Н У Х Т

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

23 лютого 2017

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

На кафедрі хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Це нова спеціальність у нашому університеті, тому велика увага приділяється її першим випускникам, які власними здобутками та наполегливою працею довели право на існування даної спеціальності в Національному університеті харчових технологій. І першою це засвідчила екзаменаційна комісія на чолі з фахівцем спорідненої спеціалізації Київського національного університету імені Т. Шевченка, доцентом кафедри аналітичної хімії хімічного факультету Ліонель Зінько. Члени комісії: завідувач кафедри хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії НУХТ Георгій Сокольський, професор кафедри Олег Мірошников, доцент кафедри Олена Подобій були приємно вражені високим рівнем виконаних робіт, прагненням до досконалості та якості у проведених дослідженнях.

Тематика дипломних робіт була вельми широкою, що відображає специфіку спеціальності: від створення харчових добавок для кисломолочних напоїв і хлібопекарських виробів до технологій косметичних кремів і шампунів із інноваційними інгредієнтами. Враховуючи фізико-хімічний науковий напрямок кафедри, важливі результати отримані щодо вивчення стабілізаторів харчових і косметичних емульсій на основі твердих наночастинок (науковий керівник – Георгій Сокольський).

Захисти розпочалися виступом Наталії Дацької (Носач) (науковий керівник – Олена Подобій) – лауреата Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з хімічної технології. Нею був заданий дуже високий рівень, що не знижувався надалі. Колектив кафедри щиро вдячний керівникам дипломних робіт і всім небайдужим, хто допомагав магістрам. На окрему подяку  за великий внесок і безкорисну допомогу магістрам заслуговує завідувач кафедри аналітичної хімії, професор Єлизавета Костенко.

Кафедра щиро вітає своїх перших випускників із успішним захистом дипломних робіт і бажає їм міцного здоров’я, наснаги та успіхів у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 23-02-2017
Читайте також:
Спеціалізована школа №44 міста Києва – на гостинах на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

На факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка разом зі своїми вчителями і директоркою Наталією Бриковець завітали учні 9-го та 11-го класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №44 міста Києва. Згуртована профорієнтаційна команда факультету розробила для гостей спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалізована школа №44 міста Києва – на гостинах на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 14 жовтня 2024

Гостьова лекція від Lead Software Engineer компанії Ciklum

6 жовтня 2025 р. випускник кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Дмитро Драгомерецький прочитав чергову гостьову лекцію для здобувачів магістратури та бакалаврату. Доповідь була присвячена потоковому обробленню даних. Дмитро має понад 15 років досвіду роботи за фахом у ІТ. Нині він є провідним інженером із розроблення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від Lead Software Engineer компанії Ciklum 14 жовтня 2025

Свято дипломованих фахівців відбулося у Волинському коледжі нашого університету

Відбулося урочисте вручення дипломів випускникам Волинського коледжу нашого університету – «молодшим спеціалістам» і «кваліфікованим робітникам». Омріяні дипломи отримали 89 «молодших спеціалістів» спеціальностей «Готельне обслуговування», «Туристичне обслуговування», «Виробництво харчової продукції». Тринадцять випускників одержали дипломи з відз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято дипломованих фахівців відбулося у Волинському коледжі нашого університету 06 лютого 2017

Відкрита лекція для магістрантів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

23 жовтня 2023 року відбулася відкрита лекція професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик на тему «Основні підходи щодо використання харчових добавок у різних галузях харчової промисловості країн ЄС». Одне із питань теми стосувалося харчових добавок, які поліпшують колір харчових продуктів. Вивчення цієї теми ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція для магістрантів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 26 жовтня 2023