Н У Х Т

Підсумкове засідання вченої ради університету у 2021 році

23 грудня 2021

Підсумкове засідання вченої ради університету у 2021 році

23 грудня 2021 року відбулося останнє у календарному році планове засідання вченої ради університету.

Розпочали традиційно, привітавши членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, після чого перейшли до розгляду питань порядку денного.

Про виконання Стратегічного плану розвитку університету у 2021 р. доповів перший проректор, Володимир Яровий. Доповідач зазначив, що на виконання рішення вченої ради від 24 грудня 2020 року структурними підрозділами у 2021 році в умовах карантинних обмежень була проведена значна, планомірна робота з реалізації заходів Стратегічного плану розвитку університету на 2021-2025 роки, що були направлені на удосконалення системи управління університетом, підвищення якості та ефективності освітньо-наукового та виховного процесів, розширення міжнародного співробітництва, розвиток матеріально-технічної бази, а також соціальний захист працівників університету та здобувачів вищої освіти. У той же час, із врахуванням сучасних тенденцій розвитку вищої освіти, пропозицій та рекомендацій за результатами проходження зовнішнього оцінювання якості освітніх програм Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, підвищення вимог до результатів наукових досліджень, потребують послідовного та системного виконання завдання Стратегічного плану розвитку університету. Перший проректор наголосив, що реалізація в повній мірі внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності, Кодексу академічної етики, Цільової комплексної програми наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності університету, Стратегії інтернаціоналізації університету на 2019-2024 роки, тісної співпраці зі стейкхолдерами для перегляду і покращення змісту освітніх програм, аналіз працевлаштування та кар’єрного зростання випускників університету повинні стати повсякденним завданням кожного структурного підрозділу.

Заслухавши та обговоривши доповідь, вчена рада ухвалила вважати завдання Стратегічного плану розвитку університету на 2021 рік в основному виконаними; спланувати до 27 січня 2022 року заходи щодо виконання завдань Стратегічного плану розвитку університету у 2022 році, звернувши особливу увагу на підготовку до акредитації освітніх програм; заслухати у грудні 2022 року на засіданні вченої ради університету питання про стан виконання Стратегічного плану розвитку університету у 2022 році.

Наступною слухали доповідь директора Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету Ігоря Житнецького щодо проведення локального моніторингу освітніх програм. Він зауважив, що відгуки зовнішніх експертів свідчать про зростання якості та унікальності освітніх програм університету. Свою позитивну роль у цьому відіграє постійний моніторинг, який дозволяє виявити як сильні, так і слабкі сторони освітньо-професійних програм і відкоригувати їх.

За результатами обговорення, до якого долучилися ректор Олександр Шевченко, перший проректор Володимир Яровий, проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувачі кафедр Володимир Ковбаса і Ольга Пєтухова, вчена рада ухвалила провести локальний моніторинг освітніх програм, враховуючи результати опитування здобувачів, випускників і роботодавців, із залученням здобувачів освіти та органів студентського самоврядування; результати локального моніторингу обговорити на засіданнях кафедр, вчених радах інститутів і факультетів; здійснити перегляд освітніх програм; подати проєкти освітніх програм та проєкти змін до освітніх програм до 23 лютого 2022 року для розміщення на сайті університету для громадського обговорення. Також у зв’язку зі змінами у ліцензійних умовах та додаванням нової термінології було ухвалено внести зміни до Положення про розроблення, моніторинг та перегляд освітніх програм та Положення про гаранта освітньої програми.

Кандидатури здобувачів освіти на призначення іменних стипендій у другому семестрі 2021-2022 н.р. і ліміт стипендіатів на затвердження представила проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва.

