Н У Х Т

Єднання у час війни!

28 листопада 2024

Єднання у час війни!

У важкі часи надважлива підтримка однодумців і колег! Національний університет харчових технологій і Державний біотехнологічний університет (м. Харків), за ініціативи організаторки кулінарних шоу Тетяни Захарченко виступили співорганізаторами великого майстер-класу «Втілення мрій у шоколадних десертах і цукерках».

25 листопада кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів приймала бренд-шефиню компанії Ardis Group Катерину Крижанівську і поціновувачів шоколадного мистецтва – здобувачів освіти і викладачів обох університетів.

Катерина Крижанівська – відома у професійних колах кондитерка, яка своєю майстерністю і любов’ю до кондитерського мистецтва досягла значних висот. Вона – випускниця кондитерської школи в Лондоні LeCordon Bleu, переможниця телевізійного шоу «Великий пекарський турнір» (проєкт Великої Британії «Backe off»), викладачка кондитерського мистецтва у французькій школі DGF, суддя від України на чемпіонаті Mondial des Arts Sucres-2016, учасниця чемпіонату світу з кондитерського мистецтва Mondial des Arts sucres-2018.

Учасники майстер-класу ознайомилися з тонкощами темперування шоколаду та навчилися правильно підбирати і використовувати інструменти для роботи з ним; дізналися про особливості поєднання текстур при виготовлені шоколадних цукерок і секрети роботи з барвниками для шоколаду; познайомилися з особливістю роботи з трансферами. Розглянули різновиди шоколадного декору, отримали практичні навички по виготовленню корпусних цукерок із використанням полікарбонатних форм та особливостями виготовлення цукерок із рідкою алкогольною начинкою, хрустких цукерок, медальйонів із горішками, формових цукерок із ганашем.

Воркшоп надав і практичні навички з виготовлення шоколадного декору. Відвідувачі заходу освоїли техніки створення ефекту м’ятого паперу, пір’я, стакану, сфери, стрічок і бантів із шоколаду, а кульмінацією стало приготування Катериною шоколадної бонбоньєрки.

Усі учасники івенту поринули в дружню творчу атмосферу. Катерина Крижанівська не тільки навчала навичкам роботи з шоколадом, але й ділилася різними професійними історіями, у тому числі історією участі у чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва Mondial des Arts sucres-2018.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вдячний усім організаторам і учасникам за години щирого спілкування, творчість і любов до своєї справи! Окрема подяка Катерині Крижанівській за незабутні враження і щедрість душі! Здобувачі освіти й викладачі сподіваються на подальші зустрічі з незабутньою гостею!

Опублікований: 28-11-2024
Читайте також:
Студенти удосконалюють свої навички під час навчальної практики

Протягом шести тижнів студенти 3 курсу спеціальності «Обслуговування програмних систем і комплексів» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ проходили навчальну практику з оброблення оперативної  інформації. Особливістю практики є те, що студенти виконували завдання у сучасному середовищі LibreОffice,  яке  є безкоштовним із відк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти удосконалюють свої навички під час навчальної практики 23 лютого 2017

Із порядком вибору навчальних дисциплін ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів

23 травня 2022 року відбулася ще одна зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Світлани Усатюк, членів робочої групи Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами другого курсу. Цього разу гарантка ознайомила здобувачів із порядком вибору ди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із порядком вибору навчальних дисциплін ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів 23 травня 2022

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи склали комплексний державний іспит зі спеціальності

У житті студентів кафедри готельно-ресторанної справи V курсу заочної і ІІІ курсу заочної скороченої форми навчання відбулася визначна подія – складання комплексного державного іспиту зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і голова Екзаменаційної комісії Віктор Доценко привітав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи склали комплексний державний іспит зі спеціальності 16 лютого 2018

Нове наукове поповнення на кафедрі маркетингу

На засіданнях спеціалізованої вченої ради Д 26.058.01 відбулися захисти дисертаційних досліджень викладачок кафедри маркетингу – асистентки Катерини Семененко і старшої викладачки Світлани Степанчук на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. Катерина Семененко представила дисертацію «Використання інструментів онлайн-просування товар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове наукове поповнення на кафедрі маркетингу 30 квітня 2021