Н У Х Т

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

09 жовтня 2019

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

Завдяки мінеральним джерелам, що розташовані на території району, про Сваляву знають далеко за межами області та, навіть, країни.

8 жовтня студенти груп ДВ-171 і ДВ-161 Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із викладачами побували на ТДВ «Свалявські мінеральні води» та ознайомилися з етапами виробництва мінеральної води.

Про основні технологічні операції при виробництві мінеральних вод студентам розповіла й провела по цехах та ознайомила з принципом роботи обладнання, що входить в лінію розливу, фільтрувального устаткування та ін. завідувачка лабораторії Руслана Лакатош, яка вже близько двадцяти років працює на підприємстві.

Із цікавістю слухали студенти та викладачі розповідь фахівця про вплив на організм і користь мінеральної води, які  більшою мірою визначаються наявністю мікро- та макроелементів. Це можуть бути такі речовини, як гідрокарбонати, хлориди, сульфати, натрій, бром, магній, кремній та безліч інших елементів.

Мінеральні води, які виробляє підприємство, рекомендують при виразці шлунку, гастриті, хворобі ендокринної системи, циститі, і навіть при симптомах депресії. Вони давно представлені українському споживачеві і досить успішно конкурують з іншими мінеральними водами. Зокрема, корисні властивості води «Поляна Квасова» добре відомі як у нас, так і за кордоном. Її цінність досліджувалася в Швейцарії, Франції, Італії. Експорт здійснюється до Праги, Парижу, Берліна, Відня і, навіть, за океан.

Студенти також ознайомились в роботою лабораторії, методами  визначення якісних показників мінеральної води. Їм був продемонстрований посів зразків на поживні середовища.

Опублікований: 09-10-2019
Читайте також:
Передача знань від професіонала

У рамках дисципліни «Комп’ютерні мережі та розподілені системи» архітектор програмних систем і розробник (software engineering architect & developer) ТОВ «ІТР Україна» (Forthreal.com) Лев Ванян прочитав для наших здобувачів освіти і викладачів лекцію «XML та JSON». Фахівець розповів про структуру документів XML, схеми валідації XML-документів,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передача знань від професіонала 27 грудня 2022

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

Новий навчальний рік в нашому університеті розпочався з традиційної урочистої посвяти першокурсників у студенти НУХТ, яка відбулася 1 вересня в актовій залі університету. Церемонію відкрив Гімн України, виконаний здобувачкою освіти Навчально-наукового інституту економіки і управління Ольгою Ластовецькою. Ведучі свята – здобувачка освіти факультет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти 01 вересня 2023

У рядах біотехнологів – чергове поповнення

Ви інколи замислювалися, яка роль мікроорганізмів і сполук, що вони синтезують у житті кожної людини? Як вони впливають на сучасний світ? Більшість думають, що бактерії, бактеріофаги та гриби тільки приносять шкоду нашому життю – спричиняють хвороби та псують продукти. Однак, тим, хто обрав професію біотехнолога, зрозуміла вся цінність «невидимих ж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У рядах біотехнологів – чергове поповнення 17 червня 2020

Про енергоринок України на гостьовій лекції випускника кафедри електропостачання і енергоменеджменту

18 травня 2022 р. на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбулася гостьова лекція «Енергоринок України», на якій науковий співробітник Інституту Електродинаміки НАН України, кандидат технічних наук Володимир Мірошник, який є випускником кафедри, розповів про енергоринок України, його сучасний стан і перспективи розвитку. До участі у зус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про енергоринок України на гостьовій лекції випускника кафедри електропостачання і енергоменеджменту 19 травня 2022