Н У Х Т

Яке ж воно, навчання в університеті, дізнавались допитливі ліцеїсти

29 листопада 2019

Яке ж воно, навчання в університеті, дізнавались допитливі ліцеїсти

Не чекаючи «офіційного відкриття дверей» нашого університету, до нього завітали ліцеїсти – дев’ятикласники Технічного ліцею Шевченківського району разом із вчителем  Ольгою Нестеренко.

Гості відвідали кафедри, якими найбільше цікавились: біотехнології і мікробіології, машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, мехатроніки та пакувальної техніки та зустрілись із провідними вченими університету. Відвідувачі мали можливість ознайомитися з особливостями навчання в університеті в ході екскурсій нашими лабораторіями.

На кафедрі біотехнології і мікробіології ліцеїстів зустріла Вікторія Красінько, яка не лише провела екскурсію всіма лабораторіями, докладно розповідаючи про всі нюанси становлення справжніх біотехнологів в нашому університеті, а й запропонувала цікаву вікторину під назвою «Впізнай таємного біологічного агента». Всі активні учасники вікторини отримали солодкі призи, а ще, всіх, хто зацікавився можливістю навчання на кафедрі, забезпечили інформаційними буклетами. Покидаючи лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, школярі жваво обговорювали побачене і ділилися враженнями від отриманої інформації: тепер вони точно знають, що харчова лимонна кислота виробляється мікроорганізмами, як і ціла низка біологічно-активних речовин.

А ще ліцеїсти побачили на власні очі, як створюються тривимірні комп’ютерні моделі складних механізмів, і дізналися, як за допомогою сучасних комп’ютерних методів можна передбачити їх поведінку у реальних умовах.

У лабораторіях технологічного обладнання харчових і фармацевтичних виробництв ліцеїсти побачили промислові зразки обладнання і технологічних ліній для виробництва м’ясних виробів, пива, квасу.

Хоча дев’ятикласники лише починають думати про майбутню професію, але під час візиту багато з них зрозуміли, що професії інженера, фахівця у галузі техніки і технології харчових, біотехнологічних і фармацевтичних виробництв справді перспективні. Крім того, такі професії також ще й творчі та цікаві.

Багато вражень і позитивних емоцій ліцеїсти отримали у лабораторіях мехатроніки та робототехніки, де у ігровому режимі ознайомилися з основами керування робототехнічними механізмами, і дізналися про цікаві перспективи роботи інженером на справжніх промислових об’єктах.

Спілкуючись із провідними вченими університету, гості дізналися про особливості виробництва біотехнологічної, фармацевтичної та харчової продукції, а в ході дискусії розвіяли деякі поширені міфи про якість і властивості деяких звичайних, на перший погляд, продуктів.

І хоча сучасні школярі не надто переймаються питаннями історії, але наших гостей вразив той факт, що видатний хімік Дмитро Менделєєв, творець відомої таблиці хімічних елементів, сприяв створенню в Україні першого навчального закладу для підготовки фахівців харчової промисловості, нині – Національного університету харчових технологій.

Безсумнівно, ліцеїсти зробили перші висновки про майбутню професійну діяльність.

А викладачі та вчені Національного університету харчових технологій отримали неперевершене задоволення від спілкування із цікавими, творчими, непосидючими ліцеїстами.

 

Опублікований: 29-11-2019
Читайте також:
Студентки-маркетологи – переможці Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт

Студентки спеціальності «Маркетинг» Наталія Войтович та Анна Софійченко підтвердили свій високий науково-професійний рівень перемогою у Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт студентів вищих навчальних закладів освіти зі спеціальності «Маркетинг» (за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр, магістр). Бакалаврська робота «Дослідження змін у спож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентки-маркетологи – переможці Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт 11 червня 2018

Відбулися загальні збори аспірантів 2022 року вступу

7 жовтня 2022 року відбулися загальні збори аспірантів 2022 року вступу. Перед учасниками заходу виступили проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, завідувачка відділу докторантури і аспірантури  Наталія Касаткіна, начальниця навчального відділу Тетяна Янюк, гаранти освітньо-наукових програм підготовки доктора філософії Володимир Ковбаса, Тетян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулися загальні збори аспірантів 2022 року вступу 10 жовтня 2022

Перспективи дівчат у технологіях оцінювала здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Студентка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Софія Бойко 7-8 червня 2022 взяла участь у саміті «Perspektywy Women in Tech Summit», що налічує більше 10 тисяч відвідувачів офлайн та онлайн, більше ніж зі 100 країн світу. Наша здобувачка долучилася до інших представниць з України, разом із якими продемонструвала, що і ми також рухаємось у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи дівчат у технологіях оцінювала здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 10 червня 2022

Здорове збалансоване харчування – профілактика захворювань

Продовжується плідна співпраця науковців нашого університету з провідними фахівцями-дієтологами. Бакалаври старших курсів освітньої програми «Технології харчування» та магістранти першого і другого курсів освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здорове збалансоване харчування – профілактика захворювань 20 березня 2024