Н У Х Т

Яке ж воно, навчання в університеті, дізнавались допитливі ліцеїсти

29 листопада 2019

Яке ж воно, навчання в університеті, дізнавались допитливі ліцеїсти

Не чекаючи «офіційного відкриття дверей» нашого університету, до нього завітали ліцеїсти – дев’ятикласники Технічного ліцею Шевченківського району разом із вчителем  Ольгою Нестеренко.

Гості відвідали кафедри, якими найбільше цікавились: біотехнології і мікробіології, машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, мехатроніки та пакувальної техніки та зустрілись із провідними вченими університету. Відвідувачі мали можливість ознайомитися з особливостями навчання в університеті в ході екскурсій нашими лабораторіями.

На кафедрі біотехнології і мікробіології ліцеїстів зустріла Вікторія Красінько, яка не лише провела екскурсію всіма лабораторіями, докладно розповідаючи про всі нюанси становлення справжніх біотехнологів в нашому університеті, а й запропонувала цікаву вікторину під назвою «Впізнай таємного біологічного агента». Всі активні учасники вікторини отримали солодкі призи, а ще, всіх, хто зацікавився можливістю навчання на кафедрі, забезпечили інформаційними буклетами. Покидаючи лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, школярі жваво обговорювали побачене і ділилися враженнями від отриманої інформації: тепер вони точно знають, що харчова лимонна кислота виробляється мікроорганізмами, як і ціла низка біологічно-активних речовин.

А ще ліцеїсти побачили на власні очі, як створюються тривимірні комп’ютерні моделі складних механізмів, і дізналися, як за допомогою сучасних комп’ютерних методів можна передбачити їх поведінку у реальних умовах.

У лабораторіях технологічного обладнання харчових і фармацевтичних виробництв ліцеїсти побачили промислові зразки обладнання і технологічних ліній для виробництва м’ясних виробів, пива, квасу.

Хоча дев’ятикласники лише починають думати про майбутню професію, але під час візиту багато з них зрозуміли, що професії інженера, фахівця у галузі техніки і технології харчових, біотехнологічних і фармацевтичних виробництв справді перспективні. Крім того, такі професії також ще й творчі та цікаві.

Багато вражень і позитивних емоцій ліцеїсти отримали у лабораторіях мехатроніки та робототехніки, де у ігровому режимі ознайомилися з основами керування робототехнічними механізмами, і дізналися про цікаві перспективи роботи інженером на справжніх промислових об’єктах.

Спілкуючись із провідними вченими університету, гості дізналися про особливості виробництва біотехнологічної, фармацевтичної та харчової продукції, а в ході дискусії розвіяли деякі поширені міфи про якість і властивості деяких звичайних, на перший погляд, продуктів.

І хоча сучасні школярі не надто переймаються питаннями історії, але наших гостей вразив той факт, що видатний хімік Дмитро Менделєєв, творець відомої таблиці хімічних елементів, сприяв створенню в Україні першого навчального закладу для підготовки фахівців харчової промисловості, нині – Національного університету харчових технологій.

Безсумнівно, ліцеїсти зробили перші висновки про майбутню професійну діяльність.

А викладачі та вчені Національного університету харчових технологій отримали неперевершене задоволення від спілкування із цікавими, творчими, непосидючими ліцеїстами.

 

Опублікований: 29-11-2019
Читайте також:
Університет приймає ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності  «Туризм»

15 травня 2018 року в університеті розпочався другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 242 «Туризм» для студентів, що здобувають  освітні ступені «бакалавр» і «магістр». Учасників олімпіади, їх наукових керівників і членів журі тепло привітала проректор університету з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет приймає ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм» 15 травня 2018

День вибору

У нашому університеті реалізується право здобувачів освіти на самостійне планування своєї освітньої траєкторії. До 25% навчальних дисциплін вони можуть обрати самостійно. Здобувачі першого, другого і третього курсів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» зустрілися з гаранткою освітньої п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вибору 14 квітня 2023

Звання «Почесний доктор з екології» присвоєне в. о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу

В. о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професору Ірині Антоненко присвоєне звання «Почесний доктор з екології» Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України (ІАП НААН). ІАП НААН – провідна в Україні науково-дослідна установа з питань визначення наукових засад державної політ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звання «Почесний доктор з екології» присвоєне в. о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу 21 квітня 2020

Екзаменаційна комісія кафедри обліку і аудиту завершила розгляд кваліфікаційних робіт здобувачів-бакалаврів

На кафедрі обліку і аудиту завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», які тривали з 16 до 20 червня. Очолювала Екзаменаційну комісію завідувачка кафедри, к.е.н. Ольга Михайленко, до складу комісії входили гарантка освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» Людмила Дух...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екзаменаційна комісія кафедри обліку і аудиту завершила розгляд кваліфікаційних робіт здобувачів-бакалаврів 22 червня 2022