Доповідачка зазначила, що відповідно до Постанови КМУ з січня 2022 року змінюється ліміт стипендіатів, тепер він становитиме від 35% до 40% і внесла пропозицію затвердити ліміт по університету у розмірі 40% стипендіатів. Вчена рада підтримала цю пропозицію. Також проректорка внесла на розгляд ради кандидатури на призначення іменних стипендій Президента України – Олександри Лукіянік (Навчально-науковий інститут харчових технологій), Вікторії Ватилик (Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого), Дениса Борисова (Навчально-науковий інститут економіки і управління), Івана Ширшова (факультет автоматизації і комп’ютерних систем), Ірини Ковшар (факультет біотехнології та екологічного контролю), Єлизавети Кобилянської (факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу); іменних стипендій Кабінету Міністрів України – ординарної Юлії Журби (факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу) і соціальних Юлії Перебийніс і Віталія Шаповала (обоє – Навчально-науковий інститут економіки і управління) та іменних стипендій імені членів першого Українського Уряду, які призначаються тільки магістрантам економічних спеціальностей, Анни Канчуківської та Анастасії Сідерової. Вчена рада підтримала пропоновані кандидатури.

Далі відповідальна секретарка приймальної комісії Надія Івчук представила на затвердження Правила прийому до Національного університету харчових  технологій у 2022 році; Правила прийому до аспірантури Національного університету харчових технологій у 2022 році; Правила прийому до докторантури Національного університету харчових технологій у 2022 році; Положення про приймальну комісію Національного університету харчових технологій; Порядок роботи апеляційної комісії; Положення про порядок проведення підсумкової атестації випускників підготовчих курсів та успішне закінчення підготовчих курсів Національного університету харчових технологій у 2022 році; Положення про всеукраїнські олімпіади Національного університету харчових технологій для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти. Доповідачка представила зміст кожного розділу зазначених документів і відповіла на запитання членів вченої ради. Представлені документи були одноголосно затверджені.

Наприкінці засідання розглянули поточні питання – погодили структурну зміну, підтримали клопотання колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу про присвоєння факультетові імені його фундатора й першого декана, професора Віктора Федоровича Доценка та затвердили Положення про відділ інтелектуальної власності.

Також вчена рада хвилиною мовчання вшанувала пам'ять колег, що пішли з життя протягом останнього року.

Закриваючи засідання, ректор Олександр Шевченко підсумував роботу вченої ради за 2021 рік, подякував усім за згуртованість, активність, ініціативність, плідну працю. Очільник університету привітав членів ради з прийдешніми святами – Новим роком і Різдвом, побажав міцного здоров’я, оптимізму, наснаги, веселих свят, щедрого на добро й успіхи нового року.

Опублікований: 23-12-2021
Читайте також:
Третьокурсники освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу» закріплюють теорію

Здобувачі третього курсу освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу» разом із лекторкою дисципліни Оленою Негодою відвідали 5 жовтня судові засідання у Господарському суді м. Києва. Під час  судового процесу здобувачі освіти мають змогу опанувати провадження справ у порядку господарського судочинства та практично засвоїти теорети...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу» закріплюють теорію 05 жовтня 2022

Актуальну тему профілактики торгівлі людьми обговорили студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

2 березня відбулася зустріч студентів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ із представниками громадської організації «Гроно». На заході йшлося про актуальну тему профілактики торгівлі людьми. Організатори показали студентам театральні постановки, у яких представили життєві ситуації, через які людина попадає в рабство. Учасники заходу отр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальну тему профілактики торгівлі людьми обговорили студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 03 березня 2020

Сучасні інструменти бенчмаркінгу – здобувачам вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Менеджерка проєкту «HOTELMATRIX» і менеджерка з розвитку бізнесу Ліза Руделева прочитала лекцію для студентів 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у межах вивчення навчальної дисципліни «Програмні продукти в готельно-ресторанному бізнесі». Онлайн-зустріч була присвячена сучасним інструментам бенчмаркінгу, що використовуються в го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні інструменти бенчмаркінгу – здобувачам вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 07 червня 2021

Майбутні спеціалісти готельно-ресторанної справи відзначили World Food Day

16 жовтня 2019 року викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Олеся Старкова та група ГС-1-9А провели захід, присвячений  Міжнародному дню їжі (World Food Day). Студенти приготували розповіді про кухні різних країн світу, серед яких були італійська, корейська, німецька, французька, грузинська, японська та, звичайно ж, українська. Всі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні спеціалісти готельно-ресторанної справи відзначили World Food Day 18 жовтня 2019