Н У Х Т

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

09 жовтня 2019

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

Завдяки мінеральним джерелам, що розташовані на території району, про Сваляву знають далеко за межами області та, навіть, країни.

8 жовтня студенти груп ДВ-171 і ДВ-161 Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із викладачами побували на ТДВ «Свалявські мінеральні води» та ознайомилися з етапами виробництва мінеральної води.

Про основні технологічні операції при виробництві мінеральних вод студентам розповіла й провела по цехах та ознайомила з принципом роботи обладнання, що входить в лінію розливу, фільтрувального устаткування та ін. завідувачка лабораторії Руслана Лакатош, яка вже близько двадцяти років працює на підприємстві.

Із цікавістю слухали студенти та викладачі розповідь фахівця про вплив на організм і користь мінеральної води, які  більшою мірою визначаються наявністю мікро- та макроелементів. Це можуть бути такі речовини, як гідрокарбонати, хлориди, сульфати, натрій, бром, магній, кремній та безліч інших елементів.

Мінеральні води, які виробляє підприємство, рекомендують при виразці шлунку, гастриті, хворобі ендокринної системи, циститі, і навіть при симптомах депресії. Вони давно представлені українському споживачеві і досить успішно конкурують з іншими мінеральними водами. Зокрема, корисні властивості води «Поляна Квасова» добре відомі як у нас, так і за кордоном. Її цінність досліджувалася в Швейцарії, Франції, Італії. Експорт здійснюється до Праги, Парижу, Берліна, Відня і, навіть, за океан.

Студенти також ознайомились в роботою лабораторії, методами  визначення якісних показників мінеральної води. Їм був продемонстрований посів зразків на поживні середовища.

Опублікований: 09-10-2019
Читайте також:
Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ вперше в історії стажувалися в готелях Болгарії

12 вересня 2018 року відбулася зустріч студентів і викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ із директором Міжнародного коледжу індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Республіка Болгарія, м. Варна) Петром Сиротіним. Під час зустрічі студенти, що вперше в історії коледжу пройшли стажування в готелях Болгарії, звітува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ вперше в історії стажувалися в готелях Болгарії 13 вересня 2018

Тиждень академічної доброчесності для першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Академічна доброчесність – запорука якісного навчального процесу. Традиційно новий навчальний рік для першокурсників на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався з тижня академічної доброчесності, адже етичними принципами академічної доброчесності має керуватися академічна спільнота під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності для першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 07 жовтня 2022

17-й з 200: НУХТ продовжує утримувати високі позиції у освітніх рейтингах

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence оприлюднив новий академічний рейтинг вищих навчальних закладів України «ТОП-200 Україна 2019», складений за методикою, доповненою та вдосконаленою протягом 2006-2019 років. Висока якість фундаментальної підготовк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

17-й з 200: НУХТ продовжує утримувати високі позиції у освітніх рейтингах 02 липня 2019