішно конкурують з іншими мінеральними водами. Зокрема, корисні властивості води «Поляна Квасова» добре відомі як у нас, так і за кордоном. Її цінність досліджувалася в Швейцарії, Франції, Італії. Експорт здійснюється до Праги, Парижу, Берліна, Відня і, навіть, за океан.

Студенти також ознайомились в роботою лабораторії, методами  визначення якісних показників мінеральної води. Їм був продемонстрований посів зразків на поживні середовища.

Опублікований: 09-10-2019
Читайте також:
Лекція від фахівця-практика – «прокачування» hard skill

Уже кілька років поспіль, незважаючи на карантин та обмеження воєнного стану, для студентів 4 курсу факультету біотехнології та екологічного контролю в рамках дисципліни «Мікробіологія, санітарія, гігієна з основами НАССР» начальник відділу промислової мікробіології ТОВ UkrBio Артем Слободянюк надзвичайно цікаво та з використанням багажу практичног...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від фахівця-практика – «прокачування» hard skill 06 жовтня 2023

Міжнародні норми і правову базу ЄС з питань безпеки та гігієни праці впроваджують у навчальний процес наші викладачі

Міжнародна організація праці (МОП) – спеціалізована установа Організації Об'єднаних націй (ООН), що була заснована у 1919 році урядами різних країн для підтримки міжнародного співробітництва у справі забезпечення миру в усьому світі й зменшення соціальної несправедливості за рахунок поліпшення умов праці. У листопаді 2019 року МОП і Представництво...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні норми і правову базу ЄС з питань безпеки та гігієни праці впроваджують у навчальний процес наші викладачі 25 вересня 2020

Перша зустріч із НУХТ дев’ятикласників київської школи №92

11 квітня до університету завітали чергові гості – учні 9-го класу загальноосвітньої школи №92 м. Києва. Цікаву й пізнавальну програму знайомства з нашим навчальним закладом для них організували фахівці Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Завідувач Підготовчого відділення Валентина Ку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перша зустріч із НУХТ дев’ятикласників київської школи №92 11 квітня 2019

Дистанційна виробнича практика розпочалася у здобувачів освітньо-професійної програми «Технології харчування»

1 червня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалася виробнича практика здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» третього курсу денної та денної скороченої форм навчання. Згідно з календарним планом проходження практики відбулася Zoom-конференція. Захід орган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційна виробнича практика розпочалася у здобувачів освітньо-професійної програми «Технології харчування» 02 червня 2020