Н У Х Т

Соціальна інклюзія як чинник сталого розвитку: викладачі долучилися до міжнародного семінару

31 жовтня 2025

Соціальна інклюзія як чинник сталого розвитку: викладачі долучилися до міжнародного семінару

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко долучилися до міжнародного семінару «Соціальна інклюзія», який провели почесний професор Берлінської вищої школи економіки та права, доктор Гансйорґ Герр і лекторка з економіки в Європейській академії праці та Франкфуртському університеті імені Ґьоте, докторка Зейнеп Неттековен.

Учасники заходу обговорювали ключові аспекти формування згуртованого та справедливого суспільства, роль профспілок у забезпеченні соціальної рівності та переваги колективних переговорів на галузевому рівні. Особливу увагу було приділено системі формування заробітної плати в Німеччині, запровадженню мінімальної заробітної плати та викликам, що супроводжують ці процеси.

Досвід Німеччини був представлений як приклад ефективної співучасті та соціального партнерства, що сприяє гармонійному розвитку суспільства. Семінар став майданчиком для змістовної дискусії щодо шляхів посилення соціальної справедливості, рівності можливостей і підвищення якості трудових відносин.

Участь у семінарі дозволила викладачам кафедри розширити уявлення про сучасні підходи до соціально-економічної політики та отримати цінні ідеї для подальшої інтеграції принципів соціальної інклюзії в освітній процес.

Викладачі щиро вдячні лекторам за глибокий аналіз сучасних соціально-економічних процесів, натхненний обмін досвідом і практичні кейси щодо зміцнення соціальної згуртованості та партнерства в суспільстві.

Опублікований: 31-10-2025
Читайте також:
Зміни законодавства України щодо безпечності харчових продуктів обговорили викладачі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся перший в цьому календарному році методичний семінар, який був презентований професоркою кафедри, академіком УАН Оксаною Шульгою. Підготовка фахівців за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за освітніми ступенями «Бакалавр» і «Магістр» вимагає від ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни законодавства України щодо безпечності харчових продуктів обговорили викладачі кафедри експертизи харчових продуктів 12 січня 2023

Розкриття мікробіологічної магії процесу виноробства

Виноробство – не лише чудове мистецтво створення вин, але й складний біотехнологічний процес, який поєднує у собі традиції та сучасні досягнення науки. Як основна сировина, виноград, перш ніж стати ароматним і смачним напоєм проходить ряд технологічних перетворень, що надають винним напоям різноманітних смакових профілів і вікових категорій. Абсол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розкриття мікробіологічної магії процесу виноробства 17 листопада 2023

Аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захистів дисертаційних досліджень

30 серпня 2023 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційних робіт здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії». До засідання долучились фахівці Інституту продовольчих ресурсів – завідувачка відділу технологій хліба та біотрансформації зернових продуктів, докторка технічних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захистів дисертаційних досліджень 31 серпня 2023

На допомогу гарантам: завершилися тренінги з підготовки до акредитацій освітніх програм

Наприкінці навчального року в університеті відбулася низка тренінгів із підготовки до акредитацій, організованих Центром моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету для гарантів освітніх програм. Протягом 27-28 червня гаранти, що готують свої освітньо-професійні та освітньо-наукові програми до акредитації у наступному навчал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На допомогу гарантам: завершилися тренінги з підготовки до акредитацій освітніх програм 01 липня 2022