Н У Х Т

Викладачі надихаються на вдосконалення викладання

30 september 2024

Викладачі надихаються на вдосконалення викладання

Доценти Оксана Топчій, Ольга Чернюшок і Роман Мукоїд, задіяні в реалізації міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», яка передбачає інтеграцію сучасних підходів до виробництва харчових продуктів та напоїв, зокрема в крафтовому секторі, взяли участь у ХIII Форумі пивоварів, дистиляторів і виробників напоїв, що відбувся 26-27 вересня у м. Львові.

Програма форуму передбачала обговорення актуальних тем: забезпечення контролю якості сировини та напоїв; особливості автоматизації виробництва; використання AI-технологій у пивоварінні; сучасні технологічні рішення у пивоварінні, дистиляції та виробництві інших напоїв; маркетингові інструменти для продажу продукції та ін.

Роман Мукоїд у ході дискусійної панелі розповів про впровадження результатів наукових досліджень у виробництво, зокрема про додаткові можливості у пивоварінні (виробництво безалкогольного пива, слабоалкогольних напоїв, вітамінізованого пива, безглютенового пива, міцного пива, а також дистилятів на пивоварні).

Участь наших викладачів у форумі дозволила отримати актуальну інформацію про новітні технології у представленій галузі, налагодити зв’язки з провідними фахівцями та виробниками, а також послугує удосконаленню освітніх і наукових підходів у підготовці здобувачів за відповідними напрямами.

Форум є важливою платформою для обміну досвідом і знаннями, що сприятиме подальшому розвитку інноваційних технологій у програмі та розширенню співпраці між університетом і стейкхолдерами.

Практична складова форуму передбачала участь у бізнес-турі крафтовими виробництвами – пивоварнею Vavilon Craft Brewery та заводом «Театр Пива «Правда», де всі учасники форуму змогли ознайомитися не лише з особливостями технологій, а й продегустувати  крафтову продукцію.

Published on: 30-09-2024
Read also:
Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

13 лютого у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбулося урочисте вручення премій Президента України для молодих вчених 2019 року. Надзвичайно приємно, що серед лауреатів премії – молоді науковці нашого університету – доцент кафедри технології м’яса і м’ясних виробів, кандидат технічних наук Олег Галенко та провідний інженер,...

READ YOURSELF

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року 14 february 2020

Наша стратегія – розширення співпраці з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

Триває розширення співпраці нашого університету з інститутами НАН України та галузевими академіями наук щодо виконання спільних наукових досліджень згідно зі стратегічним планом розвитку НУХТ на 2021-2025 роки. У вересні 2023 року за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директора Інституту садівництва НААН Ігора Гриника підготовлено та підписа...

READ YOURSELF

Наша стратегія – розширення співпраці з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 21 september 2023

Великодня ініціатива студентської ради університету

Студентська рада університету разом із головою благодійного сектору студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Іриною Сич уже вдруге відвідала Обласний клінічний госпіталь ветеранів війни та лікарню в місті Черкаси. Першого разу наша студентська рада відкрила великий збір на гуманітарну допо...

READ YOURSELF

Великодня ініціатива студентської ради університету 09 may 2024