У Києві вже вшістнадцяте відбулася щорічна церемонія нагородження переможців рейтингу народних вподобань «Фаворит Успіху». Переможці рейтингу визначаються за підсумками національного дослідження громадських переваг і визнаються найкращим вибором у своїх категоріях серед асортименту подібних пропозицій. Рейтинги гравців ринку складаються просто і прозоро – завдяки анкетуванню галузевих фахівців професійного журі (в якому все експерти представлені організаторами поіменно), паралельно з Інтернет-голосуванням небайдужих споживачів.
До комісії експертів-професіоналів входять фахівці за галузевими напрямками діяльності, у відповідних категоріях конкурсу. Це – професійні діючі фахівці різного профілю, що оцінюють конкурсантів у сфері своєї компетенції. Своїм професіоналізмом і добрим ім’ям експерти гарантують якісне і неангажоване оцінювання конкурсантів. Відповідно до оригінальної методики дослідження, фахівці, що представляють учасників рейтингу, не можуть обирати власні торгові марки і не дають оцінку в категоріях, у яких представлені марки їх компанії.
Традиційно й цього разу організатори конкурсу не обійшлися без авторитетної думки фахівців НУХТ – до складу комісії знову увійшли провідний науковий співробітник Науково-дослідної частини університету Галина Дмитровська, що виступила експертом у 86 номінаціях конкурсу категорії «Продукти харчування» і доктор технічних наук, професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Віталій Прибильський, який дав оцінку в 24 номінаціях категорій «Продукти харчування» і «Напої». Також цього року до складу експертів увійшла викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства НУХТ Ольга Дулька, що проголосувала у 11 номінаціях категорії «Напої».
У даний момент триває визначення найкращих торгових марок вже поточного, 2019 року, і наші науковці – також у числі експертів.