Н У Х Т

Маловідомі факти про Україну, які варто знати

31 січня 2024

Маловідомі факти про Україну, які варто знати

Онлайн-формат нині вже став звичним для спілкування з кураторською групою. Дуже добре, що відеоконтент зараз можна знайти на будь-який смак і тим самим змістовно наповнити кураторські години, адже відеоролик на 5-10 хв, дозволяє представити історію України, надбання українців і просто цікаві факти про нашу країну.

Відеоформат представлення інформації краще сприймається і запам’ятовується. Саме тому група ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою кафедрою експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою на кураторській годині ознайомилася з маловідомими фактами про Україну.

Здобувачам освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» цікаво було дізнатися, що саме в Україні у 1965 р. у с. Межиріч (Черкаська обл.) було знайдено найдавнішу мапу; найстарішим вищим навчальним закладом Східної Європи є Острозька школа, заснована у 1576 р.; Україна нині займає 8 місце за кількістю ІТ-навичок (більше 212 тис. спеціалістів і з кожним роком кількість збільшується); українська мова за кількістю носіїв займає 26 місце з 7000 нині відомих мов; з 12 лавр світу в Україні розташовані 4; французький письменник Оноре де Бальзак одружився у м. Бердичеві в 1850 р.; українці у 2011 р. виготовили найбільший келих для шампанського вагою 23 кг, місткість 56,25 л, який стане у нагоді для святкування нашої перемоги.

Тож, здобувачі освіти в черговий раз переконалися в тому, що Україна має багату історію, розумний, креативний і працьовитий народ та перспективу зайняте відповідне місце серед розвинутих країн світу.

Опублікований: 31-01-2024
Читайте також:
Перший «відмінний» захист здобувачів магістерського рівня за освітньо-професійною програмою «Готельна і ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проектів здобувачів вищої освіти магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійна програма «Готельна і ресторанна справа», денної форми навчання. Магістрантів із цією знаковою подією привітав завідувач кафедри і декан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший «відмінний» захист здобувачів магістерського рівня за освітньо-професійною програмою «Готельна і ресторанна справа» 14 лютого 2020

На варті фінансових ризиків підприємства…

Здобувачі освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» за ініціативи доцентки Світлани Бойко приєдналися до вебінару-воркшопу «Як належна перевірка компаній та осіб допоможе бізнесу керувати ризиками сьогодення», організованого компанією «YouControl». На прикладі кейсів була проведена перевірка всіх ризиків потенційних контрагент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На варті фінансових ризиків підприємства… 31 березня 2023

Про основні принципи та практики Servant Leadership дізналися здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

7 грудня 2020 р. здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу брали участь у вебінарі про основні принципи та практики Servant Leadership (Слуга-лідер). Спікером онлайн-зустрічі був досвідчений спеціаліст Marshall Christensen, Ph.D. in Historу, Co-Founder, Co-Serve International, який побудував розмову у формі діалогу із студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про основні принципи та практики Servant Leadership дізналися здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 08 грудня 2020

Про харчову безпечність і норми НАССР – наші викладачі вчать і вчаться

18 липня відбувся прямий ефір за вимогами системи харчової безпечності та нормами НАССР від консалтингового агентства «PROFI CLUB Training», до якого долучилися й наші викладачі випускових кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Разом із сертифік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про харчову безпечність і норми НАССР – наші викладачі вчать і вчаться 19 липня 2022