Н У Х Т

Відбулася V Міжнародна конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясної та молочної галузі»

19 september 2024

Відбулася V Міжнародна конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясної та молочної галузі»

18 вересня наукова програма спеціалізованих виставок «Індпродмаш» і «Упаковка» продовжилася V Міжнародною спеціалізованою науково-практичною конференцією «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясної та молочної галузі», організованою нашим університетом спільно з Інститутом продовольчих ресурсів HAAH України та виставковою компанією «АККО Інтернешнл».

У роботі конференції взяли участь здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», науковці, роботодавці та представники академічної спільноти з профільних закладів вищої освіти Одеси, Харкова, Полтави, Сум, Львова. 

Модераторами конференції, яка працювала у змішаному форматі, були заступники голови оргкомітету, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів НУХТ Василь Пасічний і завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ Галина Поліщук.

Учасники конференції обговорили інноваційні розробки у сфері перероблення продукції тваринництва та окреслили тенденції розвитку кола наукових задач, пов'язаних із пріоритетним розвитком харчової промисловості України.

Докторка технічних наук, голова ТК-140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки»», заступниця директора з наукової роботи «Інститут продовольчих ресурсів» НААН України Ірина Романчук ознайомила присутніх з вимогами до молока-сировина та комплексною оцінкою його природного складу.

Сувра Чакраборті, директор AMC Overseas FZE, промоутер української продукції в країнах Близького Сходу та Африки, міжнародний консультант Продовольчої та сільськогосподарської організації (ООН) присвятив доповідь сучасному стану міжнародної торгівлі та перспективам експорту української продукції в країни Близького Сходу та Африки.

Відповідно до програми конференції, також були представлені доповіді гаранток освітніх програм, що реалізуються в НУХТ, професорки Галини Поліщук і доцентки Оксани Топчій, які розкрили питання щодо сучасних трендів у системі вищої освіти України та освітнього простору міждисциплінарних освітньо-наукових програм у контексті розвитку галузевої науки.

Здобувачка ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (НУХТ) Олена Тунік висвітлила результати досліджень, присвячених вивченню кріопротекторних властивостей функціональних сумішей у складі варених ковбасних виробів.

Кандидатка технічних наук, доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Уляна Бандура ознайомила слухачів із перспективними напрямками використання вторинних молочних ресурсів у виробництві нових харчових продуктів.

Про альтернативні джерела харчових волокон та їх використання у технології виробництва мʼясних та молочних продуктів йшлося у доповіді директора ТОВ «ПРО-ФАЙБЕР» Миколи Воронцова.

Із актуальними технологіями та інноваціями у м'ясо- та молокопереробній галузі ознайомив учасників конференції , здобувач ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології» Сумського національного аграрного університету Андрій Філоню.

Завершила роботу конференції доповіддю на тему «Удосконалення напівфабрикатів у тістовій оболонці» докторка філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології» (НУХТ) Євгенія Шубіна.

Участь у конференції надала здобувачам освіти нові знання про сучасні технічні і технологічні рішення у сфері перероблення продукції тваринництва, що сприятиме їх професійному розвитку, стане у пригоді під час вивчення професійно спрямованих дисциплін і виконання курсових робіт, проєктів і кваліфікаційних робіт.

Організатори конференції висловлюють щиру вдячність усім доповідачам та учасникам, які долучились до роботи та обговорення актуальних питань сучасного стану і перспектив подальшого розвитку галузі.

З коротким змістом доповідей можна буде ознайомитися у збірнику тез конференції, який незабаром буде оприлюднений на сайті університету.

Тримаємо й надалі науковий фронт і спільно працюємо на благо України!

Published on: 19-09-2024
Read also:
NUFT and DGNB Join Forces: Sustainable Engineering Partnership

We are pleased to announce that the National University of Food Technology (NUFT) has recently entered into an important memorandum of cooperation with DGNB (German Sustainable Building Council), a well-known organization in the industry. This partnership has been made possible thanks to the support and involvement of the Department of Thermal Powe...

READ YOURSELF

NUFT and DGNB Join Forces: Sustainable Engineering Partnership 07 june 2023

Перемоги магістрантів на науковому фронті

Завершився  Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт на кращу роботу серед студентів, магістрантів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з галузі знань «Прикладна механіка. Мехатронiка», що проводився відповідно до наказу МОН №1179 від 5 листопада 2021 року. На жаль, цього року переможців вимушено визначали за результатами ...

READ YOURSELF

Перемоги магістрантів на науковому фронті 27 june 2022

Здобувачі освіти НУХТ донатять на ЗСУ й перемагають

Першокурсниця Навчально-наукового інституту харчових технологій Владлена Пахомова перемогла у конкурсі від Приват-Банку з призовим фондом понад 20 000 грн. Конкурс проводився серед всіх студентів України. Серед традиційних умов конкурсу (зареєструватися, відмітити у соцмережах тощо) важливим завданням було написати, на що витратив свою першу стипе...

READ YOURSELF

Здобувачі освіти НУХТ донатять на ЗСУ й перемагають 28 june 2023

Сильне студентство – сильна країна!

Члени студентського самоврядування університету днями взяли участь у двох подіях, що стали важливими кроками у прагненні молоді до змін і розвитку країни. Перша подія – зустріч із Президентом України, де обговорювали стан і реформи освіти та економічний розвиток України. Президент наголосив на важливості доступної та якісної освіти для кожного гр...

READ YOURSELF

Сильне студентство – сильна країна! 22 november 2024