Н У Х Т

З українськими вченими, які змінюють світ, познайомилися наші біотехнологи

23 december 2019

З українськими вченими, які змінюють світ, познайомилися наші біотехнологи

20 грудня за підтримки АТ «Фармак» відбулася презентація книги відомого українського журналіста Юрія Марченка «Буде тобі наука: українські вчені, які змінюють світ», у якій взяли участь магістранти кафедри біотехнології і мікробіології (серед яких теж є юні дослідники) та викладачі, доцент Оксана Скроцька і асистент Лілія Ключки.

Як зізнаються учасники презентації, після прочитання пари сторінок, емоції двоякі: з одного боку – це гордість за людей, історії яких описані у книзі, а з іншого відчуття власного незнання, про те що серед нас живуть, працюють та творять такі люди. Усі вони з України – математики, фізики, біологи, археологи, дослідники або новатори у інших сферах наук. Ця надзвичайна книга дає можливість познайомитися з 25 прекрасними людьми, деякі з яких також були присутні. Зокрема, окрасою свята стали нейробіологиня Нана Войтенко, патофізіолог Віктор Доносенко, Ольга Маслова, яка донедавна займалася клітинною біологією, а зараз активно популяризує науку у масмедіа, та інші, а також автор книги Юрій Марченко.

Гостей заходу радо вітала голова Наглядової ради АТ «Фармак» Філя Жебровська. Вона наголосила, що, випускаючи книжку «Буде тобі наука: українські вчені, які змінюють світ», «Фармак» хоче привернути увагу до питання розвитку наукового потенціалу нашої країни. І на прикладі вже відомих науковців показати сучасним молодим вченим, що перспективи для зростання та розвитку в Україні є. Філя Жебровська поспілкувалась із учасниками, які відвідали презентацію, а також нашими біотехнологами. Їм вона побажала розвивати та популяризувати сучасну науку, а після закінчення навчання влаштовуватись на роботу в «Фармак», де уже працює велика кількість випускників кафедри біотехнології та мікробіології НУХТ.

Наші студенти й викладачі дуже вдячні АТ «Фармак» за запрошення на презентацію книги Юрія Марченка, за емоції, своєрідну мотивацію і, звичайно, за примірник книги.

Сподіваємося, що для усіх, хто вже читає, а, можливо, після цієї історії захоче почитати цю книгу, саме вона стане настановою до дій!

 

Published on: 23-12-2019
Read also:
Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». На першому занятті слухачі програми ознайомились із інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування людини повинні відповідати її конституції (спі...

READ YOURSELF

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми 22 october 2019

Відбулася V Міжнародна конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясної та молочної галузі»

18 вересня наукова програма спеціалізованих виставок «Індпродмаш» і «Упаковка» продовжилася V Міжнародною спеціалізованою науково-практичною конференцією «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясної та молочної галузі», організованою нашим університетом спільно з Інститутом продовольчих ресурсів HAAH України та виставковою компанією «АКК...

READ YOURSELF

Відбулася V Міжнародна конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясної та молочної галузі» 19 september 2024

Дистанційний режим – не завада розв’язувати найскладніші питання: відбулося планове засідання вченої ради

27 травня 2021 року в дистанційному режимі відбулося планове засідання вченої ради університету.  Привітавши колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями та визначившись із регламентом виступів, члени ради приступили до розгляду питань насиченого порядку денного. Спершу розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань і обрання прет...

READ YOURSELF

Дистанційний режим – не завада розв’язувати найскладніші питання: відбулося планове засідання вченої ради 27 may 2021