Н У Х Т

З мікроорганізмами та шкідниками зернової маси ознайомила здобувачів доцентка кафедри технології зберігання і переробки зерна

03 грудня 2021

З мікроорганізмами та шкідниками зернової маси ознайомила здобувачів доцентка кафедри технології зберігання і переробки зерна

Доцентка кафедри технології зберігання і переробки зерна Тетяна Тракало прочитала відкриту лекцію «Мікроорганізми та шкідники зернової маси» з дисципліни «Технологія зберігання зерна» для здобувачів третього року навчання освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія», яку відвідав викладацький колектив кафедри.

Під час лекції були розглянуті питання: види мікроорганізмів, присутніх у зерновій масі та умови, що впливають на їх розвиток і життєдіяльність; ураженість зерна хворобами; шкідники хлібних запасів і методи боротьби з ними. Особливу увагу лекторка акцентувала на питанні умов, що впливають на розвиток і життєдіяльність мікроорганізмів і наголосила, що вплив мікроорганізмів на зернову масу проявляється у наступному: втрата партією зерна показників свіжості, погіршення технологічних властивостей зерна, зниження посівних та товарних якостей зерна, втрата в масі сухих речовин зерна, а також набуття зерном токсичних властивостей. Під час розгляду питання про шкідників хлібних запасів лекторка зосередила увагу здобувачів, що за даними ООН кожний рік втрати зерна у світі від шкідників складають близько 10%, тобто втрачається така кількість зерна, якою можна було б прогодувати 135 млн. осіб. Тому питання дотримання умов правильного зберігання зерна є дуже актуальним.

Лекція була прочитана впевнено, викладення матеріалу було чітким, логічним, послідовним і супроводжувалося мультимедійною презентацією. Здобувачі освіти не лише зацікавлено прослухали матеріал лекції, а й долучилися до активного обговорення.

Опублікований: 03-12-2021
Читайте також:
Кафедра готельно-ресторанної справи реалізовує принцип колегіальності з дотриманням вимог соціального дистанціювання

Самобутнє свято української культури День вишиванки єднає українців і колектив кафедри готельно-ресторанної справи. 21 травня відбулося онлайн-засідання кафедри на комунікаційній платформі Zoom. Під час відеовключення викладачі обговорили поточну успішність здобувачів денної форми навчання освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр», захисти курсових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи реалізовує принцип колегіальності з дотриманням вимог соціального дистанціювання 25 травня 2020

Подолання стресу під час війни – тема чергового Speaking club із гостем зі США

Війна – важкий і болючий період для українського суспільства. З метою підтримки студентської молоді у цей непростий період викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем зі США Stuart Snuggs провела чергове засідання Speaking club на актуальну та важливу тему «How to overcome stress du...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подолання стресу під час війни – тема чергового Speaking club із гостем зі США 19 квітня 2022

Відкрита лекція голови Державного агентства розвитку туризму України для здобувачів спеціальності «Туризм»

Здобувачі й викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до онлайн-лекції «Туризм в Україні та світі в умовах російської агресії проти України», яку 15 вересня 2022 року прочитала голова Державного агентства розвитку туризму України (ДАРТ) Мар’яна Олеськів. Подія об’єднала здобувачів і викладачів закладів вищої освіти практично ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція голови Державного агентства розвитку туризму України для здобувачів спеціальності «Туризм» 19 вересня 2022

Свої перші кроки у світ науки київська ліцеїстка робить у лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ

Усе більше людей останнім часом користується гаджетами, до яких додаються навушники, адже через пандемію COVID-19 вони все більше часу проводять на онлайн-заходах. Проте, незважаючи на всі переваги використання навушників кількість питань щодо їх безпечності зростає. Щороку з’являються нові дослідження про потенційну загрозу цих гаджетів, саме тому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої перші кроки у світ науки київська ліцеїстка робить у лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ 20 січня 2022