Н У Х Т

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

22 жовтня 2019

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі».

На першому занятті слухачі програми ознайомились із інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування.

За аюрведичною наукою раціон і режим харчування людини повинні відповідати її конституції (співвідношення дош), що закладається до народження та визначає характер поведінки, темперамент, природні схильності та вподобання.

Разом із доцентом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталією Ющенко слухачі пройшли тест і визначили індивідуальну конституцію, дізналися про фактори впливу на збалансованість енергетичної системи організму, серед яких – сезон року та погодні умови, стреси, надто напружений робочий день чи надмірні фізичні навантаження. Якщо вчасно не вжити відповідних заходів, дисбаланс поглиблюється і може спричинити виникнення захворювань, тощо.

Також, слухачі ознайомились із основними рекомендаціями аюрведичної науки щодо раціону харчування для людей із різними конституціями та його корегування для компенсації дисбалансу.

Під час лабораторного заняття слухачі навчилися самостійно готувати чаї-масали для різних конституцій на основі молока та води, із додаванням натуральних підсолоджувачів і суміші прянощів (що власне і мають назву «масала»), а також виробляти смачні та корисні аюрведичні солодощі на основі сухофруктів, меду та горіхів.

Знайомство з Аюрведою викликало у слухачів бажання розширювати та поглиблювати ці знання, що знайдуть своє застосування у подальшій професійній діяльності та стануть частиною життя.

 

Опублікований: 22-10-2019
Читайте також:
Заняття з української мови проходять творчо, креативно та ефективно!

Резюме – важливий засіб самореклами на ринку праці. Цей документ повинен мати професійний вигляд і водночас бути надзвичайно апдейтним, креативним, адже є візитівкою охочого одержати вакантну посаду. Саме резюме формує в роботодавця перше враження про потенційного працівника. Заняття з української мови (за професійним спрямуванням) зі здобувачами ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття з української мови проходять творчо, креативно та ефективно! 24 вересня 2021

Технічний день автоматизації

Відбулася неформальна просвітницька конференція «Технічний день автоматизації» ТДА20-1, під назвою «Робо-сфера». Цей захід регулярно проводиться на базі нашого університету, цього разу кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління організовувала його в онлайн-форматі разом із партнерами з компанії «ABB». На конференції виступ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технічний день автоматизації 04 січня 2021

Тренінг «Працевлаштування в HR-cфері» від управлінця персоналом

8 листопада 2022 року здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) взяли активну участь у онлайн-тренінгу з питань працевлаштування з фахівчинею з управління персоналом компанії IBox Інною Смаголь. Гостя розповіла про свій досвід з працевлаштування та розвитку кар’єри в компанії IBox: від оператора колцентр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренінг «Працевлаштування в HR-cфері» від управлінця персоналом 09 листопада 2022

Із чужинних бруків – на київські вулиці

У нинішніх воєнних реаліях не так просто зібратися з силами, відволіктися від тривожних новин та зайнятися звичними справами. Подумки ми всі – на передовій, разом із захисниками України, з волонтерами, з простими людьми, які змушені виїжджати з рідних місць… Нині, за статистикою, вісім мільйонів наших краян стали переселенцями. Як свого часу відбу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із чужинних бруків – на київські вулиці 25 травня 2022