Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Технології харчування» та освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» продовжують активно долучатися до міжнародних і вітчизняних освітніх онлайн-заходів.
Нещодавно вони стали слухачами онлайн-лекції «Поглиблене контрольоване навчання: глибинні нейронні мережі», яку прочитав доцент Інституту Джейкобса Техніона-Корнелла та факультету комп'ютерних наук Корнельського університету (США), доктор філософії Володимир Кулешов і англомовного семінару-воркшопу «Управління персоналом і талантами в індустрії гостинності та туризмі, спікером якого був бізнес-коуч, стратегічний консультант, експерт індустрії гостинності Adrian Barsby (Manchester Metropolitan University).
Сфера наукових інтересів Володимира Кулешова – машинне навчання та його застосування в наукових відкриттях, здоров’ї та сталому розвитку. Його роботи були представлені в журналах Nature Biotechnology, Nature Medicine, Nature Communications і Scientific American, і він отримав стипендію аспіранта NSERC і аспіранта Стенфордського університету.
Він є співзасновником і головним технологом Afresh, стартапу, який зосереджується на автоматизації ланцюга постачання продуктів харчування за допомогою штучного інтелекту з метою зменшення харчових відходів.
Багато з найбільш вражаючих останніх проривів у машинному навчанні стали можливими завдяки розробці глибоких нейронних мереж. Лектор описав цей тип алгоритмів, зокрема дослідивши згорткові нейронні мережі.
Adrian Barsby брав активну участь у роботі Торгово-промислової палати, Інституту директорів і регіонального економічного розвитку. Він обіймав посаду голови Бізнес-контакту Флінтширу та Рексгему і був головою Альянсу туризму Уельсу. Наразі він є торговим директором Туризму Північного Уельсу, членом комітету Асоціації туризму Флінтширу та громадським радником. Adrian заснував компанію Barsby Associates Ltd, яка спеціалізується на наданні бізнес-підтримки для сфери туризму та гостинності. Компанія вже надала менторську допомогу понад 300 підприємствам по всій Великій Британії. Вона виграла контракти з WRAP і проектом RDP. З 2017 року він є бізнес-коучем та ментором в рамках програми «Бізнес Уельс».
У ході воркшопу обговорили питання відбору, стратегії збереження та розвитку персоналу у поєднанні з оглядом практичних кейсів досвіду спікера як працівника, так і роботодавця, що надало цінні інсайти та практичні поради слухачам. Лектор наголосив на важливості правильного підбору персоналу, розвитку та мотивації співробітників, створення позитивної і здорової робочої культури, яка приваблює талановитих спеціалістів, зауваживши, що популярним робочим інструментом, який при цьому використовується, є тести на особистість з подальшим використанням їх результатів, що дозволяє розробляти план дій із урахуванням індивідуальних особливостей працівників.
За участь у заходах, всі учасники отримали відповідні сертифікатами.
Здобувачі освіти й викладачі вдячні організаторам і лекторам за цікавий і корисний матеріал, який зможуть використовувати у навчанні й професійній діяльності.