Н У Х Т

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв отримала потужний проектний комплекс CREO

22 травня 2018

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв отримала потужний проектний комплекс CREO

Якість підготовки сучасних молодих інженерних кадрів напряму залежить від уміння користуватись ними комп’ютерними проектними технологіями. Зокрема, велика увага приділяється володінню програмами групи тривимірних САПР.

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв та інженерна Компанія «ТЕХНОПОЛІС» уклали договір на безкоштовну поставку в комп’ютерні класи кафедри потужного проектного комплексу CREO фірми «PTC».

Проектний комплекс CREO дозволяє проектанту створювати тривимірні моделі деталей, складати їх у вузли, а потім збирати з них машини та апарати.

Використовуючи можливості моделювання та аналізу, програма дозволяє визначити напруги та навантаження, при яких машина буде працювати в реальних умовах. Тобто, можна виправити похибки проектування ще до виготовлення обладнання.

Уміючи використовувати такий комп’ютерний інструмент, фахівець, який експлуатує вже існуюче обладнання, може перевірити параметри його міцності та визначити шляхи модернізації та реконструкції.

Отриманий кафедрою програмний комплекс CREO, передбачається використовувати при вивченні дисциплін САПР частина 1, САПР частина 2, в ході курсового та дипломного проектування.

Методика вивчення засобів комп’ютерного проектування, прийнята у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого, орієнтована на уміння використання різних програмних засобів. Вивчення методів роботи ще в одному потужному САПР розширює професійну кваліфікацію студентів механічного напрямку навчання. Такий підхід до підготовки кадрів вагомо підвищує авторитет випускників інституту на ринку праці. 

Опублікований: 22-05-2018
Читайте також:
Перші кроки до фахової майстерності

У Полтавському фаховому коледжі нашого університету на базі виробничих лабораторій із виготовлення харчової продукції здобувачі освіти групи 21-Т, що навчаються за освітніми програмами «Зберігання, консервування та переробка молока», «Зберігання, консервування та переробка м’яса» пройшли курс практичних занять у рамках навчальної практики. Під час...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші кроки до фахової майстерності 10 липня 2020

Новинка від наших викладачів для книжкової полички спеціалістів харчових підприємств і здобувачів освіти

Державний заклад освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» НУХТ видав навчальний посібник «Планування та проведення внутрішніх аудитів систем управління безпечністю та якістю харчових продуктів» для спеціалістів харчових підприємств з питань безпечності та якості продукції та здобувачів харчових закладів освіти. Авторка – завідувачка кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новинка від наших викладачів для книжкової полички спеціалістів харчових підприємств і здобувачів освіти 29 січня 2021

Профорієнтаційний вересень на підготовчому відділенні НУХТ

Разом із початком чергового навчального року в нашому університеті нових обертів набирає і профорієнтаційна робота. Головні її організатори і натхненники – фахівці підготовчого відділення Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету. Тож 7 вересня 2022 р. завідувачка підготовчого відділення Валентина Кудіна завітала до ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний вересень на підготовчому відділенні НУХТ 08 вересня 2022

У німецькій компанії «Festo» успішно підвищила кваліфікацію асистент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

З 14 по 17 липня 2020 року асистент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Ольга Горчакова пройшла курси підвищення кваліфікації за темою «Програмування контроллерів  SIMATIC S7-1200, S7-1500» у навчальному центрі  німецької компанії «Festo». Метою навчання було ознайомлення з принципами роботи  новітніх мехатронних систем автоматизації на баз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У німецькій компанії «Festo» успішно підвищила кваліфікацію асистент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 27 липня 2020