Н У Х Т

Біотехнологи НУХТ – фахівці зі здорового харчування!

27 липня 2023

Біотехнологи НУХТ – фахівці зі здорового харчування!

Сучасні харчові технології неможливо уявити без використання досягнень біотехнології. Завдяки біотехнологічним методам одержують нові харчові продукти з покращеними характеристиками, такими як підвищена харчова цінність, довший термін зберігання, а також зменшення використання хімічних добавок і консервантів.

Біотехнологія також дозволяє виробляти харчові інгредієнти шляхом генної модифікації рослин і мікроорганізмів, що відкриває нові можливості для створення інноваційних продуктів. Крім того, за допомогою біотехнології можна виробляти альтернативні джерела білка, такі як рослинні білкові продукти або штучне м’ясо, що сприяє розвитку сталого споживання та зменшенню екологічного впливу харчової промисловості. Загалом, біотехнологія відкриває нові горизонти для інновацій та розвитку харчової промисловості, сприяючи створенню більш безпечних, ефективних і корисних продуктів для споживачів.

Випускники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», які опанували у Національному університеті харчових технологій освітньо-професійну програму «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», повністю підготовлені до вирішення найвідповідальніших завдань для поліпшення якості харчування людства:

- Розроблення нових методів і рецептур для поліпшення якості та безпечності харчових продуктів шляхом використання біотехнологічних процесів.
- Впровадження біотехнології для виробництва функціональних харчових продуктів, що мають позитивний вплив на здоров'я та добробут споживачів.
- Розроблення нових методів консервації та зберігання харчових продуктів, що дозволяють зберігати їхні корисні властивості та довгий термін придатності без використання хімічних консервантів.
- Одержання нових видів рослин і мікроорганізмів для використання у харчовій промисловості, зокрема для створення нових сортів культурних рослин із покращеними характеристиками та штамів мікроорганізмів із потрібними якостями.
- Розроблення та впровадження елементів системи НАССР у харчове виробництво.
- Дослідження можливостей використання біотехнології для зменшення екологічного впливу харчової промисловості та розвитку сталого виробництва.
- Вдосконалення методів діагностики та контролю якості харчових продуктів за допомогою сучасних тест-систем і новітніх методів контролю.

Запрошуємо приєднатися до дружної родини біотехнологів у Національному університеті харчових технологій та отримати сучасну і таку потрібну в Україні та за її межами спеціальність!

Опублікований: 27-07-2023
Читайте також:
Професіоналізм і високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко провела відкрите лекційне заняття для здобувачів 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології», які навчаються за скороченою програмою. Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до нього мали змогу приєдналися тако...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професіоналізм і високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 вересня 2020

Магістри-міжнародники захищають кваліфікаційні роботи

На кафедрі міжнародних економічних відносин Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт. Екзаменаційну комісію очолила докторка економічних наук, професорка, завідувачка сектору міжнародних фінансових досліджень ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» Олена Борзенко. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-міжнародники захищають кваліфікаційні роботи 12 лютого 2021

Свято знань в Івано-Франківському  коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету

Сьогодні в Івано-Франківському  коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету по-справжньому величний день – свято знань, яке зібрало молоде покоління здобувачів освіти коледжу. Серед багатьох традицій, що склалися в навчальному закладі, одна з найповажніших – щороку, у вересні, сотні першокурсників посвячуються у численну сім’ю учнів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято знань в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету 20 вересня 2021

Про особливості використання онлайн-ресурсів бібліотеки НУХТ дізналися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

В умовах карантинних обмежень важливою для магістрантів є можливість дистанційного навчання і підготовки до виконання магістерської роботи. Зокрема, проведення інформаційного пошуку за темою наукових досліджень. Науково-технічна бібліотека НУХТ має значну кількість ресурсів, працювати з якими можна через Інтернет. Про особливості їх використання м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості використання онлайн-ресурсів бібліотеки НУХТ дізналися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 жовтня 2020