Н У Х Т

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

22 october 2019

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі».

На першому занятті слухачі програми ознайомились із інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування.

За аюрведичною наукою раціон і режим харчування людини повинні відповідати її конституції (співвідношення дош), що закладається до народження та визначає характер поведінки, темперамент, природні схильності та вподобання.

Разом із доцентом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталією Ющенко слухачі пройшли тест і визначили індивідуальну конституцію, дізналися про фактори впливу на збалансованість енергетичної системи організму, серед яких – сезон року та погодні умови, стреси, надто напружений робочий день чи надмірні фізичні навантаження. Якщо вчасно не вжити відповідних заходів, дисбаланс поглиблюється і може спричинити виникнення захворювань, тощо.

Також, слухачі ознайомились із основними рекомендаціями аюрведичної науки щодо раціону харчування для людей із різними конституціями та його корегування для компенсації дисбалансу.

Під час лабораторного заняття слухачі навчилися самостійно готувати чаї-масали для різних конституцій на основі молока та води, із додаванням натуральних підсолоджувачів і суміші прянощів (що власне і мають назву «масала»), а також виробляти смачні та корисні аюрведичні солодощі на основі сухофруктів, меду та горіхів.

Знайомство з Аюрведою викликало у слухачів бажання розширювати та поглиблювати ці знання, що знайдуть своє застосування у подальшій професійній діяльності та стануть частиною життя.

 

Published on: 22-10-2019
Read also:
В Україні започатковано проведення щоденно загальнонаціональної хвилини мовчання [ожидает перевода]

Для вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України Президент Володимир...

READ YOURSELF

В Україні започатковано проведення щоденно загальнонаціональної хвилини мовчання [ожидает перевода] 17 march 2022

Перші важливі наукові здобутки третьокурсників кафедри експертизи харчових продуктів

Студентка 3 курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпечність харчової продукції» Анастасія Роботько взяла участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Високий рівень представленого дослідження (науковий керівник – асистент кафедри експертизи харчових про...

READ YOURSELF

Перші важливі наукові здобутки третьокурсників кафедри експертизи харчових продуктів 10 june 2019

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи

20 травня на кафедру готельно-ресторанної справи завітав директор з маркетингу та розвитку Східної Європи швейцарської групи освітніх закладів SEG (Swiss Education Group), до якої входить 5 рейтингових університетів, Горан Йорданов. У теплій атмосфері гостя зустріли в.о. завідувача кафедри Віктор Доценко, доцент кафедри Віта Цирульнікова і старший...

READ YOURSELF

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи 22 may 2019

НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar

За даними чергового випуску Webometrics 2023 року наш університет став 7-м серед закладів вищої освіти Києва, 25-м в Україні і 2297-м у світі у рейтингу Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles за критерієм кількості цитувань інституційних профілів у Google Scholar із показником 38622 цитування (для порівнян...

READ YOURSELF

НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar 16 august 2023