Н У Х Т

З українськими вченими, які змінюють світ, познайомилися наші біотехнологи

23 december 2019

З українськими вченими, які змінюють світ, познайомилися наші біотехнологи

20 грудня за підтримки АТ «Фармак» відбулася презентація книги відомого українського журналіста Юрія Марченка «Буде тобі наука: українські вчені, які змінюють світ», у якій взяли участь магістранти кафедри біотехнології і мікробіології (серед яких теж є юні дослідники) та викладачі, доцент Оксана Скроцька і асистент Лілія Ключки.

Як зізнаються учасники презентації, після прочитання пари сторінок, емоції двоякі: з одного боку – це гордість за людей, історії яких описані у книзі, а з іншого відчуття власного незнання, про те що серед нас живуть, працюють та творять такі люди. Усі вони з України – математики, фізики, біологи, археологи, дослідники або новатори у інших сферах наук. Ця надзвичайна книга дає можливість познайомитися з 25 прекрасними людьми, деякі з яких також були присутні. Зокрема, окрасою свята стали нейробіологиня Нана Войтенко, патофізіолог Віктор Доносенко, Ольга Маслова, яка донедавна займалася клітинною біологією, а зараз активно популяризує науку у масмедіа, та інші, а також автор книги Юрій Марченко.

Гостей заходу радо вітала голова Наглядової ради АТ «Фармак» Філя Жебровська. Вона наголосила, що, випускаючи книжку «Буде тобі наука: українські вчені, які змінюють світ», «Фармак» хоче привернути увагу до питання розвитку наукового потенціалу нашої країни. І на прикладі вже відомих науковців показати сучасним молодим вченим, що перспективи для зростання та розвитку в Україні є. Філя Жебровська поспілкувалась із учасниками, які відвідали презентацію, а також нашими біотехнологами. Їм вона побажала розвивати та популяризувати сучасну науку, а після закінчення навчання влаштовуватись на роботу в «Фармак», де уже працює велика кількість випускників кафедри біотехнології та мікробіології НУХТ.

Наші студенти й викладачі дуже вдячні АТ «Фармак» за запрошення на презентацію книги Юрія Марченка, за емоції, своєрідну мотивацію і, звичайно, за примірник книги.

Сподіваємося, що для усіх, хто вже читає, а, можливо, після цієї історії захоче почитати цю книгу, саме вона стане настановою до дій!

 

Published on: 23-12-2019
Read also:
Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету

Сучасний освітній процес вимагає впровадження і використання сучасних інформаційних технологій. Особливо актуальним це стало в період дистанційного навчання, зумовленого карантинними обмеженнями. Одним зі світових лідерів у сфері цифрових технологій є компанія Google. Серед її розробок – онлайн-інструменти для роботи з текстовими і табличними доку...

READ YOURSELF

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету 20 october 2021

Міжнародне партнерство кафедри готельно-ресторанної справи зі Швейцарською групою закладів вищої освіти

До нашого університету завітав директор з маркетингу та розвитку Швейцарської освітньої групи (Swiss Education Group) у Східній Європі Горан Йорданов. Swiss Education Group (SEG) – провідна освітня група Швейцарії, створена в 1982 році, яка пропонує здобути престижну освіту в сфері готельно-ресторанного бізнесу. Сьогодні в її складі 5 закладів осв...

READ YOURSELF

Міжнародне партнерство кафедри готельно-ресторанної справи зі Швейцарською групою закладів вищої освіти 14 november 2019

Технологія смаку: випускниця НУХТ поділилася зі здобувачами майстерністю та досвідом

16 квітня 2025 року кафедра технології молока і молочних продуктів приймала особливу гостю – випускницю університету, а нині технологиню провідної компанії Best Way Foods Марію Деркач. Візит Марії став яскравою подією для здобувачів освіти, які мали змогу не лише поспілкуватися з професіоналом, а й взяти участь у захопливому майстер-класі з приготу...

READ YOURSELF

Технологія смаку: випускниця НУХТ поділилася зі здобувачами майстерністю та досвідом 17 april 2025