На кафедрі хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Це нова спеціальність у нашому університеті, тому велика увага приділяється її першим випускникам, які власними здобутками та наполегливою працею довели право на існування даної спеціальності в Національному університеті харчових технологій. І першою це засвідчила екзаменаційна комісія на чолі з фахівцем спорідненої спеціалізації Київського національного університету імені Т. Шевченка, доцентом кафедри аналітичної хімії хімічного факультету Ліонель Зінько. Члени комісії: завідувач кафедри хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії НУХТ Георгій Сокольський, професор кафедри Олег Мірошников, доцент кафедри Олена Подобій були приємно вражені високим рівнем виконаних робіт, прагненням до досконалості та якості у проведених дослідженнях.
Тематика дипломних робіт була вельми широкою, що відображає специфіку спеціальності: від створення харчових добавок для кисломолочних напоїв і хлібопекарських виробів до технологій косметичних кремів і шампунів із інноваційними інгредієнтами. Враховуючи фізико-хімічний науковий напрямок кафедри, важливі результати отримані щодо вивчення стабілізаторів харчових і косметичних емульсій на основі твердих наночастинок (науковий керівник – Георгій Сокольський).
Захисти розпочалися виступом Наталії Дацької (Носач) (науковий керівник – Олена Подобій) – лауреата Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з хімічної технології. Нею був заданий дуже високий рівень, що не знижувався надалі. Колектив кафедри щиро вдячний керівникам дипломних робіт і всім небайдужим, хто допомагав магістрам. На окрему подяку за великий внесок і безкорисну допомогу магістрам заслуговує завідувач кафедри аналітичної хімії, професор Єлизавета Костенко.
Кафедра щиро вітає своїх перших випускників із успішним захистом дипломних робіт і бажає їм міцного здоров’я, наснаги та успіхів у майбутній професійній діяльності.