У важкі часи надважлива підтримка однодумців і колег! Національний університет харчових технологій і Державний біотехнологічний університет (м. Харків), за ініціативи організаторки кулінарних шоу Тетяни Захарченко виступили співорганізаторами великого майстер-класу «Втілення мрій у шоколадних десертах і цукерках».
25 листопада кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів приймала бренд-шефиню компанії Ardis Group Катерину Крижанівську і поціновувачів шоколадного мистецтва – здобувачів освіти і викладачів обох університетів.
Катерина Крижанівська – відома у професійних колах кондитерка, яка своєю майстерністю і любов’ю до кондитерського мистецтва досягла значних висот. Вона – випускниця кондитерської школи в Лондоні LeCordon Bleu, переможниця телевізійного шоу «Великий пекарський турнір» (проєкт Великої Британії «Backe off»), викладачка кондитерського мистецтва у французькій школі DGF, суддя від України на чемпіонаті Mondial des Arts Sucres-2016, учасниця чемпіонату світу з кондитерського мистецтва Mondial des Arts sucres-2018.
Учасники майстер-класу ознайомилися з тонкощами темперування шоколаду та навчилися правильно підбирати і використовувати інструменти для роботи з ним; дізналися про особливості поєднання текстур при виготовлені шоколадних цукерок і секрети роботи з барвниками для шоколаду; познайомилися з особливістю роботи з трансферами. Розглянули різновиди шоколадного декору, отримали практичні навички по виготовленню корпусних цукерок із використанням полікарбонатних форм та особливостями виготовлення цукерок із рідкою алкогольною начинкою, хрустких цукерок, медальйонів із горішками, формових цукерок із ганашем.
Воркшоп надав і практичні навички з виготовлення шоколадного декору. Відвідувачі заходу освоїли техніки створення ефекту м’ятого паперу, пір’я, стакану, сфери, стрічок і бантів із шоколаду, а кульмінацією стало приготування Катериною шоколадної бонбоньєрки.
Усі учасники івенту поринули в дружню творчу атмосферу. Катерина Крижанівська не тільки навчала навичкам роботи з шоколадом, але й ділилася різними професійними історіями, у тому числі історією участі у чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва Mondial des Arts sucres-2018.
Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вдячний усім організаторам і учасникам за години щирого спілкування, творчість і любов до своєї справи! Окрема подяка Катерині Крижанівській за незабутні враження і щедрість душі! Здобувачі освіти й викладачі сподіваються на подальші зустрічі з незабутньою гостею!