Н У Х Т

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

22 жовтня 2019

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі».

На першому занятті слухачі програми ознайомились із інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування.

За аюрведичною наукою раціон і режим харчування людини повинні відповідати її конституції (співвідношення дош), що закладається до народження та визначає характер поведінки, темперамент, природні схильності та вподобання.

Разом із доцентом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталією Ющенко слухачі пройшли тест і визначили індивідуальну конституцію, дізналися про фактори впливу на збалансованість енергетичної системи організму, серед яких – сезон року та погодні умови, стреси, надто напружений робочий день чи надмірні фізичні навантаження. Якщо вчасно не вжити відповідних заходів, дисбаланс поглиблюється і може спричинити виникнення захворювань, тощо.

Також, слухачі ознайомились із основними рекомендаціями аюрведичної науки щодо раціону харчування для людей із різними конституціями та його корегування для компенсації дисбалансу.

Під час лабораторного заняття слухачі навчилися самостійно готувати чаї-масали для різних конституцій на основі молока та води, із додаванням натуральних підсолоджувачів і суміші прянощів (що власне і мають назву «масала»), а також виробляти смачні та корисні аюрведичні солодощі на основі сухофруктів, меду та горіхів.

Знайомство з Аюрведою викликало у слухачів бажання розширювати та поглиблювати ці знання, що знайдуть своє застосування у подальшій професійній діяльності та стануть частиною життя.

 

Опублікований: 22-10-2019
Читайте також:
Збірна команда співробітників університету – бронзовий призер Київської футзальної ліги

Протягом шести місяців збірна команда співробітників університету з футзалу брала участь у Чемпіонаті Київської футзальної ліги сезону 2018-2019 рр. Фінальна гра відбулася у рідних стінах спорткомплексу НУХТ, де команда продемонструвала чудову гру та виборола третє місце. Склад команди: старший викладач кафедри фізичного виховання Олександр Розпу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збірна команда співробітників університету – бронзовий призер Київської футзальної ліги 18 березня 2019

Майбутні фахівці сфери гостинності знайомляться з діяльністю вітчизняної готельної мережі Ribas Hotels Group

Під час чергового лекторію відбулося знайомство здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» із особливостями роботи вітчизняної готельної мережі Ribas Hotels Group. На запрошення завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран до освітнього онлайн-простору завітала керівниця сектору рекрутингу Ribas Hotels Group Ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці сфери гостинності знайомляться з діяльністю вітчизняної готельної мережі Ribas Hotels Group 04 жовтня 2024

Освітній проект #Farmak_Lab – 2019: безцінний досвід!

Новорічні свята ще не розпочалися, а студенти НУХТ уже отримали свої подарунки від Святого Миколая, який напередодні завітав до АТ «Фармак». Забувши про всі прикмети, в п’ятницю 13-го грудня вони стояли перед дверима АТ «Фармак» і думали, що ж цього року для них готує #Farmak_Lab. І це був подарунок безцінного досвіду. Найцінніші подарунки – не зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній проект #Farmak_Lab – 2019: безцінний досвід! 16 грудня 2019

Бренд роботодавця – практичними порадами ділиться керівниця Корпоративного університету Корпорації «Артеріум»

Ми продовжуємо освітню співпрацю з Корапорацією «Артеріум», і сьогодні всі бажаючі мали можливість відвідати гостьову онлайн-лекцію «Бренд роботодавця» керівниці Корпоративного університету Корпорації «Артеріум» Анни Єгорової. Фахівчиня дала відповіді питання, що таке бренд роботодавця і навіщо він компанії (неймовірно, як багато ми не знали про р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бренд роботодавця – практичними порадами ділиться керівниця Корпоративного університету Корпорації «Артеріум» 23 листопада 2023