Н У Х Т

How to turn a human into a fly?

22 березня 2024

How to turn a human into a fly?

Наші здобувачі освіти продовжують широко користуватися можливостями неформальної освіти.

Днями магістранти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» разом із лекторкою дисципліни «Методи молекулярної біотехнології» Оксаною Скроцькою доєдналися до онлайн-лекції «How to turn a human into a fly» (Як перетворити людину на муху), яку прочитала наукова співробітниця Медичного коледжу Бейлора та Університету Райса (США) Ольга Дудченко.

Спікерка спеціалізується на дослідженні геномів людини та тварин. Вона запровадила методики картування геному (3D-DNA), візуалізацію форм і розміщення хромосом та є співзасновницею проєкту DNA ZOO, що сприяє збору геномів тварин на Землі.

Здобувачі освіти здійснили захоплюючу подорож у світ генетичної інформації людської клітини, її геному, щільно упакованого у 23 пари хромосом. Одним із ключових моментів лекції стала розповідь про методи визначення взаємодій хромосом всередині ядра клітини (contact map), що дозволяє вивчати просторову організацію геному, структурні особливості хромосом, що можуть бути важливими для регуляції експресії генів та інших біологічних процесів.

Крім нових знань, магістранти мали чудовий шанс поліпшити свої мовні навички, оскільки лекція читалася англійською мовою. Виступ Ольги Дудченко був настільки пізнавальним і захоплюючим, що викликав активне обговорення серед здобувачів. Вони надихнулися на подальше вивчення фундаментальних аспектів структури та функціонування генетичної інформації.

Опублікований: 22-03-2024
Читайте також:
Магістри кафедри експертизи харчових продуктів довели, що готові до вирішення надскладних завдань

На кафедрі експертизи харчових продуктів завершились захисти магістерських робіт за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», спеціалізацією «Якість, стандартизація та сертифікація». На розгляд екзаменаційної комісії, яку очолювала завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри кафедри експертизи харчових продуктів довели, що готові до вирішення надскладних завдань 26 лютого 2018

Як відкрити світу гастрономічну Україну дізнавалися першокурсники спеціальності «Туризм»

Як відкрити світу гастрономічну Україну та познайомити людство з традиціями гостинності й культури приготування національних страв ? Про це здобувачі освіти першого курсу спеціальності «Туризм» разом із викладачкою дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України», доценткою Тетяною Мірзодаєвою слухали та дискутували на Першій вс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відкрити світу гастрономічну Україну дізнавалися першокурсники спеціальності «Туризм» 15 грудня 2020

Професіонали в обслуговуванні

На базі Луцького кооперативного коледжу ЛТЕУ відбувся І Всеукраїнський конкурс фахової майстерності «Рест-Профі». Конкурс був організований у онлайн-режимі з використанням платформи Zoom. Конкурси фахової майстерності, як одна із форм професійно орієнтованих змагань – ефективна форма демонстрації набутих фахових знань, умінь, навичок, компетентнос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професіонали в обслуговуванні 05 січня 2021

Основи кримінального права України для здобувачів-першокурсників на лекційному занятті викладачки кафедри економіки і права

Уже у звичному форматі відеоконференції відбулося відкрите лекційне заняття «Основи кримінального права України» старшої викладачки кафедри економіки і права Оксани Крамаренко з навчальної дисципліни «Право (Правознавство)» для здобувачів вищої освіти першого курсу спеціальності 242 «Туризм». На лекцію завітали всі викладачі кафедри економіки і пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основи кримінального права України для здобувачів-першокурсників на лекційному занятті викладачки кафедри економіки і права 18 листопада 2020