Н У Х Т

Здобувачі та викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучаються до лекцій зарубіжних фахівців

03 листопада 2023

Здобувачі та викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучаються до лекцій зарубіжних фахівців

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Технології харчування» та освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» продовжують активно долучатися до міжнародних і вітчизняних освітніх онлайн-заходів.

Нещодавно вони стали слухачами онлайн-лекції «Поглиблене контрольоване навчання: глибинні нейронні мережі», яку прочитав доцент Інституту Джейкобса Техніона-Корнелла та факультету комп'ютерних наук Корнельського університету (США), доктор філософії Володимир Кулешов і англомовного семінару-воркшопу «Управління персоналом і талантами в індустрії гостинності та туризмі, спікером якого був бізнес-коуч, стратегічний консультант, експерт індустрії гостинності Adrian Barsby (Manchester Metropolitan University).

Сфера наукових інтересів Володимира Кулешова – машинне навчання та його застосування в наукових відкриттях, здоров’ї та сталому розвитку. Його роботи були представлені в журналах Nature Biotechnology, Nature Medicine, Nature Communications і Scientific American, і він отримав стипендію аспіранта NSERC і аспіранта Стенфордського університету.

Він є співзасновником і головним технологом Afresh, стартапу, який зосереджується на автоматизації ланцюга постачання продуктів харчування за допомогою штучного інтелекту з метою зменшення харчових відходів.

Багато з найбільш вражаючих останніх проривів у машинному навчанні стали можливими завдяки розробці глибоких нейронних мереж. Лектор описав цей тип алгоритмів, зокрема дослідивши згорткові нейронні мережі.

Adrian Barsby брав активну участь у роботі Торгово-промислової палати, Інституту директорів і регіонального економічного розвитку. Він обіймав посаду голови Бізнес-контакту Флінтширу та Рексгему і був головою Альянсу туризму Уельсу. Наразі він є торговим директором Туризму Північного Уельсу, членом комітету Асоціації туризму Флінтширу та громадським радником. Adrian заснував компанію Barsby Associates Ltd, яка спеціалізується на наданні бізнес-підтримки для сфери туризму та гостинності. Компанія вже надала менторську допомогу понад 300 підприємствам по всій Великій Британії. Вона виграла контракти з WRAP і проектом RDP. З 2017 року він є бізнес-коучем та ментором в рамках програми «Бізнес Уельс».

У ході воркшопу обговорили питання відбору, стратегії збереження та розвитку персоналу у поєднанні з оглядом практичних кейсів досвіду спікера як працівника, так і роботодавця, що надало цінні інсайти та практичні поради слухачам. Лектор наголосив на важливості правильного підбору персоналу, розвитку та мотивації співробітників, створення позитивної і здорової робочої культури, яка приваблює талановитих спеціалістів, зауваживши, що популярним робочим інструментом, який при цьому використовується, є тести на особистість з подальшим використанням їх результатів, що дозволяє розробляти план дій із урахуванням індивідуальних особливостей працівників.

За участь у заходах, всі учасники отримали відповідні сертифікатами.

Здобувачі освіти й викладачі вдячні організаторам і лекторам за цікавий і корисний матеріал, який зможуть використовувати у навчанні й професійній діяльності.

Опублікований: 03-11-2023
Читайте також:
Профорієнтаційні зустрічі викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування

Днями відбулося тісне спілкування викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Лади Коваленко зі студентами спеціальності «Туризм» економіко-правового технікуму при МАУП. На зустрічі обговорювали перспективи подальшого навчання за спеціальністю «Туризм», і, звичайно ж, знайомилися з НУХТ – саме тим закладом, де готують фахівців сфери ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційні зустрічі викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування 11 жовтня 2021

День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом на кафедрі гуманітарних дисциплін

8 і 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні віддаємо шану всім тим, хто в жорстокій кровопролитній битві захищав рідну українську землю від ворогів. День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні має бути нагадуванням про страшну катастрофу т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом на кафедрі гуманітарних дисциплін 12 травня 2020

Сучасні проблеми та перспективи промислової біоенергетики у розрізі тематик магістерських проєктів

Навчальний семестр добігає кінця, і настав час підводити підсумки одержаних здобувачами під час опанування нових дисциплін знань. Зокрема, магістранти освітньо-професійної програми «Промислова біотехнологія» у рамках дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» у форматі круглого столу демонстрували результати вирішення біоенергетичних та екологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні проблеми та перспективи промислової біоенергетики у розрізі тематик магістерських проєктів 14 грудня 2020

Магістри-рекламісти популяризують НУХТ

Магістри спеціальності «Журналістика» освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» успішно захистили кваліфікаційні роботи. Цьогоріч вони зосередили свою увагу на розробленні рекламної стратегії популяризації здорового харчування та комунікаційної стратегії щодо безпечності складу харчових продуктів, відтворивши таким чином унікальність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-рекламісти популяризують НУХТ 26 лютого 2024