Н У Х Т

Єднання у час війни!

28 листопада 2024

Єднання у час війни!

У важкі часи надважлива підтримка однодумців і колег! Національний університет харчових технологій і Державний біотехнологічний університет (м. Харків), за ініціативи організаторки кулінарних шоу Тетяни Захарченко виступили співорганізаторами великого майстер-класу «Втілення мрій у шоколадних десертах і цукерках».

25 листопада кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів приймала бренд-шефиню компанії Ardis Group Катерину Крижанівську і поціновувачів шоколадного мистецтва – здобувачів освіти і викладачів обох університетів.

Катерина Крижанівська – відома у професійних колах кондитерка, яка своєю майстерністю і любов’ю до кондитерського мистецтва досягла значних висот. Вона – випускниця кондитерської школи в Лондоні LeCordon Bleu, переможниця телевізійного шоу «Великий пекарський турнір» (проєкт Великої Британії «Backe off»), викладачка кондитерського мистецтва у французькій школі DGF, суддя від України на чемпіонаті Mondial des Arts Sucres-2016, учасниця чемпіонату світу з кондитерського мистецтва Mondial des Arts sucres-2018.

Учасники майстер-класу ознайомилися з тонкощами темперування шоколаду та навчилися правильно підбирати і використовувати інструменти для роботи з ним; дізналися про особливості поєднання текстур при виготовлені шоколадних цукерок і секрети роботи з барвниками для шоколаду; познайомилися з особливістю роботи з трансферами. Розглянули різновиди шоколадного декору, отримали практичні навички по виготовленню корпусних цукерок із використанням полікарбонатних форм та особливостями виготовлення цукерок із рідкою алкогольною начинкою, хрустких цукерок, медальйонів із горішками, формових цукерок із ганашем.

Воркшоп надав і практичні навички з виготовлення шоколадного декору. Відвідувачі заходу освоїли техніки створення ефекту м’ятого паперу, пір’я, стакану, сфери, стрічок і бантів із шоколаду, а кульмінацією стало приготування Катериною шоколадної бонбоньєрки.

Усі учасники івенту поринули в дружню творчу атмосферу. Катерина Крижанівська не тільки навчала навичкам роботи з шоколадом, але й ділилася різними професійними історіями, у тому числі історією участі у чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва Mondial des Arts sucres-2018.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вдячний усім організаторам і учасникам за години щирого спілкування, творчість і любов до своєї справи! Окрема подяка Катерині Крижанівській за незабутні враження і щедрість душі! Здобувачі освіти й викладачі сподіваються на подальші зустрічі з незабутньою гостею!

Опублікований: 28-11-2024
Читайте також:
Бекграунд стейкхолдера: освоюємо нові рішення

Здобувачі і викладачі кафедри обліку і аудиту, доценти Ірина Колос і Ганна Осадча, старший викладач Тетяна Редзюк, завідувач лабораторії Світлана Скоморохова набували додаткових професійних компетентностей щодо електронного документообороту і цифровізації бізнес-процесів зі вбудованим інтелектом, узявши участь у вебінарі «Електронний документообіг....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бекграунд стейкхолдера: освоюємо нові рішення 06 травня 2020

Підготовка до акредитації ОПП триває…

Відповідно до «Положення про розроблення, затвердження, моніторинг та перегляд освітніх програм НУХТ», на кафедрі технології оздоровчих продуктів проходить поетапна підготовка до акредитації магістерської освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». За всіма етапами поставлені завдання ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до акредитації ОПП триває… 26 квітня 2022

Феєрія наукових ідей, планів і перспектив

Осінь 2024 року принесла нам не тільки різнобарвне кленове листя, звичні уже повітряні тривоги, а й подарувала чудове свято – науковий форум «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість, безпека», організований кафедрою технології оздоровчих продуктів 7-8 листопада. Такого розмаїття представників, доповідей, наукових напрямі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Феєрія наукових ідей, планів і перспектив 11 листопада 2024

Сучасні підходи до реклами практикують третьокурсники

Бакалаври 3 курсу освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління вийшли на навчальну практику. Керівник практики від підприємства – директор ТОВ «ЮЛАВ МЕДІА» – дому блогерів Роман Русанов, який також входить до робочої групи розробників освітньої програми, за якою навчаються здобувачі ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні підходи до реклами практикують третьокурсники 09 лютого 2022