Н У Х Т

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» діляться науковими знаннями і досвідом науково-виробничої діяльності за фахом

05 march 2025

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» діляться науковими знаннями і досвідом науково-виробничої діяльності за фахом

Педагогічна практика є обов’язковою компонентою освітньої складової підготовки здобувачів третього, освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії». Її основне покликання – закріпити навики практичної діяльності здобувачів щодо здійснення навчально-виховного процесу у вищій школі. Для кожного аспіранта проведення занять зі здобувачами за програмою педагогічної практики – це важливий і відповідальний етап підготовки, можливість відпрацювати свої скіли публічного виступу перед студентською аудиторією, опанувати методику проведення занять тощо. Тим більш відповідальним цей процес є за умови проведення занять здобувачам третього освітньо-наукового ступеня, які є твоїми одногрупниками.

Цьогоріч на першому курсі серед здобувачів ОНС «Доктор філософії» є ціла низка фахівців харчової галузі, які мають глибокі знання та суттєвий практичний досвід. У їх числі директор департаменту продажу компанії Novonesis Олег Рибачук. Novonesis є глобальною біотехнологічною компанією, яка розробляє та пропонує найсучасніші рішення на основі використання натуральних інгредієнтів для харчової та фармацевтичної промисловості, для сільського господарства, має одну з найбільших у світі комерційних колекцій стартових бактеріальних культур.

Враховуючи науково-дослідницький потенціал і практичний досвід Олега, лекторка вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», професорка Оксана Кочубей-Литвиненко запросила здобувача прочитати лекцію для одногрупників і поділитися з ними досвідом використання стартових бактеріальних культур у технології харчових продуктів, зокрема, м’ясних і рибних, для забезпечення мікробіологічної безпеки сировини та готової продукції, захисту від патогенів, насамперед, Listeria monocytogenes.

Лекція знайшла жвавий відгук серед здобувачів, адже вона була насичена важливою інформацією для майбутніх науковців у галузі харчової науки і технології, була легкою для сприйняття, проілюстрована якісним презентаційним матеріалом, представленим англійською мовою. Таким чином, пан Олег надав змогу здобувачам у невимушеному форматі додатково прокачати свої скіли з мовної комунікації. На лекції Олег Рибачук розкрив вкрай важливі питання щодо основних принципів біологічного захисту харчових продуктів, контролю біотехнологічних процесів, міжнародних вимог щодо безпечності харчових продуктів, поділився інформацією про цілу лінійку стартових захисних культур SafePro, які пропонує компанія для біозахисту від Listeria monocytogenes м’ясної і рибної сировини та готових продуктів, а також міжнародним методом визначення ефективності стартових культур у боротьбі з патогенами.

Колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій пишається своїми здобувачами освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» та зичить їм успішної реалізації освітньої й наукової складових за програмою навчання!

Published on: 05-03-2025
Read also:
На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи

30 травня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист випускових кваліфікаційних дипломних проектів студентів-біотехнологів, що навчаються за освітнім ступенем «Бакалавр». Студенти 4 курсу представили на попередній захист 39 робіт інженерного та 7 робіт науково-інженерного спрямування. Для виконання дипломного проекту студе...

READ YOURSELF

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи 31 may 2019

Молоді науковці впевнено здобувають ступінь PhD

4 червня в університеті відбувся черговий публічний захист дисертації на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Своє дослідження за темою «Удосконалення технології напівфабрикатів кулінарних з використанням нетрадиційної білоквмісної сировини» у разовій ...

READ YOURSELF

Молоді науковці впевнено здобувають ступінь PhD 07 june 2024

Військовим – від університетської спільноти

Нещодавно творчі колективи нашого університету і Державного податкового університету (ДПУ), об’єдналися у спільному мистецькому проєкті «У долі своя весна», присвяченому творчості Володимира Івасюка. Протягом двох вечорів на сценах обох вишів лунали композиції митця, чиї пісні й нині є голосом нашої нескореної нації, а також відбувався збір коштів ...

READ YOURSELF

Військовим – від університетської спільноти 05 may 2025