Н У Х Т

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» діляться науковими знаннями і досвідом науково-виробничої діяльності за фахом

05 березня 2025

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» діляться науковими знаннями і досвідом науково-виробничої діяльності за фахом

Педагогічна практика є обов’язковою компонентою освітньої складової підготовки здобувачів третього, освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії». Її основне покликання – закріпити навики практичної діяльності здобувачів щодо здійснення навчально-виховного процесу у вищій школі. Для кожного аспіранта проведення занять зі здобувачами за програмою педагогічної практики – це важливий і відповідальний етап підготовки, можливість відпрацювати свої скіли публічного виступу перед студентською аудиторією, опанувати методику проведення занять тощо. Тим більш відповідальним цей процес є за умови проведення занять здобувачам третього освітньо-наукового ступеня, які є твоїми одногрупниками.

Цьогоріч на першому курсі серед здобувачів ОНС «Доктор філософії» є ціла низка фахівців харчової галузі, які мають глибокі знання та суттєвий практичний досвід. У їх числі директор департаменту продажу компанії Novonesis Олег Рибачук. Novonesis є глобальною біотехнологічною компанією, яка розробляє та пропонує найсучасніші рішення на основі використання натуральних інгредієнтів для харчової та фармацевтичної промисловості, для сільського господарства, має одну з найбільших у світі комерційних колекцій стартових бактеріальних культур.

Враховуючи науково-дослідницький потенціал і практичний досвід Олега, лекторка вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», професорка Оксана Кочубей-Литвиненко запросила здобувача прочитати лекцію для одногрупників і поділитися з ними досвідом використання стартових бактеріальних культур у технології харчових продуктів, зокрема, м’ясних і рибних, для забезпечення мікробіологічної безпеки сировини та готової продукції, захисту від патогенів, насамперед, Listeria monocytogenes.

Лекція знайшла жвавий відгук серед здобувачів, адже вона була насичена важливою інформацією для майбутніх науковців у галузі харчової науки і технології, була легкою для сприйняття, проілюстрована якісним презентаційним матеріалом, представленим англійською мовою. Таким чином, пан Олег надав змогу здобувачам у невимушеному форматі додатково прокачати свої скіли з мовної комунікації. На лекції Олег Рибачук розкрив вкрай важливі питання щодо основних принципів біологічного захисту харчових продуктів, контролю біотехнологічних процесів, міжнародних вимог щодо безпечності харчових продуктів, поділився інформацією про цілу лінійку стартових захисних культур SafePro, які пропонує компанія для біозахисту від Listeria monocytogenes м’ясної і рибної сировини та готових продуктів, а також міжнародним методом визначення ефективності стартових культур у боротьбі з патогенами.

Колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій пишається своїми здобувачами освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» та зичить їм успішної реалізації освітньої й наукової складових за програмою навчання!

Опублікований: 05-03-2025
Читайте також:
Творчий смак молодих майстрів: дегустація авторських страв магістрантів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася дегустація кулінарних виробів, розроблених здобувачами вищої освіти першого курсу магістратури. Захід став справжньою синергією науки і творчості, адже студенти не лише презентували авторські страви, але й глибоко занурилися у технологічні процеси їх створення. Майбутні фахівці ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчий смак молодих майстрів: дегустація авторських страв магістрантів 16 травня 2025

У форматі OPEN NUFT відбувся День відкритих дверей університету

Цікаві, й сподіваємося, корисні для себе відкриття зробили численні відвідувачі Дня відкритих дверей університету, який відбувся 6 жовтня 2018 року. Найперше вони відкрили для себе Національний університет харчових технологій – багатопрофільний, полідисциплінарний заклад вищої освіти, один із провідних вишів країни, де не лише пропонують надзвичай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У форматі OPEN NUFT відбувся День відкритих дверей університету 06 жовтня 2018

Допомагаємо імунітету – вживаємо вітаміни: здобувачі освіти діляться порадами один із  одним

Взимку наш організм вимагає вітамінної підтримки, бо саме в цей період недоотримує багато необхідних речовин. Здобувачі освіти групи ХЕ-1-8 разом із викладачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою обговорили важливість вітамінів у нашому житті. Кожний студент підготував невеличку презентацію з обраним вітаміном, адже ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Допомагаємо імунітету – вживаємо вітаміни: здобувачі освіти діляться порадами один із одним 10 грудня 2020

Бінарне заняття магістрантів-крафтовиків у ресторані «Fabius»

Поєднання зусиль академічної спільноти і фахівців-практиків дозволяє вести навчальний процес, максимально наближено до реальних умов професійної діяльності. Бінарні заняття відіграють ключову роль у сучасній фаховій підготовці здобувачів освіти, забезпечуючи синергію між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням. Днями за ініціативи гар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бінарне заняття магістрантів-крафтовиків у ресторані «Fabius» 18 листопада 2024